Допомога по догляду за дитиною 580 замість 130

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Taska, 20 Березень 2009.

1. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Відповідь: Допомога по догляду за дитиною 580 замість 130

а скажіть, оформили ми допомогу по доходах...її нарахують з місяця оформлення чи з місяця народження

2. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

саме так.сроком лише на 6 місяців.далі треба буде продовжувати

3. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

а скажіть, оформили ми допомогу по доходах...її нарахують з місяця оформлення чи з місяця народження
    З місяця оформлення

4. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Ми аналогічно, але тепер здається повинні більше платити, так сказали в СоцЗабезі, в вересні отримаю то напишу.

5. tanchyk

Дали 750 в місяць, мабуть таки підняли!

6. Loyal

Loyal Well-Known Member

Ого! В нас якраз в вересні термін поновлення документів... Цікаво кіко нарахують.

7. Дана

Дана Well-Known Member

Ви можете оформити допомогу як малозабезпечені +допомогу як мама одиначка також будуть виплачувати до 18років,якщо вам вдасться зробити довідку що ваша дитина потребує домашнього догляду , ну по стану здоров'я.

8. tanchyk

А вам останній місяць не підняли? Бо я влипні поновляла, а в червні замість 470+130 дали 1300, в Соцзахисті сказали, що дали більше, бо держава підняла середній заробіток, і дорахували за попередні місяці!

Останнє редагування: 3 Вересень 2010
  9. tanchyk

Сьогодні перевели гроші на дітей, до липня отримувала 480+130(чоловік офіційно не працює), а сьогодні за вересень отримала 888грн. Все таки підняли!!!!

10. loreniya

loreniya Well-Known Member

дівчата поможіть, бо телефони в соцслужбах не обладнані грамотними відповідачами... я ПП на фіксованому податку, податкова мені намалювала довідку що за 2 остані квартали мій дохід становить 4000 грн... хоч насправді він інший /менший/ іншу довідку не дадуть бо не дадуть і все тут... ніззя... чоловік не працює, отримуєм разову допомогу /тоті тисячі.../ + 130 грн, чи можу я пртетендувати на більше ніж 130 грн? чи лейб підприємця не дає мені права... мало того шо не працюю то ше в пенсійний прийдеться платити... сойти с ума.... думаю як би то від держави теж шось взяти а то все держава і держава...

11. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

А якщо ми народились в кінці січня 2009р. і доходи в нас теж такі(3000тис.),то я теж в прольоті?

12. loreniya

loreniya Well-Known Member

щоб вирахувати чи положена допомога і скільки, потрібно взяти довідку про доходи і порахувати (також сюди рахуються кошти, які ви отримували на дитину останні пів року, окрім першої виплати одноразової допомоги), все плюсуєте, ділите на 6 (визначаєте щомісячний дохід) і ділите на к-сть членів сім'ї (ви, чоловік і діти).... від прожиткового мінімума віднімаєте цю суму яка в вас вийшла і бачите реальну доплату яку повинні вам надати....

4000 - по довідці
    +
    6 місяців по 620грн = 3720 /це допомога/

все додаєм
    =7720

а як ділити далі? на дітей і дорослих різний прож мінімум...
    на кількість місяців -
    7720/6=1286,66

а тепер що, на три? /я, чоловік і малий/?

428 грн...
    прожитковий мінімум в нас 888 грн, чи ні?
    888-428=460 грн. замість 130.

я правильно рахую?

13. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Мені здається,що ваші 4000 по довідці треба теж на 6 множити(дохід за 6 міс. вийде 24000тис.грн)

14. Latane

Latane Well-Known Member

Дівчата, а "130 грн." в зв"язку з підняттям прожиткового мінімуму автоматично більше сплачують чи потрібно заяву писати? Донечці піврочку, я тільки по 130 грн. щомісяця отримую...

15. Dolma

Dolma Well-Known Member

судячи з попередніх дописів - автоматично. хоча також траплялась інфа, що щопівроку треба поновлювати папери на допомогу. але я нічого не поновлювала, і мені поступає справно.

у мене теж є пара питань до найтерплячіших дописувачок:

малій зараз 2 р. і 3 м. (2008 р.н.)
    1. я стояла на біржі у період вагітності. ніяких дородових не отримала. чому? (

2. коли дитині вже минув рік і закінчилась разова допомога, я нарешті зрозуміла, що ніяких грощей більше не отримувала (тих самих 130 грн.), оскільки в питаннях цих я темна, то стався такий прокол... я пішла в собез, занесла потрібні папери, і допомогу 130 грн. мені стали платити. тоді ж я поцікавилась, чи виплатять мені прогавлене? цьоця сказала "ні". і чи може належить більше? відповідь була неясною.
    почитавши цю гілку, зрозуміла, що я лох (бо чоловік отримує 1230 грн., а на момент розмови з тою цьоцьою взагалі не працював).
    власне питання: чи дійсно мені не належить виплата прогавлених мною грошей? і чи можу я розраховувати на більші гроші, ніж 130 грн. в місяць? я зрозуміла, що доходи ділять на 3. але що, окрім з/п чоловіка, ще входить в ці доходи?

наперед вдячна і перепрошую, якщо пропустила відповіді на свої питання.

16. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Ще ваша сума виплати на дитину, крім цього, вони дають запити, чи ви не отримуєте додаткових доходів, чи ви не купували/продавали майно (якщо за останні 12 календарних місяці ви купували або продавали майно, т о вам відмовлять).

17. tanchyk

Дівчата я ходила в наш Собез на ф. Ліста без нічого. Там усі досить нормальні тьоті, мені без проблем підняли, нічого не перевіряли.

18. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

19. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

дівчата, а є якісь пільги/доплати після трьох років? чи тільки до 3-х і усьо?

20. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

А до кого звертались? Бо їх там багато, думаю, це ще від "тьоті" залежить. Бо я підходила тільки запитати - мені все добре розписали, подала документи....ще дозволили 2 довідки потім донести ( п.с. -я нічим не "віддякувала"). Але ще не знаю, чи є нарахування по новому, чи ні...
    Доречі, про "тьоть". Коли перший раз подавала документи, то знала, що дитину можна не прописувати ( але тоді деякі нюанси є), а мені відразу хотіли документи не приймати, кажуть - не прописаниа дитина, то не маєм прва приймати документи. Поки я їх не попросила піднята папку знайомої, в якої документи без прописки прийняли. Коротше, треба самій все знати....