Домашня економіка.

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем AilataN, 16 Жовтень 2011.

1. AilataN

AilataN жива

В мене є знайома, яка веде домашню бухгалтерію. Тобто- витрати, доходи, окремо по графам- що з відки прийшло і по яким статтям був розхід.
    Давно замислююсь сама про таку систему домашньої економіки( не економії, бо що тратимо- те тратимо).
    Чи доцільно вести такий облік, щоб якось контролювати витрати, зменшувати їх, наприклад в яких магазинах краще закуплятись, в кого яка графа розходів більша в процентному співвідношенні до з/п?
    В мене так- чим більший дохід , тим більший розхід. Що мене й нервує найбільше. Бо маючи , допустим 50 тугриків- живемо на них, ще й лишається, під"язуєм пояски))), маємо 200 тугриків- і не вистачає!

Це тема для того щоб ділитися способами ведення домашнього господарства, бухгалтерії і різними фокусами, які дають змогу економити. Де які ціни на продукти - у відповідній темі. Все решта: прокладки - в темі для прокладок, мешти в мештах і т.д.

Останнє редагування модератором: 23 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

Сьогодні приїхала олія по новій ціні, 28-33грн літр (тут треба падаючого щура)

3. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Куди?
    Я в Метро ще 3 літри Стожару взяла по 21 з копійками, трохи буде запасу)) Думала, що зупиниться ріст цін вже, ага.

4. lyanysya

28грн - чумак, 33грн - олком, 25грн - майола((

• Інформативно Інформативно x 1
  5. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Брала малій печенько ,,вушки,, як раз привезли, продавчиння дивиться в накладну, а воно на 5грн дорожче!! Перезглянула ціна по накладній, всі пеценька на 5-8грн дорожчі!! щур-щур-щур

Останнє редагування: 18 Лютий 2015
  6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчата, хочу поділитися з вами як я інколи викручуюсь і роблю з дечого кУтлетку.:)

Приїжджала щойно мама і ніяк не могла з розуміти з чим моя піца.:girl_crazy:Отже хто хоче піцу, а начинка закруто по фінансах, то я роблю піцу з яйцем, на низ мажу саморобний кетчуп, то в мене шось типу аджики не гострої, потім ріжу варене яйце, з верху вже сир (чим замінити сир, якось ше не придумала). Потім то посипаю сухими травками і... мнямка.
    Тісто за рецептом Марусі-мами, зовсім не затратно а як ж смаааачно.

Ше трошки моїх викрутасів.))) Я регулярно беру малому телятинку, перемелюю і так готую парові котлетки, ну, бо він ше мацьоп... Мелю м"ясо на такій ще радянській м"ясорубці і відповідно з куска телятини відходять оті типу перегородки, чи як їх і на них ще трохи м"яса чіпляється. То я їх колись викидала, а зараз заморожую і варю бульйон. Навар виходить добрий, плюс можна ше трохи м"яса вгризти, якщо дуже постаратися.:girl_crazy:

Якщо тісто з вареників залишається і витримується декілька днів в холодильнику, бо і викинути шкода і не знати шо з ним робити))), виходять чудові чебуреки. Як нема м"яса, то я кладу туди шо під руку попаде і смажу на сковорідці. Те тісто витримане в холодильнику робиться як тісто для чебуреків, в роті тане.

От таке... як ще щось собі нагадаю, напишу, може комусь знадобиться.)

А, і хліб купований тепер я зберігаю тільки в холодильнику. Зберігається чудово, тому відповідно з"їдається до останньої крихти.)

Останнє редагування: 17 Лютий 2015
    • Подобається x 21
    • Корисно x 4
    • Погоджуюся x 2
    • Інформативно x 2
    • Зе бест! x 1
  7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

я теж таке роблю. а ще даю цибулю, бо чоловік любить до яйка.
    я ще деколи роблю тісто на сирватці з содою. але треба тонко розкачати.

якщо тіста з вареників лишається мало, ну на 1-2 чебуреки))), то я роблю давню страву - варенички. тоооонко розкачати, вирізати квадратиками, зварити і одразу до засмаженої цибульки дати, йде як гарнір)) а як є хоч плястерок шпондерку...ммммм

9. popelushka

popelushka Well-Known Member

Нагадали ви мені моє дитинство, моя бабуся завжди мені такий смаколик робила, я більше чекала тих "паляничок", ніж вареників:)
    Дівчата, скільки зараз коштують банани? Давно не купувала, а сьогодні ціна в 38 грн/кг мене прибила.... Взяла дітям одну хурму і гранату, ще три банани, разом -70 грн. Шок.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  10. lyanysya

А я поділюсь сьогоднішним смаколиком (мама в когось взяла рецепт, можливо хтось з вас таким користується). Курячий рулет-на канапку супер, нічим невідрізняється від магазинного. В двох словах, інгрідієнти 0,5кг курячого фаршу (спеції, яйце) і дві пачки мівіни)

11. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

В сільпо банани нині 33 грн були

• Корисно Корисно x 2
  13. Popi

Popi Well-Known Member

В Арсені на сихові 32,98

• Корисно Корисно x 2
  14. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

На Іскрі вчора брала по 27, по 28-30 було дуже багато.

• Корисно Корисно x 2
  15. Gajka

Gajka Well-Known Member

Ми приблизно так зайці печемо (хлібець).

16. flame

flame невгамовний експериментатор

може, все ж краще булочку або батон і більше спецій? Економія - економією, але Мівіна? Не знаю скільки коштує пачка Мівіни, але не думаю, що дуже дешевше ніж батон. Третину використати на хлібець, а решту на канапку з тим же ж хлібцем через 2 години.

• Погоджуюся Погоджуюся x 9
  17. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

Ціни піднялися рівно вдвічі, а деякі і втричі!!
    От сиджу і думаю ЯК(??!!) я маю вижити на 1500грн? - це мій місячний дохід та відповідно витрати на садок ( теж подорожчав вдвічі); косметику мені; іграшки, книжки, канцтовари дитині; одяг, взуття, продукти, ліки для трьох членів сім"ї на один місяць.

Тільки-що чоловік прийшов з роботи і синочок просив його по дорозі купити яблучко, то дивлюся на цінник, а там вартість двох ( всього двох!) яблук з Сільпо 6грн рівно - занавЄс...
    Держзарплати поврізали на 30%, щотижня додаткові вихідні за власний кошт, преміювання відмінили - зато не забувають в кожних новинах повідовляти про підняття цін на газ для населення в стонадцять разів - А з чого платити??

Останнє редагування: 17 Лютий 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 11
    • Подобається Подобається x 4
  18. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Заїзджений спосіб економії на домашніх йогуртах але може, хто не ще знає: щоб не купувати кожного разу закваски, я використовую для нового заквасу, той йогурт, який вже є готовий. На літру молока даю 2-3 ст. ложки йогурту. В нас літра на максимум два дні, тому мені економно такий спосіб.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 2
  19. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Ще забула написати, в Метро зошити 12 аркушів (лінійка, клітинка, коса лінійка) по 0,95 грн за шт та по 1,30 грн за шт. Я накупила похресницям, які в школу цього року мають йти. Дизайн більше дівчачий, хоча можна й для хлопчиків знайти.

• Інформативно Інформативно x 1
  20. Зорянка

Зорянка Well-Known Member

не ображайтесь тільки але навіщо купувати яблука в сільпо?
    минулого тижня були в сільпо від 15грн, а на базарі від 6,50
    я таки вернулась на базар по дешевші яблука
    як на мене то Сільпо взагалі дорогий супермаркет

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Корисно Корисно x 1
  21. Sitara

Sitara Active Member

А хто виробник? Бо купую тільки "Школярик", інші як на мене жахливі.