"Дорослі" діти або перші поцілунки з наслідками і без

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем tinkaKris, 8 Січень 2015.

1. Orman

Orman Модератор-бомба

напевно, так. Мені самій дивно якщо що. Але кинути під танк дитину без пояснення це не варіант. В мене є підступний план ))) Для початку, хай побачить мої засоби гігієнічні, там якось розкрутимо цю тему.
    --- дописи об"єднано, 24 Вересень 2017 ---
    в нас були лекції в ПБ - ходили всім класом після уроків. І головне це було абсолютно добровільно, але ніхто не прогулював. Певно мало було інформації вдома.

2. arushka

arushka завжди досягаю мети

спершу просто не ховайтесь)) У мене засоби гігієни завжди лежали у ванній в шафці, дитина змалечку знала, що мама прилягла, бо місячні і болить живіт, тобто це ніколи не було якоюсь сороміцькою темою у нас вдома, хоч вона толком не розуміла, про що мова.
    Десь у 2 класі доцік сама запитала, чи місячні бувають у всіх, тоді я їй все розказала
    Я щось не бачу нічого страшного у таких розмовах, навпаки, коли у доціка почались місячні, скачала їй програму на телефон, пояснила, що потрібно зазначати ці дні, бо це важливо для її здоров"я.
    Ми і про секс розмовляємо:blush:, бо як я не дам адекватну інформацію, то дадуть коліжанки, почерпнуту з фільмів

• Подобається Подобається x 12
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Vinnytska

Vinnytska люблю....

В маминої знайомої плану не було, але історія з її донькою, яка прийшла в садочок з приліпленим до трусиків олвейзом насмішила) Вихователь цілий день не знаходила собі місця, бо, мабуть, зранку забули попередити, що є якісь проблеми. Ввечері, коли забирали малу, вихователь все-таки поцікавилась, а мама не могла в'їхати, що сталось, бо процедуру ліплення зранку не помітила)
    Я ніколи не ховала своє тіло від доньки, говоримо про всякі такі справи на рівні подруг. Ввійшли в період місячних безболісно(фізично) і без приховувань (мам, по-моєму вже є,-прийшла до мене з білизною)). Почались місячні в 12,5 років, точно, як в мене, ще і проходять в один і той самий період у двох))Ділюсь своїми лайфаками, щодо того, щоб зручно пережити "ці" дні. Спробували різні розміри олвейзів, щоб оприділитись, які саме зручні в конкретний час доби)Чоловік вивчив кількість капель і колір потрібних упаковок, купує без проблем у нашу поряд відсутність.В нас це не табу якесь)

• Подобається Подобається x 9
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. Thebestnata

Thebestnata Well-Known Member

А в нас в школі навіть пару разів розказували і про місячні, і про статеві стосунки. Один раз дівчат зібрали в класі біології, роздали по пачці Тампаксів, і журнали де про все написано:) А хлопцям було цікаво, вони під дверима чекали, і ніби підслуховували. А ще якось всіх разом зібрали в спортзалі, приїхали чи то лікарі, чи ще якісь медпредставники і теж ділилися інформацією. Хлопцям тоді більш смішніше було, бо ми ж дівчата вже все знали:)) Тому, як у мене десь в 14 років почалися місячні, то я вже не боялася. Хоч теж прийшли вони до мене в школі.)

5. svoybox

svoybox Well-Known Member

• Смішно Смішно x 3
  6. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

А що робити тим, хто капою користується? :girl_crazy:
    Ну власне, 14 років. Я ж власне пишу, що до 14 то якось і час є, і вже таки дитина більша, а як зараз вже у 9 починаються, то якось дивно, що треба готувати малечу першокласницю до змін. А наперед ж не взнаєш, коли то почнеться

7. Lasti

Lasti Well-Known Member

Не знаю, як харчування, але на раннє статеве дозрівання дуже впливає недостача денного сну у дівчаток. Наталя Лелюх каже, що чим довше дівчинка спить в день (не протяжність сну, а його наявність), тим менше в неї шансів дістати місячні в 9 років.

8. Vittoriya

Та ладно, це вже якийсь трохи бред... Діти такі різні і з тим сном теж різно буває дуже. Не заставиш ж спати. Я от ніколи в садку не спала, ненавиділа ту годину тиху, вилежувала. А КД прийшли в 13 років

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
  9. Lasti

Lasti Well-Known Member

Всі претензії сюди
    Жіночий клуб з Наталією Лелюх
    Саме відео з лекцією, де я таке почула, мені вставити не вдалося. Якщо цікавить, то допис від 27 липня "Для мам дівчаток".

10. Orman

Orman Модератор-бомба

"засвітити" капу )))
    як Наталя Лелюх пропонує присипляти дітей, які не хочуть спати вдень?
    аналогічно

11. Lasti

Lasti Well-Known Member

Ну, лекція є для того, щоб донести інформацію. Що робитимуть мами з інформацією, то вже вирішувати мамам. Одна може сказати, що то "бред" і ніц собі з того не робити. Інша спробує таки приспати дитину. Дєло хазяйське))
    Але ви можете спитати особисто в лікаря, посилання на її офіційну сторінку я дала.
    П.с. чи то з розряду "не читал, но осуждаю"?

12. Orman

Orman Модератор-бомба

)))) та мами би були щасливі щоб їх діти ще пару років мали денний сон, а вони чисту годину. Пробували - не сплять.

та чого ж осуждаю. Питаю як на практиці впровадити.

• Подобається Подобається x 1
  13. Ljlichka

Ljlichka Well-Known Member

моя старша ліпить їх на руки і живіт і так ходить,якось мама в гостях була,побачила отримала шок, хоч не бачу в тому нічого страшного,прокладки були чисті з коробки,а не використані.

14. Vittoriya

Та ясно, мамі перетворитись на невротичку, бо ж дівчинці треба спати

15. Ljlichka

Ljlichka Well-Known Member

я собі так думаю - наприклад моя старша знає,що сестричка була в мами в животику, штовхалась там,а потім народилась. Думаю з часом поцікавиться,а як дитина опинилась в мами в животику,тоді можна буде розповісти щось і про місячні і про секс,зрозуміло,що інформацію треба буде подавати відповідно до її розуміння, хоча зараз скрізь стільки реклами прокладок,тампонів,що дитина й так частково в курсі для чого вони.

я колись читала обговорення на цю тему на якомусь з форумів, дописувачі поділились на два фронти - одні за аборт,бо до 16 -17 років дівчині нема чого народжувати і обзаводитись дітьми,особливо коли це трапляється в 13-14 років,інші,що обовязково треба народжувати,бо перший аборт призведе до безпліддя і взагалі аборти це зло. На той момент дітей в мене не було і тому я підтримувала той другий фронт,що за народження в будь-якому віці. Тепер в мене дві дочки і я не впевнена чи захочу,щоб моя дитина народжувала в 12 чи 13 років, хоча й є вцілому противником абортів, Але і штучно викликати пологи на 5-му місяці теж певно перебор.
    Складна тема, надіюсь вийде донести дітям про те,що статеві чтосунки краще починати після 17-ти і вище, і лише з контрацепцією.

• Подобається Подобається x 1
  16. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Потішила порада " спообувати приспати".. Я з тих дітей,які з річного віку узагалі вдень не спали. В садку- ніколи ( ті год денного сну для мене були найгіршим часом). Місячні почалися у 12,5. Як і у моєі мами свого часу :).
    У мене теж була дитина,яка дуже мало спала. Приспати іі було нереально. З 8 міс. мав лиш одноразовий денний сон і не більше 1,5 год. З 1,5 року узагалі вдень перестпв спати.Ну така фізіологія. То що , треба було обом невротиками ставати, бо " треба спати і приспати"?.

17. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Я ,якщо чесно, не хочу щоб мої дівчата починали і в 17 років. Старшій 17,5 середній майже 16 років, говорим, обговорюєм, стараюсь пояснити, тішусь що в нас дружні стосунки, розказують все( чи майже все :girl_in_dreams:) . Але коли закоханість в підлітків, не завжди думають головою. Дівчата одного разу обговорювали засоби контрацепції, я сміялась бо знала менше ніж вони:girl_crazy:, в школі був якийсь урок, їм розказували і роздавали тампони і прокладки.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Orman

Orman Модератор-бомба

надіюсь донести що статеві стосунки краще починати в шлюбі.
    та ніхто цього не хоче (статевого житті і вагітності в такому віці), але ж є пріоритети, якщо вже так сталось.

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  19. marianast

marianast Well-Known Member

Нас більше. Але я дійде до практити, хто зна як буде. З дитиною то все проговорюєш, дитина росте в правильній атмосфері, але в 17-18 років підлітки думають,що самі здатні приймати рішення. Переконувати? Забороняти? Надіятись,що в нас так не буде?)
    Донька моєї двохрідної сестри і донька моїх хороших знайомих - дві дуже схожі історії. Дружили з хлопцями давно, "у нас в серйозно, по справжньому, на завжди" і т.д. І там і там перший секс був в 17-18, обидві мамам розказали, повірте, мами тяжко будували такі довірливі стосунки. І що казати в такому випадку дитині? Гріх? Помилка? Рано? По факту вже пізно. Одна пара вже розбіглась, інші і досі разом.

20. Orman

Orman Модератор-бомба

звичайно, я це усвідомлюю.
    а потіи
    бо
    не вийде

• Погоджуюся Погоджуюся x 2