Домашня економіка.

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем AilataN, 16 Жовтень 2011.

  1. AilataN

    AilataN жива

    В мене є знайома, яка веде домашню бухгалтерію. Тобто- витрати, доходи, окремо по графам- що з відки прийшло і по яким статтям був розхід.
    Давно замислююсь сама про таку систему домашньої економіки( не економії, бо що тратимо- те тратимо).
    Чи доцільно вести такий облік, щоб якось контролювати витрати, зменшувати їх, наприклад в яких магазинах краще закуплятись, в кого яка графа розходів більша в процентному співвідношенні до з/п?
    В мене так- чим більший дохід , тим більший розхід. Що мене й нервує найбільше. Бо маючи , допустим 50 тугриків- живемо на них, ще й лишається, під"язуєм пояски))), маємо 200 тугриків- і не вистачає!


    Це тема для того щоб ділитися способами ведення домашнього господарства, бухгалтерії і різними фокусами, які дають змогу економити. Де які ціни на продукти - у відповідній темі. Все решта: прокладки - в темі для прокладок, мешти в мештах і т.д.
     
    Останнє редагування модератором: 23 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: Домашня економіка.

    Я так не заморочуюсь, чесно, якби всі смажили там виключно на рафінованій, то я б ще подумала, а так... та й скільки того смаження, насправді в мене мало смаженого в раціоні, в основному чоловік по тим ділам гине.
     
  3. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Відповідь: Домашня економіка.

    Питалися тут про м'ясо. Хто живе в околицях Любінської, дуже рекомендую магазинчик позаду ресторану "Едельвейс". Там такий старший чоловік з сином самі тушки розбирають, м'ясо завжди свіженьке і ціни найнижчі з мені відомих. Наприклад, теляча вирізка сьогодні була по 90 гривень, в інших місцях поза сотню.
     
  4. poetka

    poetka Well-Known Member

    Відповідь: Домашня економіка.

    де її взяти? масло як топити?
     
  5. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Відповідь: Домашня економіка.

    будз) дуже сухий=майже без сирватки, якщо в молоко ніц не підсипали, беріть сміливо) але страви не соліть, бо сам дуже солений виходить
    як шикарно обсипає після рошену. так, я згідна з серою - я роблю свої цукерки, свої булочки (ага, мене і на них обсипає), свій хліб, свій йогурт. інакше б була схожа на бурячок. тільки ми не сироїди, і борщі любимо) тому нам ще куди не йшло.
     
  6. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    Відповідь: Домашня економіка.

    рафіновану я бачила в італійському магазинчику на Кобилянської. Але частіше смажимо вдома на соняшниковій.
    як я топлю масло - http://we-sa.livejournal.com/2831.html
     
  7. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    Відповідь: Домашня економіка.

    Тоді питання від "зеленої" в тому ділі. А для чого масло топити? Це просто смак стає кращим чи після термічної обробки властивості якісь інші?
     
  8. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Відповідь: Домашня економіка.

    Дуже вже мені захотілось гречки, вирішила себе побалувати. Жартую)))
    Купила сьогодні в маг. Два кроки до хати по 16 грн. фірми Озеряночка. Дуже, дуже добра, чистенька, не пересмажена. Зазвичай, брала Жменьку. Ця не гірша, а можливо і краща. Рекомендую.
    І ще для тих, хто вживає тилапію. В метро, акція : 700 грам за 70 з копійками, 0% льоду. Також смачна, води мінімум, кісточки вже вирізані. Щойно посмажила, куплю ще, най буде ;)
     
  9. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Відповідь: Домашня економіка.

    Якщо вас це дійсно цікавить- то
    Ліля Романова то гарно пояснила.
    Я тому і пишу, що для шкіри і в цукерки наприклад я б її не давала, а от для смаження чесно- я не бачу різниці.
    І багато хто зі знайомих теж.
    Тому наразі вона.
    Ну і на айгербі не надто дорожча вона виходить(якщо порахувати без доставки).
    Тому я не переживаю.
     
  10. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Відповідь: Домашня економіка.



    ---------- Додано в 18:42 ---------- Попередній допис був написаний в 18:17 ----------

    :girl_flag_of_truce: на карму: сьогодні зекономила на харчах: борщ (картоплю, моркву, буряк, капусту, цибулю, квасолю дала мама вчора, все домашнє. Томати, кріп-петрушка з морозилки.). Рис тай - жасмин (куплений в Польші за 10 грн кг, використала 300 грам). Бедро індиче (дістала з морозилки, купувала в Ашані десь місяць тому по 39.99 за кг. - купила 8 шт по кг., - ще 4 залишилося) печене в духовці в сливово пряному соусі (сама мордувалася цілий тиждень з тими сливками, що коліжанка дала за помаду :girl_haha: ), шпарагівка в бешамелі (молоко-борошно), овочі стір-фрай ( з заморозки, плюс свіжа морква і пекінська капуста), підсмажені в духовці грецькі горіхи(свої з дерева, всі пальці обдерла, поки почистила)
    Витрати були в попередніх періодах, тому зараз можу помріяти і про ікру і про медовуху.:girl_yes:
     
  11. mamamilka

    mamamilka New Member

    Відповідь: Домашня економіка.

    Сорі, поплутала 100 гривень за 100 грам.
     
  12. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    Відповідь: Домашня економіка.

    властивості інші http://uk.wikipedia.org/wiki/Топлене_масло
    соняшникова - 232°C
    оливкова - 190°C
     
  13. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Відповідь: Домашня економіка.

     
  14. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Відповідь: Домашня економіка.

     
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Домашня економіка.

     
  16. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Відповідь: Домашня економіка.

     
    Останнє редагування: 9 Грудень 2014
  17. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: Домашня економіка.

    мені що смалець, що готування на ароматній, чудовій, кокосовій олії..
    Ви уявляєте собі котлетки смажені на кокосовому маслі? із запахом кокосу?
    я-ні.
    Хіба на рафінованому, але..для чого?
    дівчатка, то не з області домашньої економії, є багато чудових тем..
    смаження саме по собі не є гарним і корисним, поговоримо про це?
     
  18. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Відповідь: Домашня економіка.

     
  19. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Відповідь: Домашня економіка.

     
  20. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Відповідь: Домашня економіка.

    Дівчата, щодо економіі. Олія Чумак рафінована в Арсені- 1 л - 18 грн, бо тут хтось по 20 грн писав.
    Ще була сьогодні на Краківському - родзинки Джамбо ( великі темно-коричневі) по 50 грн/кг, світло-коричневий киш-миш без кісточки солодкий теж по 50 грн/кг. Курага узбецька темна по 75 грн/кг. Найдорожча світліша і трохи більша 90 грн/кг. Інжир здається по 60 грн/кг. Горіхи все-таки дорогі. Кеш'ю - 15 грн/100 гр, мигдаль - 20 грн/100 гр. Це поки найдешевше де знайшла сухофрукти. Знаходяться в рядах там де фрукти.
    Для прикладу в магазинчику звичайному на пр. Чорновола курага по 150 грн/кг:girl_impossible:
     
  21. Ari

    Ari Well-Known Member

    Відповідь: Домашня економіка.

    Із сьогоднішнього походу на Шувар, і оглядом цін дещо прикупила: мандарина іспанські такі собі кисло-солодкі 19 грн., печериці дрібні по 15 грн. (люблю такі швидко нарізати і для салату мені смак кращий) банани по 16-17 грн (на днях забігла на Привокзальний то банани купила по 14 смачні маленькі жовті, на кг вийшло 8 шт.), на Шуварі вирізка теляча по 90 грн., о забула написати купила делікатесну крупу гречану по 17 грн. Олія Олейна 5л. 95 грн, Майола 82грн. Сир кисло-молочний по 35 але такий собі не ахті, але для такої пори важко знайти щось краще.