Домашня економіка.

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем AilataN, 16 Жовтень 2011.

1. AilataN

AilataN жива

В мене є знайома, яка веде домашню бухгалтерію. Тобто- витрати, доходи, окремо по графам- що з відки прийшло і по яким статтям був розхід.
    Давно замислююсь сама про таку систему домашньої економіки( не економії, бо що тратимо- те тратимо).
    Чи доцільно вести такий облік, щоб якось контролювати витрати, зменшувати їх, наприклад в яких магазинах краще закуплятись, в кого яка графа розходів більша в процентному співвідношенні до з/п?
    В мене так- чим більший дохід , тим більший розхід. Що мене й нервує найбільше. Бо маючи , допустим 50 тугриків- живемо на них, ще й лишається, під"язуєм пояски))), маємо 200 тугриків- і не вистачає!

Це тема для того щоб ділитися способами ведення домашнього господарства, бухгалтерії і різними фокусами, які дають змогу економити. Де які ціни на продукти - у відповідній темі. Все решта: прокладки - в темі для прокладок, мешти в мештах і т.д.

Останнє редагування модератором: 23 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Відповідь: Домашня економіка.

Я так не заморочуюсь, чесно, якби всі смажили там виключно на рафінованій, то я б ще подумала, а так... та й скільки того смаження, насправді в мене мало смаженого в раціоні, в основному чоловік по тим ділам гине.

3. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Питалися тут про м'ясо. Хто живе в околицях Любінської, дуже рекомендую магазинчик позаду ресторану "Едельвейс". Там такий старший чоловік з сином самі тушки розбирають, м'ясо завжди свіженьке і ціни найнижчі з мені відомих. Наприклад, теляча вирізка сьогодні була по 90 гривень, в інших місцях поза сотню.

4. poetka

poetka Well-Known Member

де її взяти? масло як топити?

5. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

будз) дуже сухий=майже без сирватки, якщо в молоко ніц не підсипали, беріть сміливо) але страви не соліть, бо сам дуже солений виходить
    як шикарно обсипає після рошену. так, я згідна з серою - я роблю свої цукерки, свої булочки (ага, мене і на них обсипає), свій хліб, свій йогурт. інакше б була схожа на бурячок. тільки ми не сироїди, і борщі любимо) тому нам ще куди не йшло.

6. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

рафіновану я бачила в італійському магазинчику на Кобилянської. Але частіше смажимо вдома на соняшниковій.
    як я топлю масло - http://we-sa.livejournal.com/2831.html

7. casablanka

casablanka Щаслива особистість

Тоді питання від "зеленої" в тому ділі. А для чого масло топити? Це просто смак стає кращим чи після термічної обробки властивості якісь інші?

8. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Дуже вже мені захотілось гречки, вирішила себе побалувати. Жартую)))
    Купила сьогодні в маг. Два кроки до хати по 16 грн. фірми Озеряночка. Дуже, дуже добра, чистенька, не пересмажена. Зазвичай, брала Жменьку. Ця не гірша, а можливо і краща. Рекомендую.
    І ще для тих, хто вживає тилапію. В метро, акція : 700 грам за 70 з копійками, 0% льоду. Також смачна, води мінімум, кісточки вже вирізані. Щойно посмажила, куплю ще, най буде ;)

9. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Якщо вас це дійсно цікавить- то
    Ліля Романова то гарно пояснила.
    Я тому і пишу, що для шкіри і в цукерки наприклад я б її не давала, а от для смаження чесно- я не бачу різниці.
    І багато хто зі знайомих теж.
    Тому наразі вона.
    Ну і на айгербі не надто дорожча вона виходить(якщо порахувати без доставки).
    Тому я не переживаю.

10. flame

flame невгамовний експериментатор

---------- Додано в 18:42 ---------- Попередній допис був написаний в 18:17 ----------

:girl_flag_of_truce: на карму: сьогодні зекономила на харчах: борщ (картоплю, моркву, буряк, капусту, цибулю, квасолю дала мама вчора, все домашнє. Томати, кріп-петрушка з морозилки.). Рис тай - жасмин (куплений в Польші за 10 грн кг, використала 300 грам). Бедро індиче (дістала з морозилки, купувала в Ашані десь місяць тому по 39.99 за кг. - купила 8 шт по кг., - ще 4 залишилося) печене в духовці в сливово пряному соусі (сама мордувалася цілий тиждень з тими сливками, що коліжанка дала за помаду :girl_haha: ), шпарагівка в бешамелі (молоко-борошно), овочі стір-фрай ( з заморозки, плюс свіжа морква і пекінська капуста), підсмажені в духовці грецькі горіхи(свої з дерева, всі пальці обдерла, поки почистила)
    Витрати були в попередніх періодах, тому зараз можу помріяти і про ікру і про медовуху.:girl_yes:

11. mamamilka

mamamilka New Member

Сорі, поплутала 100 гривень за 100 грам.

12. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

властивості інші http://uk.wikipedia.org/wiki/Топлене_масло
    соняшникова - 232°C
    оливкова - 190°C

13. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

14. Retaret

Retaret Well-Known Member

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

16. flame

flame невгамовний експериментатор

Останнє редагування: 9 Грудень 2014
  17. AilataN

AilataN жива

мені що смалець, що готування на ароматній, чудовій, кокосовій олії..
    Ви уявляєте собі котлетки смажені на кокосовому маслі? із запахом кокосу?
    я-ні.
    Хіба на рафінованому, але..для чого?
    дівчатка, то не з області домашньої економії, є багато чудових тем..
    смаження саме по собі не є гарним і корисним, поговоримо про це?

18. Retaret

Retaret Well-Known Member

19. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

20. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Дівчата, щодо економіі. Олія Чумак рафінована в Арсені- 1 л - 18 грн, бо тут хтось по 20 грн писав.
    Ще була сьогодні на Краківському - родзинки Джамбо ( великі темно-коричневі) по 50 грн/кг, світло-коричневий киш-миш без кісточки солодкий теж по 50 грн/кг. Курага узбецька темна по 75 грн/кг. Найдорожча світліша і трохи більша 90 грн/кг. Інжир здається по 60 грн/кг. Горіхи все-таки дорогі. Кеш'ю - 15 грн/100 гр, мигдаль - 20 грн/100 гр. Це поки найдешевше де знайшла сухофрукти. Знаходяться в рядах там де фрукти.
    Для прикладу в магазинчику звичайному на пр. Чорновола курага по 150 грн/кг:girl_impossible:

21. Ari

Ari Well-Known Member

Із сьогоднішнього походу на Шувар, і оглядом цін дещо прикупила: мандарина іспанські такі собі кисло-солодкі 19 грн., печериці дрібні по 15 грн. (люблю такі швидко нарізати і для салату мені смак кращий) банани по 16-17 грн (на днях забігла на Привокзальний то банани купила по 14 смачні маленькі жовті, на кг вийшло 8 шт.), на Шуварі вирізка теляча по 90 грн., о забула написати купила делікатесну крупу гречану по 17 грн. Олія Олейна 5л. 95 грн, Майола 82грн. Сир кисло-молочний по 35 але такий собі не ахті, але для такої пори важко знайти щось краще.