другий шлюб

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем lulu, 1 Січень 2008.

1. lulu

lulu Well-Known Member

Відповідь: другий шлюб

то правда
    не знаю чи це аргумент...але серед моїх знайомих є багато таких які щасливі вдруге одружившись...
    а є такі що мучаються в першому...:-(
    таке враження що вдруге одружуються ну ні би не по любові а по взаєморозумінню...

• Подобається Подобається x 6
  2. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Щось в тому є. А ще прибавляється досвід, який дозволяє уникнути багато помилок... Крім того, думаю вже нема таких шалених почуттів, а є щось триваліше і надійніше... Можливо, другий шлюб розцінюється як останній шанс і більш бережливо до нього ставляться...

• Подобається Подобається x 4
  3. Альона

Альона Well-Known Member

Погоджуюсь з більшістю дописів, але трохи б змінила саме питання. Не другий шлюб, а друге одруження. Другого шлюбу не признаю.
    Всяке у житті буває, мабуть головне дійсно щастя, особливо якщо воно не породжує нещастя.

Хоч від багатьох знайомих мужчин, які одружені вдруге, чула вислів: " Перша дружина від Бога, друга від людей, третя від нечистого"

• Подобається Подобається x 1
  4. duncan

duncan Well-Known Member

ні....
    шлюб розведених людей -- тяжка річ; набагато гірше, ніж коли люди не були ще в шлюбі........

[​IMG] російською -- "брак".... може назва не просто так?....

5. lulu

lulu Well-Known Member

:agree: добра товаришка моєї мами хотіла власне шлюбу зі своїм другим чоловіком-він не бив її дітей доглядав за ними як за своїми рідними (і успішно це робить досі) не влаштовував п"яних дебошів в домі...
    вона ходила до священників і довго цього добивалася-за що їй вдячний теперішній чоловік:)
    вона щаслива в другому ШЛЮБІ... як і її чоловік...як і її (тобто вже можна сказати їхні) діти (щонайголовніше)...
    (.......)

• Подобається Подобається x 5
  6. Kaff

Kaff Well-Known Member

Для мене родина – дуже важливо. Колись, як був меншим, вся родина ЩОДНЯ!!! сідала у повному складі до обіду. У кожного було його власне місце. І за столом, і в родині.
    Почуття родини, сім’ї – дуже сильне.
    Отож прикладаю всіх зусиль для того, щоби шлюб втримати.

Хоча у площині теоретизування, вважаю, що за невдалого першого шлюбу, шукав би собі другого.

7. duncan

duncan Well-Known Member

я дуже сподіваюся на те, що мені ніколи не доведеться створювати новий шлюб.
    хоча, хто я такий, щоб загадувати на майбутнє?...
    хіба у мене є така можливість7..

• Подобається Подобається x 2
  8. Molv

Molv Member

Кажуть, що скільки б разів людина не одружувалась (не виходила заміж) - її обранці всі будуть подібні між собою. ???

9. duncan

duncan Well-Known Member

цілком можливо, адже люди шукають схожого на себе.......

10. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я думаю що коли немає досвіду (тобто якщо ви не одружувались вдруге) то ви (хто небудь) можете тільки спекулювати на цю тему. Левандівка може щось по суті сказати ( і сказав). А ті хто не мав другого одруження, звідки ви знаєте як воно є, чи могло б бути у житті? Всяко буває, ніколи не вгадаєш. "Якби знав де впаду то би сінця підстелив"

• Подобається Подобається x 3
  11. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я думаю що багато залежить від самого відношення людини до шлюбу. Вчора почула від знайомої - уявляєш, вона вже тричі була одружена і вже знов заручена!!! Звичайні дівчачі плітки про котрусь знайому. Ще довідалася що вона вчителька музики.

Додано через 2 хвилини
    Дуже часто молоді дівчатка прагнуть якнайскоріше вийти заміж, і, нажаль дуже часто такі шлюби розпадаються через те що ті дівчатка мріють що по шлюбі має статися щось неймовірне, а насправді починається звичайна буденність.

12. Romko

Romko Black Member

Дехто вчиться на чужих помилках і враховує чужий досвід.А дехто мусить набивати ґулі,щоби щось в тому житті збагнути...

13. Оля

Оля Well-Known Member

Можу, як розлучена, також сказати, що одинокій людині таки важко. І особливо, якщо тобі ще не за 60. А на рахунок того, що всі наступні будуть подібні до попередніх, то як так собі запрограмувати, то так і буде.
    Знаю одне. Що яка би не була пропорція жінок, чоловіків, у цьому світі все одно ходять кілька таких, з ким ти можеш жити щасливо і довго. Основне, як вже попікся, то не летіти за першого попавшого, лиш би заміж вийти. Щастя дуже часто до тебе стукає, коли ти вже нікого не чекаєш. ;)

• Подобається Подобається x 14
  14. Туся

Туся Well-Known Member

Я таки вже не раз в тому переконувалася на людях..
    Один щоразу вибирає собі таких стерв шо таких ше пошукати треба.. Бідкається, розлучається - і наново таку саму находить..
    Інша женатих гультяїв.. Один за одним....
    Ще хтось нитиків таких, від яких весь світ би втік - а вона їх збирає по всіх усюдах.. :scare:

15. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

У мене є коліжанка яка свою маму просто вмовляє вдруге вийти заміж, мама вже на пенсії, діти порозїжджалися, сама в хаті. постійно каже що було б добре якби мама була не сама, тато помер 8 чи 10 років тому, мама ще молода - 56 років. А мама ні в яку - каже мені і так добре, всі хто до мене зачіпаються хочуть домогосподарку, щоб попрала, їсти наварила..

16. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Знаю багато людей які одружились вдруге.
    Звичайно що після першого разу рана гоється довго, бо правдами чи неправдами але стався розрив у відносинах і це відбивається на всіх сторонах, як там не крути і не заперечуй. Але всетаки самому тяжко але вірю і знаю що багато жінок знайшли своє щастя з іншим, і ті жінки вже мали дітей.
    Все відносне.

Це про що ви розповідаєте називається ущемлена особистість і вони просто не бачать інших людей довкола. Таких особистостей власне притягує можливісь бути приниженим, обдуреним і щоб хтось з них познущався.
    Нажаль, проблема в них самих і в їх вихованні.

17. lulu

lulu Well-Known Member

панове....(з новим роком...ггггигиги:D :D :D )
    а як ви гадаєте хто легше зважується на друге одруження?????
    мені здається що жінки...
    а багато чоловіків після розлучення назавжди залишаютья холостяками...
    ну звичайно за винятком тих що регулярно одружуються:)

• Подобається Подобається x 1
  18. галичанка

галичанка Well-Known Member

Для мене перш ніж розмірковувати про можливість другого шлюбу є важливим такий аспект - в людини не має бути церковного шлюбу. Адже якщо людина, хоч і цивільно розлучена, але і надалі перебуває в церковному шлюбі, то вона не має права сповідатись, приймати Святу Тайну Євхаристії, як в такому випадку людина може бути щасливою, навіть якщо вона з коханою людиною?

Тому треба дуже відповідально і серйозно ставитись до одруження, бо це вибір на все життя. А після одруження - не заспокоюватися, що вже одружена/ий, куди, він/вона дінеться. А дбати за щастя своєї половинки, щоб їй/йому було затишно і добре в шлюбі.

19. Гелена

Гелена Well-Known Member

а те що перший не був церковний то нічого? ;)

як? просто. звичайне людське щастя...

• Подобається Подобається x 8
  20. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Запиталась свого чоловіка і він сказав що все залежить хто був ініціатором розлучення. Але він вважає що чоловіки більш комплексують з приводу розлучення. Може у ніх любофь?

Мій брат двойорідний якраз переживає процес розводу. Його жінка вже має іншого мужчину а мій брат має страшну відразу до жінок. Он і робіть собі висновки.

Але буває і навпаки?

Додано через 5 хвилин
    Бачте такі речі мають значення для вас і ще може кілька людей які відносяться то таких речей серйозно.
    Я маю приклад коли живучи в чоловіка в хаті, ще не будучи розведеною людина вже має іншого але це їй не заважає ходити до церкви, битись в груди яка вона побожна і приймати Святе Причастя. Не забуваючи кричати на кожному куті яка ця людина свята вона спокійно може жити мирянськими законами які їй підходять.
    Наш священник людей завжди про це попереджає але ж люди залишаються людьми.