Допомога по догляду за дитиною 580 замість 130

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Taska, 20 Березень 2009.

1. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Відповідь: Допомога по догляду за дитиною 580 замість 130

До року я отримувала одинакоку суму щомісяця 620грн., а до 3 років мала би отримувати лише по 130, а так як чоловік не працює то отримуюю 130 + допомогу як малозабезпечена сім"я!

2. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

от власне
    хіба не можна теж оформити в залежності від доходів? тобто, збільшити ще цю суму? Якщо я все правильно зрозуміла, то можна....

3. tanchyk

Тут я не знаю, чула, що багато дівчат подавали в суди, вигравали їх, а грошей не отримали, тому тут порадити не можу!

4. Дана

Дана Well-Known Member

А смисл? Більше ніж прожитковий мінімум сім'я не отримає, а допомога малозабезпеченим вираховується практично так само як по доходах, тобто альбо то альбо інше.

5. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Ми теж подавали, виграли, але в райсобез гроші надходять цільові, то нам відразу сказали, що ми їх не побачимо, наразі так і є.

6. Loyal

Loyal Well-Known Member

Мда... чи то в Франківському районі не підняли вседержавний соц мінімум, чи то як... Ну мені нарахували, що будемо отримувати ще менше, бо в чоловіка незначно піднялась з\пл. Тобто до тих 130 ще дадуть 170 = 300 грн А останні півроку було 380. Так що я шось не попала під роздачу. Хоча, я не перевіряла рахунок останні 2 місяці. Треба дійти таки до банкомату

7. Prutylyatko

8. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Ну мені от в Франківському нарахували щось більше, ніж мені п розрахунках виходило....Тобто, я отримувала 840гр/міс+ 130, ось ту суму - 130 - оформила згідно доходів сім'ї, ніби мала б отримувати не 130, а 240 ( ну не дарувати їх? все одно, гроші не завадять...), а мені шось навіть більше виплатили....дивно

9. Latane

Latane Well-Known Member

10. Dolma

Dolma Well-Known Member

Тобто будуть платити не 130 грн, а ту різницю яку порахують, а якщо різниця 120 грн, то краще нічого не виробляти, а отримувати 130 грн

тобто спільні доходи членів сім*ї за півроку ділять на їх к-сть і рахують різницю між отриманим числом і прожитковим мінімумом? якщо вийде на кожного, наприклад, 600 грн., а прожитковий - 900, то платитимуть 300 в місяць? я вірно зрозуміла?

11. Latane

Latane Well-Known Member

"Знову 25" - але все ж таки: що вважається моїми доходами (я в дикреті, перед тим перебувала в ЦЗ і вже давно нічого там не отримувала, доні 6,5 місяців)?

12. Prutylyatko

Ваша сума допомоги, яку нараховують в собезі

13. Latane

Latane Well-Known Member

Уточнюю - все що встигли видали за півроку з разової і по досягненню 3-річного від дати оформлення, так?

14. Gemmy

Gemmy Member

Хочу і я спробувати отримати допомогу малозабезпеченій сім'ї по догляду за дитиною до 3 років. Але мені здається, що вимагають від мене забагато документів. Чоловік зі мною не прописаний, тому просять 2 довідки про склад сім'ї і, відповідно, 2 довідки, що не маємо землі. Десь читала, що в довідку про склад сім'ї вписують чоловіка і дружину незалежно від того, чи прописані вони разом. От не можу тепер знайти, де то читала. Для мене це має значення, бо чоловікові батьки біля особняка мають землю (досить багато), але вона не приватизована. Хтось щось чув чи мав справу з таким?

15. amurka

amurka New Member

так,в склад сім"ї вписують чи маєте ви земельну ділянку,в них там все записано і якщо ділянка не записана на вашого чоловіка(його сім"),то все нормально))

16. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

нам видали 2 різні довідки з 2 будинкових книг.

Земля батьків не має ніякого відношення до вашого чоловіка, (хіба що та земля оформлена на нього, тоді інша справа). Довідку про землю мені видавав землевпорядник у міській раді (то м.Броди, може у вас по іншому?)

17. Gemmy

Gemmy Member

От цього я і не розумію. Знайшла-таки вчора те, що хотіла

18. tanchyk

Ніяких довідок про землю я не здавала, мій чоловік також прописаний в батьків, він просто взяв довідку з жеку про склад сім"ї,(хто з ним прописаний). В анкеті є пункти, де ви пишете що у вас є! Так само я брала довідку зі свого жеку, де я з дитиною прописана-от і виходить 2 довідки, одну я , одну чоловік. У вас чоловік працює офіційно?

19. Gemmy

Gemmy Member

Ні, офіційно не працює, приватник вже другий рік годує обіцянками оформити його, але все тягне. А ще одне питання щодо тої довідки про склад сім'ї. Її в ЖЕКу мають дати? У нас в таких випадках вимагають ще якийсь папірець, що не маю боргів. А з цим якраз проблема, бо житло не моє, а фірми, в якій працюю, платити повинні там, але цього не роблять вже багато років. Я правильно розумію, що це абсолютно не законно не давати мені будь-яку довідку, якщо за житлом рахуються борги?

20. tanchyk

не мають права не дати таку довідку, у мене був борг 200 грн. за квартиру, то не хотіли давати, я сказала, що була у юриста і його дуже зацікавила їхня відмова у довідці. Дали зразу... У вас має бути допомога біля 700 грн + 130 щомісяця. Якщо треба напишу список документів, які потрібно. Ситуація у нас однакова.