В мене є знайома, яка веде домашню бухгалтерію. Тобто- витрати, доходи, окремо по графам- що з відки прийшло і по яким статтям був розхід. Давно замислююсь сама про таку систему домашньої економіки( не економії, бо що тратимо- те тратимо). Чи доцільно вести такий облік, щоб якось контролювати витрати, зменшувати їх, наприклад в яких магазинах краще закуплятись, в кого яка графа розходів більша в процентному співвідношенні до з/п? В мене так- чим більший дохід , тим більший розхід. Що мене й нервує найбільше. Бо маючи , допустим 50 тугриків- живемо на них, ще й лишається, під"язуєм пояски))), маємо 200 тугриків- і не вистачає! Це тема для того щоб ділитися способами ведення домашнього господарства, бухгалтерії і різними фокусами, які дають змогу економити. Де які ціни на продукти - у відповідній темі. Все решта: прокладки - в темі для прокладок, мешти в мештах і т.д.
Відповідь: Домашня економіка. Ще згадала - оливкову олію, миючі засоби і рідину для прання, спагетті, оливки і тунець нам знайома купує по акціях в Італії. За доставку не платимо, бо знайомий часто їздить, то виходить дууууже дешево і якісно!
Відповідь: Домашня економіка. Тема зараз мабудь стане актуальнам. Про себе: купую раз на тиждень всі продукти і не перевищую заплановану суму на витрати. Перед походом в магазин добре обдумую, що буду готувати протягом тижня і відповідно до того купую продукти. НІЯКИХ походів по магазинах протягом тижня, бо все одно, прийшов за одним, а купив повну торбу (виключення робила би на молочку для дітей). Так навчилася напевно вже 2 роки, дійсно допомагає. Якщо бачу в магазині продукт по дуже цікавій ціні, але немає його в плані покупки, беру і в морозилку.Теж допомагає, на наступний тиждень планую з урахуванням наявного в морозилці (зараз точно зможу місяць прожити на запасах, але хай мені буде). Літом купую багато овочів у сезон, коли ціна оптимальна(минулого року купила 10 кг цвітної капусти по 4 грн і броколі по 5 грн, всі з мене сміялися, зато коли зимою запихали за щоки, то тихенько мовчали. Дуже мені допомагає нарізка кабачків, помідорів, баклажанів, перцю заморажених порційно). Хімію, олії і товари довшого використання купую в Польші або в неті, якщо ціна приваблива). Може як хтось буде зустрічати добру ціну на якийсь товар, то будемо писати тут і це нам теж допоможе? Це ж буде домашня економіка? Типу питання оптимізації витрат і збільшення заощаджень?
Відповідь: Домашня економіка. А я то думала, чи є десь на ДП подібна тема! Бо зараз досить актуально з такими цінами, щоб ще й не переплачувати десь. Так от - я була вражена, наскільки дешевша червона рибка на Шуварі гуртовому порівняно з Сільпо. На Шуварі найдорожче можна за 200 грн/кг знайти (а в середньому 170 грн), в Сільпо ціни вже зашкалюють і сягають під 300 грн/кг.
Відповідь: Домашня економіка. Сьогодні відкрила для себе биті яйця. Ціна 6.50 якщо трошки тріснуте, а якщо відразу в баночку, то по 5.00. На випічку, омлети сміло можна брати. Ще цього року плануємо садити город)) знайома віддає в наварії 8 соток. Бо бульбу по 6-12 грн рука не піднімається купляти Хто підкаже де можна цукор недорого купити?
Відповідь: Домашня економіка. У Ватсонс гарна пропозиція по Domol - береш 2, 3 безкоштовно. Сільпо - їхня олія по 9.99 вчора була. Арсен - вівсянка Bruggen (дуже її люблю, смачна й швидко вариться) теж по 9.99 за 0,5 кг. А ,й мамам хлопчиків, в Арсені розпродували залишки - чорні трикотажні шортики, які все актуальні в садочок й в школі на хореографію - були по 19.99, але залиились малі - 92-98 см. й великі - на 140 см. А взагалі, щодо оптимізації витрат - є чудова програмка "Домашня бухгалтерія" - дуже легка, проста й зручна. Там є й планування, й дебітори/кредитори )) (заборгованість), + ведення по рахунках - я тепер все точно знаю, скільки на якій карточці залишок й скільки є готівки. Її порадила моя братова - вони вже давно її встановили собі, а я щось думала, що то нудно, нецікаво та й взагалі нафіг треба )). тепер змінила свою думку й активно її юзаю.
Відповідь: Домашня економіка. А чому? Я їх не збираюсь сирими їсти, пермічна обробка буде точно. То не такі, щоб в хлам, то типу тріщинку мають.
Відповідь: Домашня економіка. не страште, бо "Сальмонеллы могут выжить в течение недели[ вне живого организма. Они могут находиться в высушенных экскрементах более 2,5 лет. Ультрафиолетовое излучение и тепло ускоряет их смерть, они погибают при нагревании до 55 °C (131 °F) за полтора часа или до 60 °C (140 °F) в течение 12 минут.[2] Для защиты от заражения сальмонеллой рекомендуется подогревать пищу по крайней мере десять минут при 75 °C (167 °F). Сальмонеллы не погибают при замораживании." Якщо щось пекти, то сальмонела повиздихає
Відповідь: Домашня економіка. сальмонела живе в основному на шкарлупі. Тому будь-які яйця ( а особливо "селянські") перед термічною обробкою рекомендується мити під проточною водою із сіллю . А вже потім- розбивати і готувати страви. Якщо на яйці є трщинка ( осбливо така, яка сталася не при вас, а невідомо коли), через неї із шкарлупи в яєчко переходить не лише можлива сальмонела, а і ін. шкідливі бактерії. Про яйка, вбиті у банку- узагалі промовчу ( з яких яєчок, якими руками і скількии часу вони там лежать розбитими)
Відповідь: Домашня економіка. ви самі собі їх б"єте в банку))) Щодо свіжості то впевнена точно, бо всі яйця беру в одному місці.
Відповідь: Домашня економіка. Ой, яка доречна тема! В плані економії сімейного бюджету я давним давно веду зошит витрат. Схема періодично змінюється, але суті не міняє.4 обов"язкові конверти - це 1-комунальні, 2 - транспорт, 3- школа, 4 - продукти + миючі Окремо хоелятинчу сказати про заготовку продуктів. На початку місяця йдемо на мега закуп - 4 курки, 2 кг печінки, 1,5кг полядвиці або шиї, 1 кг телятини,2 кг свинини, 3 кг кості для собак. Кури розділяю, філе - зразу ріжу на відбивні, відбиваю, солю і перекладаю плівкою - в морозилку (вихід 16-24 шт), ножки- гомілки окремо, все решта - роблю такі собі суп.набори, або варю зразу баняк концентрованого бульйону і морожу його в відерках, масо оббираю - роблю налисники. Полядвицю або на відбивні або запікаю (як діти хочуть) . З телятини, свинини і печінки 1+1+1 роблю паштет, з свинини - 0,5 - котлети (обвалюю в сухарях і в морозилку), 0,5 - тефтелі. От і всі наші м"ясні витрати +- 400-500грн на місяць, на сім"ю з трьох людей (я і діти 14 і 12рр). Миючі купую тільки в великих упакуваннях. Крупи- тільки на вагу. Може комусь стане в пригоді.
Відповідь: Домашня економіка. ця програма. Можна й іншу її версію - там суть однакова. але там є нюанс із ключем, хоч програма й безкоштовна (є інфа в неті, як то питання вирішити). В кого не получиться розібратись з тим самому - можу скинути на пошту.
Відповідь: Домашня економіка. Щодо яєць, перед тим як розбити шкарлупу, я добре вимиваю і витираю серветко. А так биті купувати, я б точно не наважилась. Щодо записів, то вже третій місяць веду такі записи. Сказати що це допомагає нам економити, то не дуже. А от знати на що були витрачені кошти, думаю це важливо для майбутніх непередбачувальних витрат. Да точно що не на базарі. Дякую. Вже скачала.
Відповідь: Домашня економіка. Ну я власне не з метою економії почала то вести, а для обліку "що куди йде", бо ніби є гроші, а потім бац - й нема. А я вже запланувала, наприклад, оплату страхівки. Й питання звідки...А так все видно - де на яких рахунках скільки грошей. Бо в чоловіка є 2 картки + кредитка (ууу, я б її викинула, тим більше. що муж часто-густо нею щось оплатить, забуде, а потім % знімаються), + моя..
Відповідь: Домашня економіка. Мені такі програмки взагалі не підходять. Набагато більше пішло відкладання певного % від кожної получки в окремий конверт. Головне постійно то робити і забути. В разі чого завжди є звідки витягнути гроші. ---------- Додано в 18:33 ---------- Попередній допис був написаний в 18:32 ---------- Та? Заспокоїли. Дякую. Бо яєць майже не вживаємо, на Паску з села десяток передали. То я й не в курсі- по чому вони тепер.
Відповідь: Домашня економіка. 0,70 -0,85 коп на гуртовому шуварі сьогодні, домашні по 1,50 але дуже манюні