Допомога по догляду за дитиною 580 замість 130

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Taska, 20 Березень 2009.

1. agalinka

agalinka Active Member

Відповідь: Допомога по догляду за дитиною 580 замість 130

отже після року треба поновлювати документи через кожні 6міс, так? і ще якщо мене звільнили і чоловік офіційно ніде не працює то також є надія що можна отримати якусь допомогу?

2. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Я думаю,є більше, ніж надія. Повинні призначити підвищену. Мене не звільнили, але чоловік не працює, то порахували, що нам виходить допомога більша, ніж 130 грн., дали список документів, після Паски маєм позбирати та оформити.

3. Loyal

Loyal Well-Known Member

Основне, дівчата, що пораджу! Піти кожній в свій соцзабез і все випитати. Бо нам знайомий з Сихова дав перелік документів, а в Франківському соцзабезі, виявилося, свої нюанси...
    Все питайте на місці!

4. samaharit

samaharit New Member

Дівчата, підскажіть, якщо я мати-одинока, проживаємо з мамою (ну і маленька), я в декреті не була ні дня, працюю на 75% (щоб отримувати 130грн.) заробітня плата становить (офіційно) 1010 грн. проживаю в особняку, земельної ділянки нема. Дитині цього місяця виповнився 1 рік і 2 місяці. Чи належить мені допомога на дитину до досягнення нею трирічного віку більше ніж 130 грн.? Як воно вираховується (кому положено, кому ні), можливо хтось взнава, бо страшно не люблю читати закони, заплутано в них все якось.

5. Vasylynka

Vasylynka Well-Known Member

Я думаю,що ви маєте отримувати допомогу,так як прожитковий мініму зараз дорослої людини становить 889 ,а діток до 6 років 700(з чимось,не памятаю)!А у вас доходи не дорівнюють цій сумі,якщо додати!але краще перепитайте в собезі!

6. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Ви всеж зверніться в свій собез,там вам розтлумачать все і порахують.
    Інспектор в собезі рахувала так:з/пл мого чоловіка(нарахована) за 6 місяців ділила на 6:))) і на три(я він і синок)-якщо вийшло б менше прожиткового-то допомога належить більше ніж 130грн,а якщо більше-то нажаль..

7. Kucjynchuk

Kucjynchuk Active Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Я вибачаюсь, якщо то не в цю тему, але просвітіть мене)))))Я зараз не працюю - то мені будуть виплачувати якісь дородові і в якій кількості)))))А якщо я ще оформлюсь до декрету на роботу - то ці дородові будуть більші)))))Дяку.!!!!

Останнє редагування модератором: 6 Серпень 2010
  8. TanyaKa

TanyaKa New Member

Треба ставати на облік в Собес, декретні получаються десь 900 грн, але потім на той рахунок закинуть "одноразову допомогу". Декрет рахується 70 днів до родів, 70 після. Якщо буде довідка, шо роди були складні, чи КР, то трохи більше

9. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

Мінімальна зарплата - десь в районі 500 грн за місяць. ( але я точно не знаю)
    Я теж не працююча, але студентка, то держава хитра вже мені не дає декретні, бо в мене степендія - 600 грн. Сволочі. Мені сказали, шо вигідніше мати степендію, ніж декретні.
    А якшо оформитесь, то буде в розмірі вашої зарплати, якщо не помиляюсь))

---------- Додано в 12:40 ---------- Попередній допис був написаний в 12:39 ----------

56 днів після. Разом має бути 126 днів, а якшо роду з ускладненням, то тоді ще 14 днів.

10. Kucjynchuk

Kucjynchuk Active Member

900 гр - це і є дородові???
    Моя подруга працююча, то вона дородові отримала -4000 тисячі...при заробітні платі 800 гр.Як це розуміти?

11. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Мені на роботі рахували так - з 32 тижня в ЖК відправляють на допологове-післяпологове лікарняне. Воно триває 126 днів - 70 до пологів і 56 - після. Якщо було КР або ускладнені пологи , то додають ще 14 днів. Райсобез повинен так само рахувати. Бо ж то тепер вони всім платять.

12. мамочка

мамочка Well-Known Member

Швидше за все їй виплатили відразу за 126 днів

Враховуючи що у Вас вже термін народжувати, то Вам вже затримують виплату дородових як мінімум на 1 місяць!

Останнє редагування модератором: 6 Серпень 2010
  13. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Це рахують як зарплату - тільки здається неоподатковану . Звичайно, якщо зарплата "біла" і досить висока , то і отримаєте достатньо . А якщо в конверті - то рахують по тому, що вказано в табелі. Але за 4 місяці фактично - бо ж 126 днів

14. Hruska

Hruska Well-Known Member

Будуть якщо Ви стоїте на біржі...якщо ж ні, то тільки одноразову допомогу від СоцЗабезу.
    Біржа оплачує - дородові і післяродові. Ну і лікарняні.

15. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Це вже все і дородові і післяродові, нараховують відразу все, за 126 днів здається.

16. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

якщо на біржі не стоїте, лікарняний оплачує райсобез, а сума лікарняного відразу нараховується за 126 календарних днів.

17. taniarz

taniarz Active Member

а хтось знає ,якшо я не працюю чи маю я право отримати дородову допомогу??? і чи потрібні для ього якісь всякі документи зі сторони чоловіка? чи тільки ті довідки,що стосуються мого безробіття?? дуже дякую.....бо я шось так запуталась в тому всьому!

18. dzwina

dzwina New Member

Привіт всім. Пишу вперше, дуже рада ,що знайшла цей форум .
    В мене виникли подібні запитання відносно допомоги на дитину .Синулі 2,8р, ми отримуємо допомогу на дитину 130грн(я офіційно в декреті) і 230-260грн ,як мати одиначка(дитина на моєму прізвищі, народилася до одруження, батьківства не визнавали)Чоловік не працює. Скільки ми повинні отримувати на дитину?І якщо я, ще на 3 роки хочу піти в декрет, по стану здоров 'я дитини, скільки я буду отримувати?Дівчата буду дуже вдячна за відповідь!

19. tvm

tvm New Member

На жаль, відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею 6 років не оплачується і час самої відпустки по догляду за дитиною від 3 до 6 років не зараховується до страхового стажу.

20. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а ми оформили допомого по доходам. трохи побігали,бо все якісь справок не вистачало,але тепер уже не 130 а 540 отримую.все таки веселіше уже на карточку дивитися :haha: