Допоможіть знайти фітнес-клуб!

Тема у розділі 'Спортзал', створена користувачем Ума, 21 Грудень 2006.

1. Freitag

Freitag Active Member

Відповідь: Допоможіть знайти фітнес-клуб!

Ще, мабуть, має значення те, якою є початкова вага. Я не впевнена, але це виглядає логічно...

2. phobika

phobika Well-Known Member

Про FitCurves знала тільки те, що його рекламують в маршрутках.:girl_haha: Почитала тут, вирішила подивитися на їхній сайт. Зацікавило, але виникло декілька питань до більш "продвинутих": це система тренувань для схуднення чи дієва для будь-кого, хто хоче підтримувати форму? В мене звичайно є кілька лишніх кіло, але не так багато щоб худнути цілеспрямовано.
    Я так і не зрозуміла з сайту скільки коштує абонемент? Мене цікавить на місяць-два для ознайомлення. Чи можна прийти лише на 1 заняття?
    Який графік занять: чи його взагалі не існує - тренуєшся, коли зручно?

3. Freitag

Freitag Active Member

Я коли перший раз на флаєрі прочитала назву FitCurves то довго гигикала і знала, що ходити туди не буду :lol:. Вийшло навпаки )
    Щодо системи тренувань, то вона підходить не лише для схуднення, а й для підтримки форми. Були також дівчатка (худюсінькі такі), що ходили аби набрати вагу за рахунок нарощення м'язевої маси.
    Точної ціни абонемента не знаю - десь в районі 1000 грн. на 6 місяців.
    А щодо графіку:
    Пн.-Пт. з 8.30-13.00 і з 15.00-20.30
    Сб. 8.30-13.00 (чи 15.00, точно не пригадую)

4. Nefer

Nefer New Member

Львівський клуб «Фітнес Форевер»: в чому Україна НЕ доросла до Марокко

назва європейська, сервіс український

Намагаючись відволіктись від рутини повсякденного життя і провести своє дозвілля з користю, відшукати стимул подолати лінь, я вирішила записатись у фітнес клуб.
    Клуб «Фітнес Форевер» приваблював і назвою, і грамотно оформленим сайтом з інформацією про тренувальні програми, кваліфікованих тренерів, рекомендаціями для здорового способу життя. Хотілося вірити, що Львів – таки місто, і місто прогресивне та сучасне. Я зважилась. Що може бути кращим для здоров’я, ніж інтенсивно порухатися, відчути свободу, простір, енергію, спробувати ковток активного, «європейського» життя?
    Та, очевидно, Львів все ще залишається миршавеньким селищем міського типу, де зазвичай на обдертому брудному хліві гордовито красується вивіска «Дім культури». Так і тут: вивіска велика і гарна, а за нею…
    Отож, спершу – плюси.

- дуже ефективні тренування. Цікаві різноманітні програми, уважні тренери.

От, здається, і все. Тепер – мінуси.

-роздягалка. Переповнена – не те слово. Щоб багато не говорити, можна описати коротко – «маршрутка» в час пік;
    -зал. Той, в котрому я проводила час на спінбайку, - не те, що малий, а просто крихітний. За сорок хвилин дзеркало запотівало так, що ми вже себе в ньому не бачили. До слова, спінбайк – це тренування, впродовж якого ви робите махи руками і ногами, а не просто крутите педалі, тому дуже відволікала необхідність слідкувати, аби не поцілити комусь ногою у голову, чи не вдаритись зі всього маху у сусідній спінбайк;
    -одного разу безпосередньо перед тренуванням мене поставили перед фактом заміни, і замість аеробіки провели стрип-пластику. Аргумент привели просто блискучий: «Вже краще щось, ніж нічого». Отож, мені випала унікальна нагода навчитись «красивеньких», як емоційно висловлювалась тренер, рухів;
    -душ – проблеми. Не вистачало води. Особливого адреналіну додавало те, що, бувало, вода зникала в пікантний момент – коли вже намилився.

Оскільки клуб збирався переїжджати, то, логічно, від нового місця очікувались кращі умови. З’ясувалося, однак, що і тут чекало кілька сюрпризів:
    -розташування далеко від ліній громадського транспорту. І дорога туди – суцільні ями (вул. Міхновських, Привокзальний р-н);
    -довгий підйом на п’ятий поверх по розбитих кривих сходах. В повітрі – специфічний спертий запах старої будівлі, змішаний із сигаретним димом;
    -зал трохи більший, але без кондиціонерів та без вікон!! Тобто, НЕПРОВІТРЮВАНИЙ! Під час тренувань відкриваються двері в коридор;
    -одного разу протягом всього тренування нас супроводжував інтенсивний запах лаку чи фарби, що долинав із загального коридору, де велись якісь ремонтні роботи. Після того я поверталась до тями кілька годин, і мені вартувало зусиль переконати рідних, що я таки справді була у фітнес клубі, а не в кальян-барі;
    -та все це дрібниці. З душем – ті самі проблеми! Спочатку його довго і нудно доробляли «точно вже на завтра», а потім – знову не вистачало води. Це особливо дратувало, адже під час спінбайку не просто розігріваєшся, а ПОТІЄШ, і дуже сильно! Спінбайк – це не просто крапельки поту, а струмки поту по всьому тілу і обвисла футболка.

І підсумок. 400 грн. за 16 занять, 25 грн. за кожне. Що входить в цю ЦІНУ? Звичайно, саме тренування. Але, напевно, і душ, бо окремої плати за нього не просили. Що я отримала? ТРЕНУВАННЯ – так, хоча і в дуже некомфортних умовах. ДУШ – майже не отримала, бо нормально помилась 6 разів з 16.
    Клуб не виконав своїх зобов’язань, не надав усіх послуг, передбачених платою за абонемент. То хіба можна не погодитися з тим, що Клієнт має право на компенсацію? Чесно кажучи, десь в глибині душі жевріла надія, що власники, адміністрація, чи хто там відповідає за фінанси, самі здогадаються запропонувати мені певні бонуси у вигляді додаткових занять, спостерігаючи за моїм незадоволенням, яке я неодноразово висловлювала. Пояснюю, чому я так думала.
    У Туреччині, у зв’язку з непорозумінням, приймаюча волонтерська організація не могла забезпечити мене житлом у тиждень перезміни (це був літній табір), хоча це передбачалось умовами волонтерського проекту. Натомість, після проекту, одна з координаторів-викладачок приймала мене у себе в Стамбулі протягом цілого тижня, організувавши мені окрему кімнату, відмінне харчування і навіть культурну програму. Все це безкоштовно, як компенсацію за стрес і незручності.
    В Італії я загубила по своїй же розсіяності 500 Євро! Приймаюча організація відшкодувала мені усі ці гроші. Чому? Бо вона, як зобов’язує їх закон, мала спеціальну страховку, що змушує її дбати про волонтерів. І, як розповів мені один мій португальський друг-адвокат, це не ПОСЛУГА, а ПРАВО.
    Що ж, довелося порозмовляти з директрисою клубу. Замість того, щоб вибачитись, спокійно порахувати, скільки занять винен мені клуб, чотири, три, два чи одне, і чемно їх запропонувати, мене «випровадили», порадивши шукати інший клуб. Однак попередньо спробували кілька психологічних прийомів (простіше кажучи, «локшини»), знати які буде незайвим усім, хто живе на Україні.

Отже,

1.Тон директриси м’який, така собі співчутлива тітонька. Вона піддакує моїм скаргам і погоджується з моїм настроєм, виявляючи повне розуміння ситуації.

2.Відповідь іі починається зі слів «Ви ж розумієте,…», і далі – скарги на повільних майстрів, на високу орендну плату, рахунки і т.д. і т. п. І все це говориться заклопотано, трохи жалісливо, трохи філософськи, з необхідними, ледь вловимими придихами. Ти починаєш думати в унісон: «І справді, от бідні, викручуються, як можуть, так стараються, а тут ці майстри, рахунки і т.д. і т.п.». Або перестаєш бути дурнем і бачиш, що насправді відбувається.
    Співбесідниця застосовує елементарний психологічний прийом – апеляцію до співчуття. Все розраховано. Хто ж не стикався з майстрами чи драконячими правилами бізнесу? Тобто, ваш гнів переспрямовується на якогось спільного ворога і всі ваші претензії тануть у вашому розчуленні.

3.Однак я, очевидно, перетворююсь на нахабну особу, бо не хочу «розуміти». І мене дуже цікавить ще одне питання, а саме:
    -Чому знову не вистачає води на новому місці? Від чого це залежить?
    Виявилося, від бойлера. Ага! Нарешті, щось проясняється. Значить, є щось таке, що залежить безпосередньо від самого клубу. Та знову я чую ту саму пісню:
    -Не вистачило, бо ж ви розумієте, хтось там помився, довго хлюпався, чи то багато милося, та й отак, не вистачило.
    Напрошується очевидне питання:
    -Чому ж тоді не встановити потужніший бойлер? Це ж дуже просто. Якщо ви знаєте, що води НЕ вистачає, отже, послідовним і завбачливим буде подумати про це і зробити так, щоб вистачало. З другого боку, якщо це неможливо, то тоді для чого Ви набираєте БІЛЬШЕ клієнтів, ніж може «витримати» цей слабенький бойлер?
    В голосі директриси з’являються стальні нотки. Добра тітонька кудись катастрофічно зникає. Невже тільки тому, що я згадала про бойлер? Схоже на те. Адже це так очевидно виявляє продуману, свідому зневагу до потреб клієнта.

4.Ледь стримуючи своє роздратування директриса підкреслює єдину сильну сторону свого клубу:
    -В основному ми беремо за якісне тренування.
    Ніби все правильно. Ніби. Чи обираємо ми ресторан, наприклад, виключно за якістю їжі і страв, хоча, безумовно, це і є головним? Так, їжа тут – основна мотивація, та ми без роздумів залишимо заклад, якщо нас дратуватиме стиль інтер’єру, розташування чи розмір столиків, або різатиме слух музика, яку ми не любимо, чи, не дай Боже, неввічливо поведеться персонал.
    І хоча у клубі, безумовно, мені дуже заімпонували тренера, сподобалися їхні програми, та надто вже багато було тих надокучливих деталей, які увінчались просто нечуваною байдужістю адміністрації. Директриса навіть не запропонувала бонус, передбачений клубом і оголошений на сайті – БЕЗКОШТОВНЕ тренування в день вашого народження. Чому вона забула сказати навіть про це?
    Крім того, прозвучало, що вона дбає про «гідну зарплату» своїм тренерам. А про гідні умови їх праці вона не дбає?

5.І останній хід директриси – обвинувачення. Тоном ображеної доброчинності вона намагається представити себе і свій клуб невинно скривдженими, заявляючи, що я перша, від кого вона чує подібну скаргу. Знову ж таки, яка різниця, перша я чи остання?! В даній ситуації це абсолютно не має ніякого значення. Якщо 100, 1000, 100000 людей не завдає собі клопоту відвідувати душ після тренування, це їхня справа. І, по-моєму, немає нічого дивного, що раптом знаходиться хтось, кому помитися важливо.

Будучи в Італії, я розмовляла з координатором, і він розповів про жінку з України, яка волонтерувала в їхній організації. Жінка була хороша, працьовита, компанійська, та вона… дуже рідко милась: раз в тиждень. Координатор довго не знав, як їй про це сказати, адже справа делікатна. Однак довелося, бо через неї страждали усі, хто знаходився поряд, не в змозі витримувати «аромат». Італійці ніяк не могли зрозуміти, невже її не турбує власний сморід, і невже вона не турбується про те, що від її запаху іншим просто погано?
    На волонтерському проекті у Марокко, у богом забутому селі на окраїні пустелі, де надзвичайно великі проблеми з водою, при відсутності звичних благ цивілізації 15 чоловік з різних куточків Європи і 10 місцевих арабів та берберів за душ мали лише спільне приміщення, яке було копією так добре знаних нами «сільських» туалетів на вулиці. А прийняття душу виглядало наступним чином: нагріти у величезному чані газовим балоном воду (такий собі бойлер), розбавити у звичайному відрі холодну і гарячу, і відправитись у кабінку-туалет, не забувши прихопити з собою відерко, щоб зливати на себе (такий собі душ). Це розвивало командний дух, бо частенько доводилося просити долити гаряченької із загального чану. І в таких непристосованих умовах всі 25 членів проекту милися щодня і це зовсім не заважало нашим основним справам.
    Так, не завжди є можливість помитися. Але страшно те, коли не відчувають ПОТРЕБИ помитися. Рим і Греція омивались в купальнях, та прийшли смердючі варвари, і що? Помилися в завойованих купальнях? Ні! Зруйнували купальні. У всіх культурах і країнах пани милися, а їхні слуги – ні, бо не відчували потреби митись.
    І справді, для чого потужніший бойлер у львівському фітнес клубі? Адже українці не відчувають потреби митися. Коли ж набридне нюхати свій піт і смердіти по цілому світу?

5. Freetany

Freetany Member

[/COLOR]
    От так нас до сих пір вчать, що ми комусь винні ще й за власні гроші. І така ситуація не тільки у фітнес клубах, але й в магазинах, на базарах - "ну ви розумієте..."
    Дякую, що нагадуєте, що це не так!
    Подібна ситуація у Спортлайфі. Умови хороші, правда в час пік люди стоять у черзі за феном. Найбільше дратує кількість групових занять. Якщо клієнтів близько2 тис. - а в п'ятницю до обіду стоїть два! заняття - частина людей просто залишилася за дверима!
    Виходить, що враховуються тільки інтереси чоловічої половини клубу, які практично відвідують тільки тренажери .А плату беруть за рік!:girl_cray:

6. zjomka

zjomka Well-Known Member

Дратує до сказу, спорядження на заняттях не вистачає, береш вагу гантельок і бодібарів не ту яку хочеш, а ту, яка залишилась.
    Ну а три фени на таку кількість людей це взагалі смішно, хоч бери і з своїм приходь... я просто не мию голову в клубі, бо стояти потім з мокрою головою і чекати не маю бажання.

7. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

тиждень тому було два :), ото тільки минулого разу я помітила, що третій з'явився. мало то ясно....

та бо людей багато. А людей багато, бо занять катастрофічно мало. Але наскільки я зрозуміла там тренерів не вистарчає. Катя казала, що їх зараз троє...
    Я вчора на степі була, то вже заняття почалося, люди далі йдуть, а степ-платформ та й місця вже нема.... То був жах...

---------- Додано в 14:41 ---------- Попередній допис був написаний в 14:40 ----------

ага, я все приходжу досить раніше, аби місце зайняти. Смішно, але ж що робити??

8. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Була на пробному занятті там минулого літа. Відмітила те саме, що й Ви. Тренер, що вела пілатес, дуже професійна. Умови - гидотні. Тісно, запахи якісь, взагалі, неприємно. За пробне заняття заплатила космічну суму, ще й, як видалося, в кишеню тренеру - бо ні точної суми вона спочатку не могла назвати, ні на касі нікого не було. Нікого, крім тренера і кількох клієнтів, не було. Пішла в ФітнесСіті тоді - надзвичайно сподобалось. Шкода, що тепер на його місці таке "щось".

---------- Додано в 16:15 ---------- Попередній допис був написаний в 16:11 ----------

А хто над тою дамою головний? Цікаво, куди звертатись в таких випадках. Коли в мене була подібна ситуація в "Шагу", так званій "комп.академії", то я, починаючи розмову з директором, зразу ввернула: "Це питання Вашої компетенції чи треба зв"язуватися з Генеральним?" Мене зрозуміли правильно)

9. zjomka

zjomka Well-Known Member

І я на тому занятті була :) А взагалі люблю ходити до Діани, правда зараз з часом ввечері не виходить.

10. Vittoriya

11. zjomka

zjomka Well-Known Member

Я була на 11 год. Людей було купа, думаю ввечері ситуація така ж.

12. Monopoliya

Monopoliya Well-Known Member

думала йти сьогодні у Спортлайф, але з їхнім графіком... :girl_bye2:
    Сьогодні, 8 березня, акція у Формулі краси - безкоштовні заняття для усіх бажаючих жінок - аквааеробіка - щогодини з 8 ранку і включно до 14 год., і аеробні заняття (змінюються щогодини з різними напрямками - каланетикою, степом, пілатесом і т.д.) - з 10 і включно до 14 год.
    Піду для різноманіття сьогодні туди на аквааеробіку :)

13. Freetany

Freetany Member

ввечері, за словами тренера ситуація в кілька разів гірша! :sad:

14. zjomka

zjomka Well-Known Member

Вчора була в Спортлайфі на 15.00 на тренуванні, запізнилась на пару хвилин, нормального місця вже не було, тому стояла біля батареї... до задухи додалась ще й жара, тому виконувати всі вправи просто не могла, спорядження як завжди не вистачило, взяла важкезний бодібар і гантелі... Вийшла злюща :girl_devil:, хотіла побігати на доріжці, бо шось мені мало було - вільних доріжок не виявилось, почекала, якийсь чувак звільнив, побігала 20 хвилин і всеодно незадоволена пішла в душ, фен підсушити голову також чекала.
    От вийшла з Спортлайфу і думаю, а колись з Фітнессіті я виходила з чууудовим настроєм :sad:
    Надіюсь найближчим часом щось зміниться...

15. Vittoriya

велика помилка :) Я завжди приходжу завчасно, бо знаю, як тепер там гуто з місцем.... Доріжки так, часто зайняті, але завжди можна дочекатися. Задуха є, ну що тут поробиш... Діана нині вікно відкрила. Так краще, але я стояла коло того вікна і то не дуже добре. Зрештою як і кондиціонер.

та я теж все згадую Фітнессіті ностальгічно :) Такий був спокій тоді.

16. zjomka

zjomka Well-Known Member

Ех, шкода що я сьогодні на роботі, так би точно до Діани пішла :girl_in_dreams:

17. Knopka

Knopka Well-Known Member

Порівняла сьогодні ціни у київських і львівських клубах спортлайфу, дитяча карта у Львові дешевша вдвічі, доросла аналогічного класу - на тисячу грн. Думала купити карту у Львові, а ходити трохи тут, трохи в Києві, бо вони пишуть, що можна відвідувати усі клуби мережі, але як до діла - реально з львівською карткою у Києві можна за рік прийти в клуб лише 10 разів. :girl_sad:

18. Monopoliya

Monopoliya Well-Known Member

капєц.. а то десь є написано? якісь договори, нормативні документи, які підтверджують факт відвідування лише 10 разів? Я точно пам*ятаю, що усно вони казали про відвідування закладів без обмеження у кількості та містах...
    ну але зрештою, того варто було очікувати. думаю, то не єдиний "сюрприз", який ще буде за рік :)
    мені цікаво хіба що те, хто до них захоче йти наступного року. Ну бо ж не діло зробити ремонти понаставляти там купу тренажерів (нехай і б/у) і успішно пропрацювати 1 рік. Абонементів я б не сказала, що аж так багато вони продали (1700, кажуть), значить, розраховують і наступного року працювати. Але з їх "клієнтоорієнтованим підходом" - навряд, що примножиться бажаючих туди йти..

19. Vittoriya

Чесно сказати, я там ремонту не дуже то й бачу, ну хіба там, де був раніше другий зал для групових занять(навпроти того універсального, що зараз є). А так все лишилося точно таке саме.

---------- Додано в 23:16 ---------- Попередній допис був написаний в 23:14 ----------

20. Romanka

Romanka New Member

Підкажіть номер телефону у Fit curves на Науковій?