В мене є знайома, яка веде домашню бухгалтерію. Тобто- витрати, доходи, окремо по графам- що з відки прийшло і по яким статтям був розхід. Давно замислююсь сама про таку систему домашньої економіки( не економії, бо що тратимо- те тратимо). Чи доцільно вести такий облік, щоб якось контролювати витрати, зменшувати їх, наприклад в яких магазинах краще закуплятись, в кого яка графа розходів більша в процентному співвідношенні до з/п? В мене так- чим більший дохід , тим більший розхід. Що мене й нервує найбільше. Бо маючи , допустим 50 тугриків- живемо на них, ще й лишається, під"язуєм пояски))), маємо 200 тугриків- і не вистачає! Це тема для того щоб ділитися способами ведення домашнього господарства, бухгалтерії і різними фокусами, які дають змогу економити. Де які ціни на продукти - у відповідній темі. Все решта: прокладки - в темі для прокладок, мешти в мештах і т.д.
Відповідь: Домашня економіка. По 1грн, по 90 коп за штуку. Я багато печу, то мені для випічки не принципово чи розбиті чи надбиті, бо все рівно розбиваю
Відповідь: Домашня економіка. яка ж ви господинька! Я вам скажу, що це не лише допомагає економити гроші при покупках, а й економить час приготування їжі щодня, бо ж ви стільки корисних заготовок, так званих домашніх напівфабрикатів робите! Але то ще не кожному дано - отака організованість. От я взагалі не вмію економити, ніколи не вміла вишукувати і запам"ятовувати, де дешевші ціни і т.п., десь щось вхоплю та й усе, я трохи лінива до цього, напевно. Але може ще навчуся...якщо економність - то не вроджена, а набута риса.
Відповідь: Домашня економіка. Стосовно риби - купляємо на гуртівні в Малехові (я купляю червону, бо лише ту рибу можу їсти, я взагалі м'ясник), але мають вони і хека, і іншу рибу. Правда, усе морожене. Скажімо, минулого тижня купляли лосося (без голови, патраного) по 80 грн/кг. форель червона була по 60. Правда, казали, що ціни будуть рости.
Відповідь: Домашня економіка. О, зараз економинити прийдеться мені добряче. записую переважно всі витрати собі в блокнотик. Переважно купую щось таке щоб на довго вистачало. Але сьогодні як пройшлася по ринку...я в легкому шоці((( Ціни ужас. Ціни на одяг і медикаменти ще більший ужас. Як не стараюся економити але купа грошей йде. Хоч бери з хати не виходь, щоб не тратити грошей.
Відповідь: Домашня економіка. 100% правда! А я такий шопоголік шо капєц, і малий в мене пішов. Тільки з хати вийдем, вже йому треба в магазин.
Відповідь: Домашня економіка. Саме про це сьогодні на роботі говорили)))))) Чесно признаюся, що закупкою продуктів ( особливо те, що поважче) займається чоловік, то я майже не знаю цін і коли мені треба щось купити, то я завжди трохи в легкому шоці ( а останній тиждень, то взагалі в ужасі!!) від цін Дівчата, порадьте, де дешевше купити побут.хімію без фосфатів?
Відповідь: Домашня економіка. А хіба сальмонела виживе при 180 градусів у духовці? Чи 90 градусів в воді, коли вариться? Ну хіба з омлетом я б була обережна.
Відповідь: Домашня економіка. виживе на руках) ви ж їх кипятком не ошпарите. хіба ні разу не пробували сире тісто? не мили посуд після яйка, та просто за банку не там потриматися і по лиці махнути. багато для біди треба?
Відповідь: Домашня економіка. Зважаючи на шалене підвищення цін на все - чи склали якийсь план по обмеженні своїх витрат ? Наприклад, наразі ми відмінили будь-які походи по кафе-ресторанах-виставах-концертах, відмінили відпочинок на морі - замінивши його відпочинком в Карпатах ( в родичів) - краще платити своїм і щей не дертимуть триціни ))))
Відповідь: Домашня економіка. Мій чоловік склав Каже, що буде кидати їсти. Почне пити дешеву горілку, щоб швидше вмерти від цирозу то він так пошутив ---------- Додано в 20:05 ---------- Попередній допис був написаний в 20:04 ---------- То якеф? Заінтригувала)))
Відповідь: Домашня економіка. домашні ще минулого тижня брала по 1,30. Але зараз уже перед Паскою дорожчі. Магазинні- у "Рукавичці" вчора "лоткові" по 76 коп , "пачкові"- по 1-1,20
Відповідь: Домашня економіка. ану діліться - може і нам пригодиться))) ---------- Додано в 20:09 ---------- Попередній допис був написаний в 20:06 ---------- Доречі... Я страшенна солодкоїжка - кожного походу в магазин ( чи навіть повз)))))) купляю солодощі, а сьогодні гордо пройшла повз і навіть ломки не було - хоча десь дааааалеко в глибині душі...
Відповідь: Домашня економіка. то один етап економії. А що порадять ті, які і так по кафе-ресторанах-концертах не ходили і відпочивали у Карпатах?
Відповідь: Домашня економіка. ну, по-перше, йде літо) а влітку можна сміливо відмовитися від м"яса на користь молочної продукції. крім того, сир не купуємо, хіба б вже сама не змогла з молока зробити, купуємо в основному молоко і сметану. саме молоко йде на йогурт, на кисле, на сир, сирватка - на хліб і блінчики. що лишилося - заморожую і використовую потім, коли раптом захотілося чогось ткаого) робік гарно написала про домашні напівфабрикати, додам, що якщо зробити овочеві набори і заморозити їх, то взимку не чухаєшся з цінами) до підвищення цін ми мали на харчування 500грн на міс, я не знаю чи то багато чи мало, але вкладалися. шукала сайти з різними рецептами, переглянула повністю меню, закуповуємся на шуварі чи ашані, також є точки на базарчику де дешевше завжди, солодке печу сама, готую великі порції, половину заморожую НЗ) хліб - також сама, виходить 5грн на тиждень, а не на 2 дні. макарони - італійські, наші що їв, що кіно дивився. підлива економніше, аніж відбивні. риба - скумбрія, смачно) ніяких ковбас-сосисок, зазвичай запікаю кусень мяса або порційно. склала меню, закуповуюся по ньому + один продукт не по темі. з солодкого люблю медове тісто - можна напекти багато і стоїть довго. ну і нам батьки завезли мішок картоплі восени, по 4 банки огірків і капусти, різного варення, то якби теж допомога) не приховую. ну і вартує памятати, що постів у нас більше, аніж великодній і різдвяний) про кафе і тд, то само собою, скажу, що якщо є бажання зекономити, то швидко можна знайти і знижки і бажання їх використати, ну і нема бізнес-ланчів. судочки з ікеа - і вся домашня їжа. одяг - секонд, б/у, розпродажі, багато шию сама. те саме про постіль (ну не подобається як навіть мені на замовлення шиють, не то(((( ), побутова хімія - та що на розлив, але від багатьох відмовилася. закуповуюся наперед, мені хай лежить, їсти не просить. в основному йде господарське мило і оцет і сода. зменшили користування гарячою водою, яка в нас ледве тепла, поставили лампки-економки окрім спальні. подарунки - своїми руками, або розпродажі акції - то наперед) косметика- сама, ну або вже щось таке вже що дуже треба, то беру свої марки, інколи дорожчі інколи дешевші, але то доглядове, декоративкою не користуюся
Відповідь: Домашня економіка. Менше солодкого, м`яса, риби, одяг маде ін секонд... І максимум заготовок влітку зробити...
Відповідь: Домашня економіка. Ще сьогодні зауважила, що зазвичай перед прохідною моєї роботи десятки авто працівників припарковані, а сьогодні було всього 5-6 .... Чула розмови чоловіків-автовласників, що пересіли на громадський транспорт через подорожчання бензину.
Відповідь: Домашня економіка. Я в шоці так само від цін. Особливо мене банани вразили. 20 грн за кг. Про памперси мовчу вже:-( Я веду записи в програмці на телефоні'фінанси на ладоні'. Хоч розумію що куди пішло.
Відповідь: Домашня економіка. у нас я давно ( ще до цього ) планувала так: - побутову хімію і товар "що може полежати" ( горошок-кукурузу і т.п.)- закуповує чоловік під різні "акції" та знижкии у Метро чи Ашані. Аналогічно з маслом- просто закидую у морозилку; - влітку теж повну морозилку забиваю мороженими ягодами-фруктами ( на компоти роблю готові набори-суміші) та овочами; - м ясо- чоловік також закуповує кілька курок одночасно, де натрапить на хорошу ціну ( в основному це та ж Наша ряба у тому ж Метро чи Ашані),які розробляю- і в морозилку порційно. Аналогічно із м ясом: розробляю і порційно заморожую котлети-відбивні- піджарку. На бульйон купую домашню курку, розробляю на 4 частини і з кожної маю на окрему порцію хорошого бульйону ( бульйон з магазинних кур не вживаємо) З молочними продуктами важче, бо "про запас" не набереш, і саморобний творог у мене не хочуть їсти. Але у нас мало їсться молочки- хіба малому йогурти роблю . Ну і творог таки раз в тиждень доводиться купляти на базарі ( маю одну жіночку, яка вже давно мені продає за нормальною ціною). Не знаю ще як зекономити на твердому сирі- бо малий величезний прихильник цього продукту ( причому лише "російського" або "сметанкового" виду) - солодощі- тут ми з малим "прожори". Тому або чоловік теж закуповує десь кг-другий по вигідній ціні, якщо натрапить ( ага і ще тримає від нас на "умовному замку", виділяючи по ...надцять цукерок -вафельок на день ( ну бо ми з малим зжерли би той кг "за вечерею") - картопля- восени їхали у ближні села і там закуповували. але зараз уже запаси скінчилися; - крупи- теж чоловік купує або я, якщо десь натрапляємо по вигідній ціні "про запас"; - перукарня-манікюр. Тут найбільші витрати- на чоловіка. Ну бо він єдиний, хто у нашій сім ї регулярно відвідує перукарню. Малий на дух не виносить стригтися у перукарні, то усі роки я його стрижу сама. Для себе ж- манікюр -педикюр давно роблю сама ( спочатку так пішло у цілях гігієни, а потім- звикла і втягнулася). Стрижка- маю довге волосся, тому потребую лише зрідка підрівняти кінці ( що сама навчилася теж робити), ну або дуже рідко навідуюся до своєї перукарки , яка працює не в крутому салоні, а у приватній перукарні на одне крісло. То ціни у неї нормальні). Малюю волосся теж майже завжди сама. -кафе-ресторани. Раніше любили з друзями щодватижні у суботу якісь посиділки влаштовувати. Зараз- якщо влаштовуємо, то в ресторані- уже дуже рідко. В основному- збираємося по черзі у когось вдома на суботню вечерю, готуємо "до спілки" на неї; - косметика- давно для себе вже обрала ті марки. які мені найбільш підходять. На щастя, усі вони недорогі і ними користувалася і "до". Тут особливо і не доводиться економити. - відпочинок. Оскільки Крим "накрився мідним тазом" ( а там у нас уже були роками "свої точки"), проглянувши ціни на закордонні пропозиції цьогоріч ( які так суттєво виросли), ми вирішили, "що не втомилися". Тому-я і Закарпаття дуже люблю ---------- Додано в 18:49 ---------- Попередній допис був написаний в 18:47 ---------- у нас машина має ще і газову установку, але чоловік теж зараз в основному громадським користується ( хоча раніше тільки на авто) ну по ціні 1 євро ( так, як вони є у Ізраїлі чи Європі). У нас євро майже 20- от і банани "всього по євро"
Відповідь: Домашня економіка. А в мене якесь таке відчуття, що я як на одному зекономлю, то на другому точно переплачу. І це я так собі вже навіяла, що не дуже то й шукаю, де дешевше. От прямо сміх: мусила пофарбуватись перед святами обов"язково, вирішила записатись до нової перукарки за порадою співробітниці. Перукарка та працює з тією ж фарбою, якою я зазвичай фарбуюсь, але співробітниця каже, що бере дешевше, ніж я своїй плачу. І от в минулу п"ятницю я маю йти ввечері на покраску і розраховую, що в 200 грн мала би вкластися (коротке каре). А зранку піднімаючись в нашому офісному центрі сходами знаходжу 100 грн на заг.сходовій клітці. Ну, питати ж не будеш всіх підряд, хто загубив, і оголошення вішати теж якось не дуже, це ж не якась особиста річ, взяла я їх собі. Приходиться мені розраховуватись ввечері з перукаркою, а вона мені ціну закатала ще на 40 грн дорожче, ніж я в центрі в салоні фарбувалась. Якби я не мала тих знайдених грошей в гаманці, то навіть не вистачило би розплатитись...