Домашня економіка.

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем AilataN, 16 Жовтень 2011.

1. AilataN

AilataN жива

В мене є знайома, яка веде домашню бухгалтерію. Тобто- витрати, доходи, окремо по графам- що з відки прийшло і по яким статтям був розхід.
    Давно замислююсь сама про таку систему домашньої економіки( не економії, бо що тратимо- те тратимо).
    Чи доцільно вести такий облік, щоб якось контролювати витрати, зменшувати їх, наприклад в яких магазинах краще закуплятись, в кого яка графа розходів більша в процентному співвідношенні до з/п?
    В мене так- чим більший дохід , тим більший розхід. Що мене й нервує найбільше. Бо маючи , допустим 50 тугриків- живемо на них, ще й лишається, під"язуєм пояски))), маємо 200 тугриків- і не вистачає!

Це тема для того щоб ділитися способами ведення домашнього господарства, бухгалтерії і різними фокусами, які дають змогу економити. Де які ціни на продукти - у відповідній темі. Все решта: прокладки - в темі для прокладок, мешти в мештах і т.д.

Останнє редагування модератором: 23 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. makarynka

makarynka Well-Known Member

Відповідь: Домашня економіка.

на базарі продають в чверткових пляшках (250) 25 гривень,але потрібно пробувати,щоб не була гірка. бо з гіркої ніякої користіі зберігати в темному місці,бо на світлі втрачає свої якості.В чоловіка холестерин завеликий тому і її споживаєм

3. mamamilka

mamamilka New Member

Тим хто хоче ікри на НР. В сільпо продають у рибному відділі американську ікру на вагу. Останній раз брала по 100 гривень за кілограм. Зараз напевно дорожче. Не знаю яка вона по користі, морожена чи ні, але була непогана і можна взяти стільки скільки треба.

4. flame

flame невгамовний експериментатор

щось то не може бути, за 100 грам ще можливо, а за кг - не реально. Риба виходить дорожче:girl_impossible:

5. Demetra

Demetra Well-Known Member

Сьогодні в Ашані фасована гречка була по 20 з копійками...

6. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

Та то жах...геть подуріли з тією гречкою вже.... ((

7. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

вчора начиталась темки, з того всього пішла глянула на цінову політику в Фуршеті ( маємо ще запаси в кладовій, то реально як в танку((( ну справді, гречка є по 19 Хуторок, і фуршетівська фасована по 20(((, олію чоловік 5л за 90 грн притарабанив таки))) тут дівчата писали про лляну олію, якось купляла для салатів, в скляній пляшці, спершу нічого так на смак, а за тиждень часу знову згадала за неї - -то смерділа мені рибою. Оливкова екстравірджін нам більше все-таки по смаку))).

8. TinkaMalvinka

TinkaMalvinka Well-Known Member

У 90-ті. я памятаю , як була дитиною, олівє без огірків маринованих( бо на городі не вродили, а купити не було за що), а з кабачками і з 1 яйцем на велику миску , і "торт" на воді без яйця, сама вода , мука і варення, яке це виходило -самі розумієте. Хоч зараз змога купити щось набагато більша і як дуже хочеться, то на цінник не дивлюсь, але саме головне не робити з того культу. Можливо мені простіше, бо в сім"ї нікого не має "балуваного" і всі їдять те що є.

9. casablanka

casablanka Щаслива особистість

А де Ви її купуєте? Я хотіла також замовити на Iherb, але з тим доларом вирішила поки що обійтись. І ще, там вона продається у вигляді смальцю, для смаження вона підходить чи кокосова олія має бути рідкою, як і звичайна?

10. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

То вродь.За ціну не скажу, бо то мамі на роботу час від часу на замовлення привозять.
    Вона вже другу банку взяла.
    Для смаження на жаль(((.
    Я беру шоколад, марципан і нугу.
    І роблю з того цукерки.
    Всі, хто пробував- в захваті.
    Вчора з ціною помилилася. Таки 150 грн за кг виходить субівартість.
    Ото на подарунки купила на свята і нам трохи.
    То довго пояснювати), та в двох словах- ми харчуємося чимось середнім між сироїдством і вегетаріанством.
    З вкрапленнями хороших мяса, риби, сирів і солодощів.
    Шкода тема моя вже закрита зі смаколиками- там я то описувала.
    І це не про заморськість.
    Сніданок виключно фрукти. Деколи навіть 2 рази.
    Ціни ви бачили.
    І так, я певно зажрана- та їсти одні яблука я всю зиму не зможу.
    Корисне, здорове і збалансоване харчування- воно було, є і буде набагато дорожче.
    Якраз влітку мала хорошу дискусію на цю тему.
    Наразі вибираємо їжу.
    А далі бачу треба точно шукати додатковий дохід.
    Працювати на аптеку дешевше не вийде.
    Коли я займалася олійками, то мене переконали в тому, що ці олії не є сиродавлені.
    Вона і має бути специфічною.
    І так- вона дорожча набагато ніж базарна на розлив.

---------- Додано в 11:37 ---------- Попередній допис був написаний в 11:35 ----------

Хтось знає скільки зараз коштує зелена гречка і червона чечевиця?
    Пора поповнити запаси. От думаю де саме.

---------- Додано в 11:42 ---------- Попередній допис був написаний в 11:37 ----------

Вона і має рибою пахнути).
    Там ж купа омега-кислот. То вони і дають такий специфічний запах.
    Раніше купляла там, де всі свої олійки(ті, що ви брали здається в мене).
    Останнього разу взяла іншого виробника(виходило дешевше). Троха смак не той, та для смаження мені пішло.
    Пошукаю де зараз можна її купити і кину вам лінка.
    Бо на айгерб я теж заходила і прифігіла(((.
    Вона як холодно стає як смалець, літом топиться.
    Для смаження так- має бути ріденька, та ми ложкою беремо в холодну пору і зразу на пательню.

---------- Додано в 11:53 ---------- Попередній допис був написаний в 11:42 ----------

Взнала- 300 грн останній раз коштувала.

---------- Додано в 12:31 ---------- Попередній допис був написаний в 11:53 ----------

Щодо кокосової олії- ось цю я брала останній раз, так нічо для смаження(бо для тіла і на випічку я б таки ту свою брала б)- http://eco-strecoza.com.ua/kokosovoe-maslo-banka
    Тут вона за 140 грн.
    Мо де дешевше є). Як хтось знайде- киньте лінка будь-ласка.

11. Vероніка

Vероніка Never give up

Дівчата, здайте точки з тою оливковою олією на 5 л. Якість достойна ?
    Олія, що я зазвичай купляла в італійських товарах, тепер по 110 грн. за 1 л, а ще влітку була по 65 ...

12. Takamine

Takamine Well-Known Member

Я би не ризикнула споживати в такій кількості кокосову олію, та ще й смажити щось на ній. Відомо, що завдяки кокосовій і пальмовій олії роблять усілякі махінації і роблять з них спреди, які потім осідають в ношому організмі у вигляді холостерину. адже ці жири не розчеплюються в організмі і майже не виводяться з нього. Відомо що пальмова і кокосова олія дешевша за соняшникову. За користю виділяють і ставлять на перше місце оливкову олію холодного першого віджиму. Тому прочитавши тут, що хтось купує кокосову олію для смаження мене це дуже здивувало.

13. poetka

poetka Well-Known Member

Але ж і ця олія лише як заправка на ній смажити теж не добре...Якщо є десь рафонована оливкова,то на ній можна, але я такої не бачила..Тому смажу на простій соняшниковій рафінованій, правда я не часто смажу, але всетаки якісь млинці,чи сирнички,то тут ніяк, в духовці наприклад тіж сирники не такі смачні виходять :) Бачу як по телевізору смажуть на оливковій,але не кажуть яка це саме оливкова???? Щодо кокосової, я б теж не довіряла,хоч кажуть на ній гарно смажити,бо не підгорає, але,але.....

14. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Я теж часто не смажу, тому смажу на оливковій і знаю, що італійці теж на ній смажуть/паруть/варуть все і багато з них іншої не взнають, чоловік на звичайній соняшниковій) Я поки ще маю можливість користуватись оливковою олією безпосередньо від італійського фермера-за 5 літрів платимо 35 євро.

15. Almariel

Almariel Well-Known Member

так, мухи отдєльно - котлєти отдєльно. Пальмова - шкідлива, кокосова - корисна. Якщо знайдете кокосову дешевшу за соняшникову - здайте точку.

шото мені задешево. хіба ні?

16. flame

flame невгамовний експериментатор

Я в КК купувала, на тому лотку, що з італійськми товарами. Ніби нормальна. Беру раз на пів року. Останній раз купила десь в травні, частину зробила з травами, а решту пустила на смаження-тушення. Ше майже літр з тої банки залишився. Не згіркла, не смердить, але відразу перелила в скло.

17. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

вклинюся без дозволу)))до декректу мала по роботі пару поїздок-відрядженнь і на півночі і на півдні Італії: були в гостях неодноразово, то в господинь там на кухні видів 10 олій, ми до такого не звикли )))кукурудзяна , оливкова з 3 видів мінімум..соняхова - та то взагалі ексклюзив, то для нас вона щоденна-буденна. Я наприклад, так і не знаю на якій оливковій можна смажити щоб не було присмаку? Проясніть.

18. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Якщо то до мене- я не можу прояснити більше ніж вже написала, бо з тих людей, що знаю, використовують оливкову олію таку ж екстра вьорджин(чи як її там) на всі потреби, в них на кухнях, зазвичай, завжди всього є, бо там готують всяку всячину.
    Я смажу на оливковій і ніякого присмаку вона не дає, принаймі для мене і ніхто особливо не жаліється)

19. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Плануємо поїхати до Німеччини у гості. А наші друзі дуже люблять ікру. Ото буде сміху коли ми їм німецьку привеземо. Вчора у "Рукавичці" були баночки по 120 гр від 120 і до 180 грн. Але я так підозрюю, що виробники там або Росія, або замасковані москалі))). То на цінниках жодної згадки про окупантів не було.

20. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

на рафінованій.
    Екстра вірджін я використовую для салатів і т.д. Для смаження краще рафіновану, або з високою точкою димлення(топлене масло)).

21. Takamine

Takamine Well-Known Member

Я теж її зазвичай використовую лише як заправку і смажу на ній малому омлет. Омлет виходить дуже ніжний, не чути олією взагалі і смак приємний. Нещодавно дивилася кулінарну передачу на каналі де усі передачі про приготування їжі - повар з Греції наводив приклади того, що краще смажити на цій же ш олії першого холодного віджиму.