Домашня економіка.

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем AilataN, 16 Жовтень 2011.

1. AilataN

AilataN жива

В мене є знайома, яка веде домашню бухгалтерію. Тобто- витрати, доходи, окремо по графам- що з відки прийшло і по яким статтям був розхід.
    Давно замислююсь сама про таку систему домашньої економіки( не економії, бо що тратимо- те тратимо).
    Чи доцільно вести такий облік, щоб якось контролювати витрати, зменшувати їх, наприклад в яких магазинах краще закуплятись, в кого яка графа розходів більша в процентному співвідношенні до з/п?
    В мене так- чим більший дохід , тим більший розхід. Що мене й нервує найбільше. Бо маючи , допустим 50 тугриків- живемо на них, ще й лишається, під"язуєм пояски))), маємо 200 тугриків- і не вистачає!

Це тема для того щоб ділитися способами ведення домашнього господарства, бухгалтерії і різними фокусами, які дають змогу економити. Де які ціни на продукти - у відповідній темі. Все решта: прокладки - в темі для прокладок, мешти в мештах і т.д.

Останнє редагування модератором: 23 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Leila

Leila Well-Known Member

Відповідь: Домашня економіка.

І мені цікаво, де така канадська ікра, чи у всіх Сільпо?

3. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Думаю що то Сільпо біля Південного. А в тому на балатоні навіть ковбаси нормальноі нема там чомусь завжди тільки дешевий сегмент товарів. За чимось ліпшим треба на Хмельницького йти.

4. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

В сільпо біля південного і в сільпо в скрині 100% є. Може в інших теж є.

5. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Моя дилема з ікрою вирішилася сама по собі.
    Миколайко сьогодні приніс баночку.
    Так от чого мужа двічі не міг знайти того магазинчика на Чайковського:girl_crazy:.
    Ага- олію оливкову теж мені подарували таку файну.
    І цукерок з фруктами відро.
    Ото я економна буду тижні з два:girl_spruce_up:.

По темі- дуже прагну фрешів з цитрусових.
    Де краще брати оптом? На Шуварі?

---------- Додано в 22:29 ---------- Попередній допис був написаний в 22:26 ----------

Ви вірите, що вона справжня і канадська?
    Я чогось маю предубежденіє(грр знову забула як то буде українською) щодо ікри на вагу.

6. Marcipanka

Вона виглядає краще за будь-яку іншу з жестяних банок. Навіть якась литовська з 200г банки була гіршою за цю. Тут ікринки всі ціленькі, величенькі і юшки нема. Ну і смак такий як має бути. Поки що вона мені найоптимальніший варіант заміни ікри з фуд енд вайну за 380 грн за 250 г упаковку (вона теж класна).

7. flame

flame невгамовний експериментатор

я теж колись так думала, але мене кума в Тернополі повела на рибну гуртовню. Там продавалася американська ікра, саме з розмороженої. От дуууже добра була, саме така, як є там . То вона мені частенько передавала маршруткою, а зараз, через підняття ціни, її нема

---------- Додано в 23:21 ---------- Попередній допис був написаний в 23:06 ----------

8. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

А де купити нормальний маскарпоне?..Бажано на Сихові :), надворі в тьоть-дядь а-ля в р-ні з/д переїзду не пропонувати , щось не ризикую..Хоч знаю, що вони возять товари з Італії/Польщі/німеччини, але це не той продукт..Може бути перемерзший, або ще щось, не зіб"ється нормально.

9. flame

flame невгамовний експериментатор

в продуктовому магазині біля Каїру є. Але ціни там трохи кусаються.
    згадала, що сьогодні принесли мені рекламку від Метро і там проскакували сири. Перевірила. Маскарпоне Galbani 250 гр зараз коштує 49.90. Є ще якась суміш в тетрапаках для приготування Тірамісу і Паннакоти по 64.90 за літр, але шо там в складі не уявляю (теж від Galbani) .

10. Osya

Osya Active Member

Бачила на Шуварі в магазинчику продуктовому

11. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

Десь пропав мій допис...Одним словом порившись в себе на кухні...я побачила що у макаронів ТМ Чемпіон та ТМ Щедрик один виробник...ТзОВ Терлич у селі Млинів Рівненської області...та й на смак мені два види макаронів однакові...а коштують по-різному...Розрекламований бренд у гарній упаковці 400 грам десь 11-12 грн...а макарони Щедрик в простій прозорій упаковці 3 кг коштують 30 грн..тобто 10 грн за кілограм...а не 400 грам...Звісно це не італійські макарони...але по якості мені смачні...не розварюються...бо наприклад макарони Тая...Хуторок..які теж не найдешевші...але зовсім не мають смаку..можливо хтось спробує..і буде економити тепер на макаронах...як і я...

Останнє редагування модератором: 21 Грудень 2014
  12. cuxivchanka

cuxivchanka Well-Known Member

На іскрі є магазин з Польськими товарами Товар привозять кожен день і там точно є, і що мені сподобалось ціни самі дешевші на районі Великим плюсом ще є великий асортимент і те що там можна замовити, що душа забажає!

13. Takamine

Takamine Well-Known Member

Дівчата, а не підкажете, де можна за низькими цінами купити віскі на подарунок?

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

Бачила в Ашані по непоганих чи то ще по старих цінах, одне було на 100 грн дешевше ніж в сільпо

15. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

В Метро багато знижок до Нового Року. Johnie Walker Red Label, для прикладу коштує 149,90, коштував 269,90, Jack Daniels за 219,90, коштував 284,90.

16. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

зараз в Метро гарні ціни на алкоголь, ми вже собі прикупили до свят дещо))

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

дійсно хороші знижки, те що нам приглянулося на 10 грн дешевше ніж в Ашані)))

18. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Чоловік сьогодні купив ту ікру. Дійсно добра.
    Але мене мучить питання: чи не задешево для канадської ікри? Чи може таке бути, що це просто маркетинговий хід Сільпо, бо російська ікра погано продається?

19. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Дивилась сьогодні на неї але так і не купила- засумнівалась) Але вже, є схвальні відгуки- таки прикуплю)). А Ви яку брали кети чи горбуші?

20. AilataN

AilataN жива

Ікра.
    Ота, про яку я писала, з Близенько, по забула вже скільки , але дешево, швидко закінчилася. Казала продавець , що брали і по 5 банок, приходили повторно, спробувавши. В банці таки було багато "сиропу", але загалом ікра була гарна.Поки я туди добралася то вже й забули про неї)). Ікра була минулорічна, але це ж консєрва. напевне тому і вартість така. Продавець у нашому магазині досить проста і відверта, завжди радить, що брати.
    не шкодую, що її не взяла, але таку саму в інших магазинах брати не буду ( темно-зелена банка, сахалінський якийсь там завод). Якщо брати в консерві, то краще тою банкою покалатати, сироп дасться знати :)

21. Marcipanka

та ікра була ще до бойкоту рос.товарів і теж позиціонувалась як канадська, просто тоді на неї не зверталось уваги, бо можна було взяти рос. гарно запаковану в баночці. думаю нормальна ціна, он на еліт-клабі 250г банка ікри кети 250 грн. так і виходить.