Домашня економіка.

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем AilataN, 16 Жовтень 2011.

1. AilataN

AilataN жива

В мене є знайома, яка веде домашню бухгалтерію. Тобто- витрати, доходи, окремо по графам- що з відки прийшло і по яким статтям був розхід.
    Давно замислююсь сама про таку систему домашньої економіки( не економії, бо що тратимо- те тратимо).
    Чи доцільно вести такий облік, щоб якось контролювати витрати, зменшувати їх, наприклад в яких магазинах краще закуплятись, в кого яка графа розходів більша в процентному співвідношенні до з/п?
    В мене так- чим більший дохід , тим більший розхід. Що мене й нервує найбільше. Бо маючи , допустим 50 тугриків- живемо на них, ще й лишається, під"язуєм пояски))), маємо 200 тугриків- і не вистачає!

Це тема для того щоб ділитися способами ведення домашнього господарства, бухгалтерії і різними фокусами, які дають змогу економити. Де які ціни на продукти - у відповідній темі. Все решта: прокладки - в темі для прокладок, мешти в мештах і т.д.

Останнє редагування модератором: 23 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

Відповідь: Домашня економіка.

не знаю, чи то буде реклама, але відкрили для себе з чоловіком сервіс блаблакар. супер! особливо в п"ятницю, коли всі маршрутки забиті чи коли свекруху в суботу треба відправити, щоб точно поїхала додому, а не мерзла і чекала ті довбані маршрутки. є ціни вищі, ніж платиш в міжміському автобусі, є і такі самі. але нерви собі економиш точно і якось воно спокійніше без купи бабульок, шансону і тп. єдине, що з речами малого не все виходить - треба шукати того, хто їде мінівеном

3. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Я як тільки відкрила- муж зразу закрив)). Не пускає мене саму десь їздити.
    А якщо компанією- то файно, ага.

4. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Алісія десь писала про блаблакар. Я вже давненько на нього задивляюсь, треба чоловікові показати.

5. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

як проходить процес замовлення?? киньте сайт у пп

6. Bonita

Bonita Member

Щоб купити цю ікру треба приходити зі своєю ємністю, чи вони дають? І питання - Сільпо той що в Скрині має її?

7. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Там вже зважена по 100 г в пластикових контейнерах.
    Мій муж брав в ВАМі на Південному.

8. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

Я вже рік так їжджу, але в основному за кордон. Тут головне відгуки з хорошими рекомендаціями.

9. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Упс, то має розважна бути?
    Я бачила в баночках по 100 грн вірніше по 99.
    Marcipanka, а Ви яку брали?

10. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

Чоловік вчора довго шукав цю ікру, бо я теж думала, що має бути в банці. Ікра була в тарілочці на вітрині, можна купувати скільки потрібно чи 50гр, чи 150гр. Доречі, дуже смачна .)

11. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Вже думала там брати, але прочитала, що

та й пішла на розвідку. Дійсно. там таки найкраща ціна - взяла сьогодні 500 г за 60 грн :), так що велике дякую!

12. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Можливо хтось моніторив - де можна дешевше купити якісну штучну ялинку (невеличку, до 1.5м) і штучну гілку, краще вже з прикрасами, до 3 м

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

в Новій лінії і Епіцентрі сосна ( не ялинка- вони дешевші)"мікс-еко"- на 1.50 коштує 588 грн, сосна українська- 1.50 - десь на грн 50 дешевше, бо 588 грн такого різновиду коштує на 1.80 м висотою. Сосна "мікс" більш розпушена. В "Ашані" вибір ніякий. Може ще хто вам напише, які де ціни для порівняння

п.с. ялинки гарні "литі", але і ціна на них ...

14. Ная

Ная Well-Known Member

я таку 4 роки назад купувала на кідстафі, подивилася на теперішні ціни, то лита ялинка на 150 см там коштує 600-700грн. Доставка найдешевше Інтаймом.

15. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

В Юску на Сахарова дешеві ялинки. ціни на сайті є

16. napoleona

napoleona Well-Known Member

ми купляли в Практікері, таку дуже гарну, вона як жива, але не розкладається, то 120см красуня 470грн

17. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

і ми там купляли, малявка в свою кімнату захотіла штучну ялиночку, от і шукали щось маленьке,то за 110см дали 219грн по знижці. Ще й на акцію попали))

18. Vinnytska

Vinnytska люблю....

Знайти дешевшу ялинку - це ще не так важко, але потрібно орієнтуватись, з яких матеріалів вона зроблена. Матеріал може бути дуууууже шкідливим для здоров'я.Думаю, не варто ставити штучні ялинки в дитячій, осоюливо, коли та має запах пластмаси...

19. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

Все це воно так, але мова йшлась тут, не про користь чи шкоду штучних ялинок, а про те, де її можна купити, за адекватною ціною)))

20. МАСЯ

МАСЯ Well-Known Member

в Скрині на 2 поверсі сьогодні розкладали якраз ялинки, то така як в Ашані 2,2 м поза 1тис.грн. була, в Скрині 500. Ще на Південному одразу на зупинці є садовий магазинчик, там тоже не дорогі.

21. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

треба шукати у назві "еко-"