Домашня економіка.

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем AilataN, 16 Жовтень 2011.

1. AilataN

AilataN жива

В мене є знайома, яка веде домашню бухгалтерію. Тобто- витрати, доходи, окремо по графам- що з відки прийшло і по яким статтям був розхід.
    Давно замислююсь сама про таку систему домашньої економіки( не економії, бо що тратимо- те тратимо).
    Чи доцільно вести такий облік, щоб якось контролювати витрати, зменшувати їх, наприклад в яких магазинах краще закуплятись, в кого яка графа розходів більша в процентному співвідношенні до з/п?
    В мене так- чим більший дохід , тим більший розхід. Що мене й нервує найбільше. Бо маючи , допустим 50 тугриків- живемо на них, ще й лишається, під"язуєм пояски))), маємо 200 тугриків- і не вистачає!

Це тема для того щоб ділитися способами ведення домашнього господарства, бухгалтерії і різними фокусами, які дають змогу економити. Де які ціни на продукти - у відповідній темі. Все решта: прокладки - в темі для прокладок, мешти в мештах і т.д.

Останнє редагування модератором: 23 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Відповідь: Домашня економіка.

Дякую всім дописувачкам.
    Дуже багато для себе почерпнула.
    Оскільки я взагалі ні на чому не економлю(хіба оптом свої корисні смаколики брала, то була економія)- то взяла дещо на вооруженіє.
    Першим ділом займуся пошуком якісного меду оптом. Якщо хтось щось таке знає- свистіть.
    А другим- таки складу меню на місяць. Певне не дуже в тему економії піде, та хоч перевірю збалансованіст харчування))).
    Ну і третім ділом- піду погуглю як робити заготовки з помідорів. Авось пригодиться.

3. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Та кажуть, що не здорово і взагалі
    А зараз напишу, що взагалі капцями закидають -чоловікам потрібно м'ясо, щоб тестостерон вироблявся. :girl_wink:

4. AilataN

AilataN жива

Зацікавилася і погуглила, різні форуми, в основному пишуть що краще на тиждень.
    Тобто склали на тиждень меню і закупили продукти.

5. Sera

Не мясо, а білки))).
    О- і тут вже мені полегшення знайшлося:girl_tender:. Вельми дзенькую:kiss:

6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Однозначно. Жінка так і повинна планувати - на тиждень. Місяць може бути забагато.

Я собі також перечитаю тему, бо від тепер я так би мовити - ріал хаусвайфс оф Ню Джерзі.:girl_crazy::girl_haha:

7. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

До речі, дуже гнучкою бути в тому плануванні))
    так як закупи основні роблю раз на місяць, то протягом тижня докуповую овочі, чи фрукти, і тому напрклад, чогось може бути більше-менше, може настрою не бути готувати - рятує морозильна камера, можна захворіти і весь план коту під хвіст(

8. Talya

Talya Well-Known Member

дівчата, а що казати дитині, котра ниє щоразу, як я ступаю на поріг дому - що ти мені купила? зрозуміло, що ніколи не приходжу додому з пустими руками, але зараз мене оте вимагання дістає. кажу - дивися, яблучка тобі купила, бананчики до каші - а я хотіла якийсь цукерок чи якусь іграшку. раніше купувала раз в тиждень їй в "Майстерні карамелі" цукерок. вона його навіть 1/3 не з"їдає (і то з тих найменших). це пуста трата грошей. кіндер-сюрприз не їсть, але хоче через забавку, котра зразу стає не цікавою, тому такі речі не купую, а як хтось принесе, то ті шоколадні половинки кіндера валяються на тарілці, поки чоловік не з"їсть. кожного разу, як я йду з нею гуляти починає хнюпати - давай купимо ЯКУСЬ іграшку. пояснюю, що в нашому районі гарних магазинів немає, в тих, що є - забавки неякісні. хнюпає далі. сочків-печеньок не вимагала ніколи. в неї така поведінка тільки зі мною, бо я найчастіше піддавалася на "купимо бульки-наклейки і т.д." бо важко відмовити дитині, коли 5 діткам, з якими гуляємо, купують - моя також хоче. я вже просто нервуюся, коли збирамося йти гуляти і я чую - давай купимо якусь іграшку. вже дійшло до того, що кажу: я не маю грошей і на продукти і на неякісні іграшки. мені просто не вистачить на хлібчик-масло-молоко і т.д. але 3,5 річній дитині то все одно. і як мені знайти вихід з цієї ситуації?

9. robik

robik Member

Запрошую, тел в ПП
    Добре відбита відбивна, промаринована мін. 20хв готується швидко, тому я в яйце додаю сир тертий, і виходить хрумка скоринка. А ще якщо тоненька відбивна, по панірую двічі))

10. Sera

Та нічого жінка і нікому не повинна:girl_blum:.
    Я так розумію, що ви працюєте.
    Дитина таким способом може перевіряти чи мама її любить. Тому тут треба добре розібратися в причинах перш, ніж забрати оте купляння.
    Точно). Дякую за запрошення. З радістю завітаю:girl_yes2:
    Дякую за рецепт. Певне після свят намрію собі файний кусочок м'яска і згадаю, що я таки колись навчилася робити відбивні:girl_haha:.
    Тільки от де би то ще відбивачку на них взяти? Ось вони- реалії життя без м'яса:d23:.

11. Galysik

Galysik Well-Known Member

як тільки зможе вільно рахувати і виконувати дрібні доручення - беру його на роботу дрібним помагайликом :) Хай вчиться і витрачати і заробляти з дитинства.

12. Маруся-мама

Зобов*язана Богу життям в першу чергу. Я для себе повинна будь-що робити, чим успішно і займаюсь!!!

Запитали мене як то я ніц не планую. Онтак, я справді навчилась тримати дуже багато в голові, якось так. У мене дуже добра зорова пам*ять, тому завжди коли йду магазином на ходу знаю що готуватиму. Власне, тому, що часами мені вже трошки тре відпочити почала планувати.

13. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

я не можу планувати, бо мене то емоційно дуже втомлює, всілякі списки і статистики вводять мене в депресію. максимум на 2 дні фантазую, що би хотілось.
    витратами-доходами і їх обліком займається чоловік, бо в мене від цього така нудьга починається, що пропадає будь-яке бажання щось купувати і готувати). така вже моя творча натура) .

14. Маруся-мама

Та у мене також творча, а керування фінансовими операціями я віддала чоловіку, бо як ще то буду на собі нести... Я вмію гроші заробляті і тратити, а муж вміють рахувати. Вчора купила кусень телятини за астрономічною ціною. Але то тільки я знаю, а коханий буде їсти. :girl_wink: В нас просто добре м*ясо дороге задоволення.

15. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

я не намагаюсь когось вчити, але так, з свого досвіду))
    син - підліток, значить потребує, щоб його трактували як дорослого. спочатку добре нагодувати і посади перед собою і татом і сказати - розумієш, син, ми тут з татом радилися, і хочемо питати твоєї думки. зараз трохи в країні турбулентність і ми б хотіли притримати (не зеекономити))) трохи грошей, от ми подумали, що було б класно, якби мож було їсти не 2 відбивні, а одну (або якийсь інший варіант). тато от погодився, я в свою чергу, теж намагатимусь приготувати її смачніше-частіше, але якщо ти відчуваєш, що ти так зміг нам помогти - було б супер! я б тоді тобі готувала частіше якийсь солодкий десерт, ну або що там любить

16. Маруся-мама

Розслабитись! У мене четверо таких, і один постійно хоче якісь ігри, інше чеколядки а ще інше може просто замучити дзвінками що-хвилини. Просто перестаньте реагувати, або ще кажуть повторити поведінку дитини при ній. ))))

17. Vероніка

Vероніка Never give up

Аналогічно і це дійсно діє.
    У нас домовленість, що купляємо раз в тиждень чергову машинку хот вілс, бо збирає колекцію. Він обирає бажану, і татко БЕЗ НЬОГО купляє.

Відповім за себе - мій малий ще букви не всі знає, а цифри тризначні вже вивчив, постійно на усіх вивісках звертає на них увагу.
    Продукти ми купуємо разом, тому дешево-дорого добре розуміє, навіть підказує мені. :girl_wink:

18. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

А хто дитину до того привчив? Ну що вона знає, що мама як приходить, то має обовязково щось принести? Наше почуття провини за те, що ми провели багато часу без дитини заставляє нас у такий спосіб "відкуповуватись" іграшками, солодощами - дивись що мама тобі принесла.
    В нас бабуся таким на початках займалася - "до дитини треба з чимось йти" і дитина чекала не так бабусю, як оте "щось" хоча "оте щось" було на пару секунд, а кіндери-цукерки також не їсть.
    В мене є одна порада, але вона потребує трохи часу, який в мами, яка прийшла з роботи і так в дефіциті - я заздалегідь купувала часто на гуртівні час-пік різні витинанки-рукодільні дрібнички,фігурні ножиці, вітражні фарби, набори для аплікацій "Чарівний папір", "Пори року" чи паперовий пальчиковий театр (в будинку книги є досить дешево), каштани-жолуді чи пластилін, журнал "Веселие идейки" там було стільки ідей з підручних матеріалів - і тримала то все на роботі, як йшла додому брала з собою і на порозі казала - дивись ми зараз будемо щось цікаве робити - ліпили дяпчиків з каштанів і пластиліну, вирізали аплікації чи малювали-клеїли. Як результат - і увага, і "щось принесла". З часом "що ти мені купила" помінялось на "що будемо робити?"
    І починали разом, вона далі вирізала-ліпила, а мама тихенько йшла готувати вечерю.:girl_haha:

19. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

20. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

Стосовно економії прального порошку. Чи вигідніше купувати такі капсули для прання. Вони реально краще відпирають.

21. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Капсули не вигідно купувати - це так з власного досвіду. Ще до подорожчання 1 капсула якогось не екстра Dixi коштувала 3,50 грн (зараз певно дорожче). 20 прань - це вже 70 грн (до подорожчання). Краще купити гель. Як показує моя практика гелю вистачає на довше. Тому що ті розрахунки -дози на упакуванні написані завищені. Якщо білизна дуже брудна даю так як написано на упакуванні, якщо не дуже, то даю менше (все одно чудово відпирає - купую європейський персіл, арієль) - відповідно на довше вистарчає. З капсулами такого не зробиш, та не відлиєш, а рідина всередині теж той самий гель. Від порошків часто розводи залишаються, для білої постелі підходить, а з кольоровим, а особливо з чорним одягом ні. Ось так:)