Домашня економіка.

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем AilataN, 16 Жовтень 2011.

1. AilataN

AilataN жива

В мене є знайома, яка веде домашню бухгалтерію. Тобто- витрати, доходи, окремо по графам- що з відки прийшло і по яким статтям був розхід.
    Давно замислююсь сама про таку систему домашньої економіки( не економії, бо що тратимо- те тратимо).
    Чи доцільно вести такий облік, щоб якось контролювати витрати, зменшувати їх, наприклад в яких магазинах краще закуплятись, в кого яка графа розходів більша в процентному співвідношенні до з/п?
    В мене так- чим більший дохід , тим більший розхід. Що мене й нервує найбільше. Бо маючи , допустим 50 тугриків- живемо на них, ще й лишається, під"язуєм пояски))), маємо 200 тугриків- і не вистачає!

Це тема для того щоб ділитися способами ведення домашнього господарства, бухгалтерії і різними фокусами, які дають змогу економити. Де які ціни на продукти - у відповідній темі. Все решта: прокладки - в темі для прокладок, мешти в мештах і т.д.

Останнє редагування модератором: 23 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це зовсім не до економії ( бо яка тут економія при таких цінах), але пройшлася сьогодні по взуттєвих на Південному. Почалися активно з являтися туХлі - ціна- від 960 до 1700 грн ( де тут хом як падаючий?). На чоботи і черевики- усюди знижки : те, що місяць тому без знижки вартувало 1600 грн, сьогодні по знижці - 2200-2400 (нєрвний смєшок ...). На дублянках цьоця продавщиця каже : нічого завозити більше не будемо- найдешевша дублянка по теперішньому курсу завозу зараз вартувати має 10 тис-15 тис.( не дивилася, чи на старі часом ціни не переставили "про всяк випадок". В одному з рукодільних магазнів : "Ні, це залишки. Нічого закуповувати наразі не будемо. Не витягуємо вже нічого"

• Корисно Корисно x 3
    • Інформативно Інформативно x 2
  3. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

а в мене чоботи якраз гавкнули. чоловік ще не знає. я морально готуюся, що буду шукати протягом року якесь нормальне б/у не за такі суми

4. сніжна

в центрі в магазинчику біля Міцкевича ( там де львівські виробники) зараз зимове взуття по 860-1000 грн на знижках. Просто вибір невеликий

5. YeS Svit

YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

можу підказати, де можна подивитись...вул.Городоцька(навпроти Приміського вокзалу),між магазинами конфі склад і перукарнею є взуття з європи,там все по розмірах і по сезону поскладане...стан добрий є і нові,ціни були норальні у мене там багато з роботи взуття купують

• Інформативно Інформативно x 1
  6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

вони ще 3 місяці тому, коли я свою купляла, всі ціни тримали в у.о., там і переставляти нема чого
    на цьому фоні Інтертоп зі своїм асортиментом і цінами вже не є дорогим магазином.
    То так само я малій шукала пальтішко-пуховичок на наступну зиму. Пішла на південний ( на початку січня), ціни на щось пристойне стартували від майже 2 тисяч ( це для 6-річної дитини), і то невідомо яка фірма, і невідомо яке наповнення, і невідомо як буде пратись і носитись. Плюнула і за ті ж гроші взяла перевірене роками леннівське пальтішко. Зараз та ж історія з взуттям.

7. сніжна

та в принципы: минулоріч весною туфлі на Південному стартували від 40 доларів ( в еквіваленті). От і зараз стартують від 40 доларів. Просто це вже інші суми в грн. Я місяць тому малому в магазині в центрі купила туфлі на весну запорізької "Міди" ( в них хороша якість і повністю шкіра усюди- ми вже перевіряли минулими). Залишки із старих "колекцій" вони продавали по 395 грн. Зараз завезли вже нові. Ціна - майже 700 грн.Я вже жалію, що боялася на виріст брати ( бо нога росте скоро і більша ніж в мене. то боялася не вгадати "по сезону" на майбутнє). Треба було взяти , поки вони були ще по 310 грн

8. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
  9. сніжна

до речі, ще в магазинах львівського Лідера на зимове взуття знижки- від 760 до 1200 грн чоботи і черевики.Єдине- теж не дуже великий вибір і на вузькі ніжки ( литки)

• Інформативно Інформативно x 2
  10. lilochok

lilochok Well-Known Member

ну Ви такі страшні цифри пишете... Повернулись ми сьогодні з чоловіком з Карпат: 3 доби були там, добирались потягом. Поїздка (проїзд, проживання, харчування) обійшлась нам у майже 800 грн за 2-х. Відпочили суперово! Отож, бюджетний відпочинок в Карпатах - це реальність
    --- дописи об"єднано, 15 Лютий 2015 ---
    Щодо Буковелю, то збираємось після 8-го березня - чекаємо низького сезону. Абонементи ми маємо (купували восени за 505 грн/3 дні). Рахували, що проїзд, проживання, прокат, харчування обійдеться нам майже 2000 грн. Отож, поїздка на 3 дні на 2-х орієнтовно 3000 грн - недешево, але реально, щоб 1-2 рази в рік з"їздити

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. сніжна

ви почитайте вище: я написала про бронювання літнього відпочинку і в санаторії чи пансіонаті ( клубний готель теж підходть), а не в котеджі ( така була умова моїх пошуковувачів). ТОбто- не знімати кімнату у котеджі і не з палаткою. Вчора ще у Хіжину СПа зверталася в ТРускавці- відпочинок там в липні- поки достеменно ще цін сказати не можуть. Попередньо: доба на двох- біля 700 грн, доплата за дитину- 100 грн. В перелік послуг- проживання, кристування басейном, соляною кімнатою. Харчування і курсовки на лікування у сусідніх закладах- за окрему плату. Клуб- готель в Яремче ( тут теж люди вже відпочивали рік тому і їм сподобалося)- попередня вартість на літо для двох- 600-700 грн, доплата за дитину- 50 грн. Це- лише проживання.
    Тобто, що потрібно: нормальний номер не в хаті з господарями, наявність в закладі можливості нормально харчуватися ( з вибором і для дитини, а не юшками-варениками одними у господарів), наявність хоч якогось басейну чи сауни. В Трускавці- ще можливість прийняти банальні прості процедури ( або поблизу щоб можна було домовитися). Як на мене- то нічого надзвичайного у таких вимогах немає, щоб за них просили по 700 грн лиш за проживання. Минулоріч при ранньому бронюванню відпочинок в Туреччині з перельотом і "олл" ( 5 басейнів, 20 м до моря) на 3 дорослих обходився в ненабагато більшу суму ( якщо підбити всі витрати загалом). Ось про це я говорю- про невідповідність послуг і ціни, за яку цьогоріч просять. А бюджетний відпочинок можна знайти ( у нас на дачі в хатинці в горах узагалі безкоштовно мені і нашим друзям виходить :).Але то на любителя)

Останнє редагування: 15 Лютий 2015
  12. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Підкажіть, будь-ласка, де вигідно купувати причандали для манікюру? На даний час цікавлять якісні ножиці для обрізування кутикули і апельсинова паличка. Якщо ще хтось порадить фірму-виробника, на яку звернути увагу - буду безмежно вдячна.

13. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Не знаю, коли перестану дивуватись цінам.....але....манго 170 грн за штуку???? В шоці...

• Подобається Подобається x 2
  14. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

а мене сьогодні здивували банани по 36 грн(...пару днів тому по 20 купляла...карочЄ обійдемся без бананів

15. AilataN

AilataN жива

ржу :sad:
    як казала одна моя родичка- як тільки зайду в магазин, то вони ( продавці) одразу ціни підіймають))
    мною улюблений "жовтий монблан" ( цукорки) по 180 грн...
    постояла, постогнала. Купила 5 штук на 18 грн)))

Останнє редагування: 15 Лютий 2015
  16. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

В Сільпо родзинки на ціннику десь поза 70 грн /кг, а в чеку на вагах вибило близько 40 грн/кг. Чи то ціна зросте, але ще на вагах не поміняли програму? Чи то помилка на цінниках... яка ціна на родзинки на вагу зараз?

17. Ная

Ная Well-Known Member

вчора на базарі по 55 купувала.
    В "Фуршеті"на Хмельницького італійські макарони "Majora"по 17 грн і олія ще є по 19 і по 20 грн/літр.

18. flame

flame невгамовний експериментатор

глянула на ціну на креми, якими користуюся. Я в шоці. Нє, то навіть не шок, то ступор. 1240 грн за один. ППЦ:girl_cray: Закрила сайт, але шок не попускає.

19. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

чи хтось звернув увагу, скільки зараз в ашані серія дитячих книжечок "картинки для дитинки"?

20. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

я теж так сьогодні сказала. Походила по супермаркетам і на базар сходила. Ціни космос... печериці в Сільпо і в Арсені по 30 грн. На базарі 25 грн. Сир Фета 18.50, ех, а колись купляла по 10 грн. Фрукти дорогі. Я вже не пам'ятаю коли їх їла.

21. Багіра

Багіра Well-Known Member

14-17 грн була десь тиждень тому... чи треба свіжішу інфо? (то про Картинки для дитинки)