Домашня економіка.

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем AilataN, 16 Жовтень 2011.

1. AilataN

AilataN жива

В мене є знайома, яка веде домашню бухгалтерію. Тобто- витрати, доходи, окремо по графам- що з відки прийшло і по яким статтям був розхід.
    Давно замислююсь сама про таку систему домашньої економіки( не економії, бо що тратимо- те тратимо).
    Чи доцільно вести такий облік, щоб якось контролювати витрати, зменшувати їх, наприклад в яких магазинах краще закуплятись, в кого яка графа розходів більша в процентному співвідношенні до з/п?
    В мене так- чим більший дохід , тим більший розхід. Що мене й нервує найбільше. Бо маючи , допустим 50 тугриків- живемо на них, ще й лишається, під"язуєм пояски))), маємо 200 тугриків- і не вистачає!

Це тема для того щоб ділитися способами ведення домашнього господарства, бухгалтерії і різними фокусами, які дають змогу економити. Де які ціни на продукти - у відповідній темі. Все решта: прокладки - в темі для прокладок, мешти в мештах і т.д.

Останнє редагування модератором: 23 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Відповідь: Домашня економіка.

За 20грн можна брати. В мене мама їздить по селах, секондом торгує, то каже. що в райцентрах, на поліссі, чорниця по 17грн най дешевша. Так що по 20 то ще нормально

3. napoleona

napoleona Well-Known Member

чорниці і справді неврожай, батьки кажуть, що в нас зовсім нема, тому не знаю чи буде ціна нище 20грн цього року, багато до нас везуть з Волині

4. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

мама казала))

5. Vероніка

Vероніка Never give up

Питала у родичів в Карпатах - дійсно, цього року чорниці значно менше. Тому планую купляти на заморозку у найближчий час.

6. lilochok

lilochok Well-Known Member

Минулих вихідних чула розмову місцевих (Камінь-Каширський район Волинської області). Кажуть, що мало чорниць в лісі і що здають вони по 22 грн
    Сама ж була у лісі Камінь-Каширського району, то чорниць дійсно небагато

7. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

дівчата, куди їхати по цукор та муку,щоб вигідно купити?

8. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Я такий максималіст по натурі :)
    Зараз почала економити побутову хімію. Трохи смішно звучить, але мені доместосу вистачало на тиждень. Чого так багато його лити? Ефект один. Те саме з ватними дисками. За вечір може 5-6 використати змиваючи косметику, а зараз використовую 2. Те саме з шампунем, кремом... Ну чого я так то все переводила.
    З продуктами складніше складніше. Хоча не купуємо майонезів, соусів та різних субпродуктів. Стараюсь готувати так, щоб не викидати їжу. Бо колись теж мала такий гріх. Завжди складаю приблизне меню і намагаюсь не купувати зайвого.
    Зараз пригодиться економити на розвагах, хоча раз в місяць стараємося робити які вилазки з дитиною.
    Одягу купуємо мало, але якісний. Носиться довше і вигляд має гарний. Дещо шукаю в СП, деколи сток чи секод.
    Воду і світло економимо сам собою.

9. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Все, сьогоднішні ціни мене добили:girl_feminist:філе куряче з 39-41 піднялось за 2 дні до 47 грн/кг.....все решта аналогічно. Маю питання чи знає хтось де є гуртовня курей, щоб взяти 10 шт дешево. І ще напишіть будь-ласка які у вас ціни на кури по районах, може десь є ще дешевше, я б підїхала

10. mokhnatska lesia

mokhnatska lesia Well-Known Member

наша ряба на привокзальному вже тижні 2 по 49 грн., а на базарі нижче н. цуму була по 40 грн. і будь мудрий
    колись тим цікавилася, то радили гуртівню як їхати дорогою через високий замок на хмельницького, десь в районі фармацевтичного заводу

11. kristina

kristina Well-Known Member

Може у вас ще були запаси курей та філе по старій ціні. В мене на сихові в арсенах та нашій рябі філе по 47-48 грн вже днів 10 точно. То тепер так кругом бачу. На гуртовому шуварі по 43 грн було в вівторок.
    Ще брала смородину га гуртовому по 10 грн зза кг, вишні наші по 9 грн ,мореля вишня по 14 грн, чорниця дорога 28 грн, картопля молода по 3.50 грн.

12. inka

inka і.Неrb-то до мене)

В Ашані вчора дивився чоловік- філе власного виробництва- 43 грн, дешевше нема ніде.

13. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

А немає чого чорниці брати тими совками, після них 3 роки кущики не родять - мусять відновлюватися. Були на Світязі, купили чорницю по 19 грн за 1 літр (чорниця гарна, чиста. брана руками), то ще добра ціна вийшла. Бо в Луцьку по 28-30 грн за літр просять.

Вишню дрильовану можна морозити?

14. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

В Нашій Рябі на Маршала Рибалки вчора філе по 50 грн/кг було....Сама в шоці, вийшла з магазину, не купила...

---------- Додано в 13:41 ---------- Попередній допис був написаний в 13:40 ----------

А в Карпатах вже є чорниця?

15. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

можна, на піднос, а потім в кульок

16. kristina

завтра на Сихові відкривають Фуршет, біля Довенка, де колись була Таврія, то кинули листівку ціна 39 грн за філе

17. galjynja

galjynja Well-Known Member

Сьогодні брала філе в Сільпо на Науковій по 37,95,в Арсені ціна 37,98,у Фуршеті-38,99

18. inka

inka і.Неrb-то до мене)

А в мене в цнтрі нема жодного Сільпо...., чому б не відкрити, купу всього- що не дуже потрібно, відкривають!

19. Trumbumbulja

Trumbumbulja вперед до мрії

філе в Сільпо на Виговського - 47 грн

20. kristina

сьогодні на сихові в арсені 45,99 грн, на науковій рахується самий дешевший арсен впринципі

21. invisible

invisible Well-Known Member

Казав мені чоловік, що в Рукавичці в Винниках нині бачив філе по 43 грн.