Допомога по догляду за дитиною 580 замість 130

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Taska, 20 Березень 2009.

1. taniarz

taniarz Active Member

Відповідь: Допомога по догляду за дитиною 580 замість 130

Напишу свою ситуацію ,може комусь знадобиться. Я живу в києві з сімєю, прописана у львові, з чоловіком офіційно не працюємо ніде, всі допомогои оформляла в соцзабезі по місцю проживання в києві. Пішла дізнатись, що потріно для перерахунку на 580 грн. Запит на особову справу з мого львівського соцзабезу, з чоловікового київського, оскільки житло ми знімаємо, ну кароче мене запевнили ,що із зйомним житлом таке не пройде...бо вони прийдуть перевіряти ,напр. у львові,де ми прописані чи є ми там...тому дешевше нам буде напевно отримувати 130 гривень:girl_sad:

2. ManyuManyu

ManyuManyu New Member

може вам простіше буде це зробити по місцю прописки.
    ми теж прописані в івано-франківську, а живемо у львові. всі допомоги(декрет, на дитину, і до 3річного віку) оформляли у франківську. документи весь час здає моя мама, я навіть там ні разу не була.
    Наскільки я знаю це робиться тільки помісцю прописки

---------- Додано в 17:37 ---------- Попередній допис був написаний в 17:36 ----------

якщо так, то у вас доходів взагалі нема, то вам точно би платили більше ніж 130

3. taniarz

taniarz Active Member

Ну так, але якшо вони прийдуть провірити по львівській прописці, а нас там нема, і навіть ніяких слідів дитячих, то зрозуміють шо ми там не живем...як з тим бути?

4. ManyuManyu

ManyuManyu New Member

а звідки ви взяли що хтось ходить щось провіряти?. вперше таке чую. Кому це немає роботи, щоб ходити по хатах щось провіряти. і жити ви можете не обовязково по прописці, а де хочете. просто через нашу бюрократію треба оформляти всі документи по місцю прописки
    до нас ще ніразу не приходили

5. Натуля

Натуля Well-Known Member

а ви уважно читали анкети які заповняли в соцзабезі? Там є такий відрізний талончик для відміток комісії, що перевіряє житлові умови малозабезпеченої сім"ї. Прийдете оформляти допомогу в норковій шубці і колечках золотих і цілком реально чекати до себе в гості таку комісію.

6. ManyuManyu

ManyuManyu New Member

право на допомогу по догляду за дитиною до 3х років мають всі, навітьті, хто в норковій шубі.

---------- Додано в 21:08 ---------- Попередній допис був написаний в 21:07 ----------

я там ні разу не була, ходить мама, тому не знаю, можливо є таке

7. Vероніка

Vероніка Never give up

Так, але тут йдеться про підвищену допомогу, а тут не так все просто. І комісія цілком може прийти до будь-кого.
    Оформляти цю допомогу можна не по місцю прописки. Все значно складніше, якщо прописка і фактична адреса - це різні міста.

8. ManyuManyu

ManyuManyu New Member

сума залежить від офіційних доходів сімі

9. Supergirl

Supergirl Member

Мене цікавить, які документи потрібно подати, щоб отримати допомогу? Ми ще не прописали дитину, чи можу я звернутися по допомогу без прописки?

10. ManyuManyu

ManyuManyu New Member

наскільки памятаю, то дитина має бути приписана обовязково, ми свою тоді точно приписали.
    а список документів вам точно скажуть в соцзабезі

11. Карінчик

Карінчик мамуся трьох діток

Була 15 в соцзабезі дала документи ніхто про прописку дитини не питав і не казав, сказали чекати 15 днів і прийти дізнатись скільки мені мають нарахувати. Що це за прикол такий незнаю.

12. dasha

dasha Well-Known Member

То вас як то кажуть "пронесло". В мене перший раз також так було, на другий раз додивились, сказали ще довідку про склад сім"ї нормальну донести, на третій довідку, що чоловік ніде не торимує допомогу (Кожних пів року, як поновляла, якісь нові нюанси були.) Так що це як пощастить і як на кого попадете.

13. Samanesvoya

Samanesvoya Active Member

Ще мене хтось просвітіть в тому. Бо я трохи зелена. В мене ось який випадок, в травні поновила всі документи і чекала на гроші цього місяця. Сьогодні пішла провірити карточку, а там бац 130 грн.:eek: (мені щомісяця до 15 числа завжди перераховували гроші). Минулого місяця я теж так взяла. Ну то в мене так постійно як треба здавати документи то одного місяця нема (це я розумію), а потім на наступний прийде за 2. А от що саме головне що я сьогодні прихожу в соцзахист і мені сказали що докінця місяця перешлють. І головне спитала причину, а та пані від мене втекла:8: Мене цікавить чи можливо таке, що вони пізніше доплатять? І може хто знає чому так? І ще таке питаня хто добре в тому знає толк. Яку приблизно суму я маю отримувати? Я здаю такі документи -довідку про склад сім"ї (то само собою), довідку з університету (вчуся я в приватному закладі на платному), довідку чоловіка з роботи (максимальна його зарплата 800 грн.). Буду дуже вдячна за просвітлення мене.

14. ManyuManyu

ManyuManyu New Member

мені теж коли я вчасно не приходила з довідками нараховували 130 за місяць, а потім наступного місяця доплачували ту різницю за попередній місяць. Може і у вас так буде.
    в нас приблизно такі ж доходи, то останнього разу нарахували десь приблизно 750 грн

15. olangel

olangel Well-Known Member

Я тільки два місяці назад ту допомогу оформила, вони мені сказали, що буде приходити разом з разовою... Я на ті грощі чекала-чекала(бо мали за всі 6 міс нарахувати, що я не отримувала)а не було, я подзвонила в соцзахист, вони перевірили, сказали, що в кінці місяця будуть, бо потрапила на другий склад перерахунку і навіть суму сказали скільки нарахують. І дійсно, десь 29-го числа нарахували. На наступний місяць все вчасно)

16. Setka

Setka Мамулька непосидок

Якось додивилась до темки і відразу питання : Що означає поновлення документів? (Це кожного року треба заново документи в соцзабез нести чи як?) Якщо так, то це потрібно робити коли малюку виповниться 1 рік? А документи тіж шо і при оформленні допомоги?
    Бо, чесно кажучи, не знала такого і при оформленні ніхто нічого не казав.

17. Samanesvoya

Поновлювати документи потрібно кожних пів року. Рахуєте собі місяці від коли здавали перший раз документи.
    практично ті ж самі. Треба довідку про склад сім"ї, я наприклад здаю 2. Першу там де я прописана,а другу там де чоловік. Довідку з роботи.(якщо працюєте), потрібно і вашу і чоловіка. А якщо ні то потрібно брати довідку, що не працюєте(точно не знаю де її брати).. Ніби все перерахувала.
    Мені накінець то тоже так перерахували.
    мені максимально перераховують 600 грн.

18. Setka

Setka Мамулька непосидок

А якщо не поновлювати? Бо ми давали довідки тільки при оформленні, ще коли тільки малеча народилась (серпень 2011р), а з виплатами ніяких проблем немає. Чи то може поки що? Просто не хочу лишній раз туди ходити питась, бо як то кажуть нагадаю про себе і відправлять по довідки.

19. Samanesvoya

не смію питати а скільки ви берете? Тому що вам крім допомоги ще виплачують разом гроші за народження дитини. Вам ще виплачують 25 тис. за дитину. Я як народила, то мені ще в 2010 виплатили 12 тис.грн., то мені їх виплачували протягом року. Але чула від знайомих, що тепер вони виплачують набагато довше. Моя вам порада. Підіть попитайте. Вам від того гірше не буде. Бо якщо порахувати то вам вже 5 міс. пройшов термін. Просто не знаю чи вони схочуть за такий великий термін потім ті гроші вернути.

20. Setka

Setka Мамулька непосидок

Мене цікавить яка ситуація із тими матерями, які самостійно виховують дитинку (дітей), тобто одиначки. Вони мають автоматично 580 грн в міс, бо фактично дохід - це тільки допомога при народженні дитини, чи в них взагалі якісь інші особливості. Підкажіть пліззз І що для цього необхідно зробити, якщо то так?