Домашня економіка.

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем AilataN, 16 Жовтень 2011.

1. AilataN

AilataN жива

В мене є знайома, яка веде домашню бухгалтерію. Тобто- витрати, доходи, окремо по графам- що з відки прийшло і по яким статтям був розхід.
    Давно замислююсь сама про таку систему домашньої економіки( не економії, бо що тратимо- те тратимо).
    Чи доцільно вести такий облік, щоб якось контролювати витрати, зменшувати їх, наприклад в яких магазинах краще закуплятись, в кого яка графа розходів більша в процентному співвідношенні до з/п?
    В мене так- чим більший дохід , тим більший розхід. Що мене й нервує найбільше. Бо маючи , допустим 50 тугриків- живемо на них, ще й лишається, під"язуєм пояски))), маємо 200 тугриків- і не вистачає!

Це тема для того щоб ділитися способами ведення домашнього господарства, бухгалтерії і різними фокусами, які дають змогу економити. Де які ціни на продукти - у відповідній темі. Все решта: прокладки - в темі для прокладок, мешти в мештах і т.д.

Останнє редагування модератором: 23 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

Відповідь: Домашня економіка.

залежить) влітку харчуватись можна зовсім по-іншому, взимку ще інакше. мені он всякі великодні корисності на здоровї відбиваються- снідати мясом - це для мене :girl_feminist:

3. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

1,5 тис однокімнатна квартира, комунальні, лишається +-тисяча на 2 дорослих і малюка?
    Та я, взагалі, не снідаю, нічим. Я ще й їм інколи раз на день, не встигаю більше) Просто не можу зрозуміти, як можна витратити всього 500 грн на двох за місяць. При моєму режимі жорсткої економії я написала, скільки виходить.

4. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

А дорога тата на роботу? Діти хворіють? Відкласти на одяг, взуття, коляски-ровери?)))

5. Finya

Не зрозуміла. Що саме Ви маєте на увазі?

6. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ем, ви на здоров"ї економите?:girl_wink: я їм 4 рази так, плотно)), і 3 перекуси.

та, тут туже забирає) а ще ДН на роботі)))
    а ще додай, що і себе хочеться побалувати чимось "кухонним")

7. Finya

Я просто не встигаю) Коли клас за класом, на перерві всі щось тебе питають - або наради, або чергування, все в шумі, галасі, а потім перевірки зошитів, контрольних, конспекти.. Не до їжі)

8. Bree van deKamp

Маю на увазі, що крім 500грн на їжу є ще витрати не заплановані.
    Якщо залишається 1,5 тис, то це не значить, що їх треба проїсти. І на ,,чорний день,, треба щось відкласти.

9. Finya

Ви маєте на увазі, 1,5 тисячі, без допомоги з села, додаткового приробітку, тільки дана сума - це і на їжу для трьох, і на все це вистачає?
    ,
    Я неекономна зовсім, бачу(

10. AilataN

AilataN жива

ок, то як тоді така сім"я витрачає кошти і на що і як. діліться щоденним меню і досвідом ( враховуючи те, що додатково відкладаєте з цих коштів).

11. Bree van deKamp

Та то не моя сім`я. То НОРІС витрачає 500 грн на харчування, живе в орендованій квартирі.

---------- Додано в 23:20 ---------- Попередній допис був написаний в 23:18 ----------

В нас цієї суми вистачає на їжу, одяг, моє навчання. З дууууже рідкою допомогою села(один когут, 30 яєць раз на пів року)

12. AilataN

AilataN жива

секрет, сестро, секрет! Півтори тисячі на все про все- мусите ділитися секретами :)
    Бо 1500 на трьох , включно з навчанням і одягом ,то з тої самої серії, що і 500 грн на місяць на двох))

13. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

14. Bree van deKamp

Секрет в тому, що ми не можем потратити більше ніж в нас є))
    Імо в основному макарони з овочевим гарніром, бульба йде тільки в суп, сметани не купляєм, творог тільки малій. М"ясо, риба дууууже рідко.
    Одяг- секонд, форум, інтернет магазини, розпродажі.

15. Finya

Неймовірно.. Напевно, проситимусь на курси економії)
    До слова. Мій лікар колись на жаління з приводу болів після вівсяної каші, сказав: що дивного, її нікому не можна їсти. Те саме щодо зеленого чаю, не вживати)

16. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Ой дівчата, не нарікайте так на каші, вже не один рік зранку їм вівсянку і взагалі люблю різні крупи і слава Богу гастрит мій не дається про себе чути! А я знаю, що то, коли шлунок болить і коли зле. В мене так було, коли за харчуванням взагалі не слідкувала. Може комусь то не пасує, повірю в це, наші організми різні, але казати, що крупи то зле і їх взагалі не можна їсти- смішно.. Краще топтати бульбу і макарони щодня?
    Там в тій статті, що Сера подала про карієс пише. Фігня таеа, в мене взагалі ттт проблем з зубами нема, гігієна у стоматолога і все.

17. Bree van deKamp

Який у вашої сім`ї дохід?
    Ми живем виключно на ті гроші що заробляєм. Якби заробляли більше, то і м`яско і рибка були в нашому раціоні. Вдягаємось в секонд не тому, що хочем зекономити, а тому, що не маєм вибору(((

18. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Смійтеся собі на здоров'я- хто ж заваджає? Тільки нащо узагальнювати?
    Я десь писала, що їм макарони?

19. Osya

Osya Active Member

Якщо не можна їсти каші, макарони теж кожен день їсти не будеш. То що тоді їсти?

20. Finya

Це зрозуміло абсолютно. Вищий дохід - інші витрати.
    Це кожний собі сам регулює. Я ніколи особливо не зважаю на "можна/не можна", хочеться, їм. Хіба що комусь би категорично заборонили якийсь продукт вживати. Писала про себе, мені від каш погано, зелений, трав"яні різні чаї інтуїтивно не п"ю - не можу) Тому і витрати різні - хтось витрачає на м"ясо, каву, комусь ближче чай та овочі)

21. Bree van deKamp

В мене є така собі мрія: їсти те, що сам вирощуєш.
    Бо навіть, якщо купляти самі свіжі продукти, немає гарантії,що хтось не ,,зхалтурив,, побрискавши їх якоюсь хімією((