Домашня економіка.

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем AilataN, 16 Жовтень 2011.

1. AilataN

AilataN жива

В мене є знайома, яка веде домашню бухгалтерію. Тобто- витрати, доходи, окремо по графам- що з відки прийшло і по яким статтям був розхід.
    Давно замислююсь сама про таку систему домашньої економіки( не економії, бо що тратимо- те тратимо).
    Чи доцільно вести такий облік, щоб якось контролювати витрати, зменшувати їх, наприклад в яких магазинах краще закуплятись, в кого яка графа розходів більша в процентному співвідношенні до з/п?
    В мене так- чим більший дохід , тим більший розхід. Що мене й нервує найбільше. Бо маючи , допустим 50 тугриків- живемо на них, ще й лишається, під"язуєм пояски))), маємо 200 тугриків- і не вистачає!

Це тема для того щоб ділитися способами ведення домашнього господарства, бухгалтерії і різними фокусами, які дають змогу економити. Де які ціни на продукти - у відповідній темі. Все решта: прокладки - в темі для прокладок, мешти в мештах і т.д.

Останнє редагування модератором: 23 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Відповідь: Домашня економіка.

Постою послухаю.
    Бо в мене з собою великою розхід теж дай Боже)))).

3. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

я на себе маю шматинку таку..з чимось в комплекті йшла, якраз норм для тоніка, не тече з неї, але доста мяка) мені зручно))

4. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Багаторазова?
    Я чогось для шкіри не допускаю таких штук. Ось навіть на паперові рушники в ванні перейти з часом збираюся.
    Правда то вже геть не в економіку певне.

5. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

ще ніде таких не бачила ватних дисків дешевих((

6. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Один раз бачила , дешеві там де по 2 рубля все, але брати не варто, все розлазиться, а ше з тих дешевших ,що в магазинах продають, теж якість ,жах, потім треба ватку ще з лиця знімати, бо розшаровуються.

7. Alicia

Alicia Well-Known Member

Здається, економніше виходить з корейськими пафами. У нас на форумі є спец тема, де можна замовити.

8. Yulia Lashkevich

Я колись нормальні купляла в Барвінку. Тоді ще за 12 грн. Зовсім не розлазяться, економні.

Надіслано від мого ZP950, використовуючи Tapatalk

9. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Найдешевше купляла в Метро ватні диски Клінекс - 3 уп. по 120шт кожна - 28,00 грн.

10. lorelaj

lorelaj Active Member

В мене чоловік наслухався про цю тему і вирішив нині економити. Прийшов довольний як слоненя, бо купив упаковку камамберу ( зроду його не купували:) ) зі знижкою у 50% і терміном придатності, що закінчується через 5 днів. Економити треба вміти:) Маю черговий анектод сімейний.
    Я от ще на пакетах для сміття трішки заощаджую, бо замість них використовую звичайні пакети ( хоч не хоч, їх завжди чогось ціла купа дома)
    Чоловік надумав економити на світлі, то ми переходимо на світодіодні лампи і ще якісь там ( ціна кусається - лампа може і 50грн коштувати, залежить від характеристик, але гарантія на 10 років). Він начитався, що окуповуються ті лампи мало не в перший місяць. Наразі підбираємо потрібні лампи, щоб світло було тепле і яскраве, я дуже вимоглива до світла + очі в мене дорогі :) Як перейдемо відзвітуюсь, чи справді економія.

11. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

А де звичайні пакети берете? Хіба не купуєте?

12. Ная

Ная Well-Known Member

пакети для сміття мають малий термін розкладу, здається три роки, а звичайні розкладаються значно довше (якшо розкладаються взагалі :)) ,їх краще не купувати, щоб не було що викидати. Шматяна еко-сумка - от де економія (на пакетах).

13. Soleil

Soleil New Member

І я вже, певно, з два роки користуюсь тими еко-сумками. Так файно, бо в хаті нема мільйона тих кульків. Ну і невеличка економія.

Надіслано від мого GT-P5210, використовуючи Tapatalk

14. lorelaj

lorelaj Active Member

Звичайно все воно так, але тих пакетів завжди повно. Хтось щось передав, десь щось купила і запакували в пакет, буває і в магазин раптово треба, а пакету нема, то ж не понесу все в подолі. Я вже мовчу про ті малесенькі копійчані пакетики, яких завжди повно. Я теж їх пускаю в хід.
    На закупи в мене ходить чоловік, то він в наплічник все пакує.
    Я в міру своїх можливостей стараюсь бути дружньою до навколишнього середовища, але якщо в мене тих пакетів завжди повний ящик, то краще я заощаджу, ніж просто вони підуть в той самий смітник, але спаковані в пакет, що має менший термін розкладу.

15. Galysik

Galysik Well-Known Member

Пропоную ще обговорити як можна зекономити на тарифах мобільних операторів.
    Дивилася нещодавно Київстар так уже закрутив з тими тарифами, тепер для передплатників усюди іде абонплата.
    Якими операторами і тарифами ви користуєтесь для дзвінків, якими для планшетів?
    На МТС у мене тариф - Супер МТС 3D нуль український.
    На цей тариф немає переходу, я міняла номер, але задоволена, переваги суттєві.
    Без абонплати головне.
    Поповнююсь тепер рідше а говорю як завжди. Економно виходить.

16. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

не знаю, я швиденько опосля попрала і на другий раз вже суха)))
    от мене цікавить конкретно київстар. бо чоловік в той його план що +-30грн в міс не вкладається, я на лайфі ну може 5-7грн в міс витрачаю.

17. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Змінила собі тариф на "Базовий" і поставила акцію з смсками - постійно переписуємось з чоловіком. Коштує 75коп/день. Телефоную в 90% чоловіку, то він мені віддзвонює (має контракт). Всі інші дзвінки - по лайфу.

18. Yulia Lashkevich

я теж хочу якийсь нормальний тариф знайти. Може підключу Вільний КС.А так то я сиджу постійно на Лайфі. Інтернетом не користуюся, раз в рік можу поповнити рахунок.

Надіслано від мого ZP950, використовуючи Tapatalk

19. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Ой дівчата, той Київстар взагалі нагліє.. Вони тепер придумали, що якщо якийсь час не дзвониш зі свого номеру, то вони вводять абонплату щось 15 гр в місяць. А я свою картку тут заблокувала і ото лиш нині тато мені по телефоні сказав PUK, розблокувала, а в мене на рахунку по нулях, хоча точно грошей трохи було... Тепер треба поповнити рахунок мінімум як на 40 гр , аби не втратити номер. А номер так шкода втратити, він у мене давно вже так. І розумію, що не користуюся ж ним тепер, тільки коли їду додому, але шкода і грошей теж шкода.. І на Київстар зла.. Могли своїм старим клієнтам такого вже не робити..

20. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

ха-ха, мені протягом всього читання теми ця фраза в голову йде)
    Аналогічно, а не дай Боже з"їсти 2 рази підряд (ну, 2 рази на тиждень, наприклад, без паузи в кілька років) - то шлунок так болітиме, що потім тиждень нічого не захочеться)
    Щодо прожиття двох людей на 500грн - я просто в шоці. Не розумію, як це, чесно. Зараз подивилася, скільки я витратила за півквітня на продукти, на одну людину - 640 грн. Солодкого не їм, хліба теж, м"ясне/риба раз на тиждень, приблизно. Купую грейпфрути, сиркову масу, кава/чай - та й усе. Може, економно, це коли каші та борошняні страви вдома робити (вареники, млинці тощо)? Але ми таке не зможемо їсти( Канапки, булочки - це все поза моїм уявленням про їжу (хоч і люблю страшенно:connie_pull-pigtail) Тобто, може бути, але у вигляді виключення великого. На жаль, на здоров"ї моментально відбивається.
    А видатки записую давно, років з 10, напевно) Не помітила, щоб якийсь економії це сприяло)
    МТСівський тариф 3D нуль Український- в мережі безкоштовно. Забуваєш, коли поповнювала востаннє.

21. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Якщо середньостатистична українська, молода сім"я, де мама в декреті, має дохід +- 3тис, живе на орендованій квартирі, то тратити більше не може, бо немає чого тратити :girl_in_dreams: