Відповідь: Домашні поради А чи хтось знає, як чистити піджак? Нам привезли з-за кордону гарний фірмовий чорний піджак на старшого малого, але ми вже встигли його трохи забруднити. І як його чистити? Його ж прати не можна, напевне? В машинці точно не можна, я думаю.
Відповідь: Домашні поради В машинціі прати не буду точно, бо вже деякі галстуки прала вручну, то їх кидаєш в воду вони зразу збираються і розпрасувати їх не можна, лишається тільки викинути... то я вже боюся... треба певно тільки в хімчистку..
Відповідь: Домашні поради Дівчата, а чим Ви відтираєте від стін (фарбовані Снєжкою) шедеври своїх дітисьок (мальовані олівцями і фломастерами)?
Відповідь: Домашні поради колись в маретах продавались такі чудо-губки....така біленька,,її потрібно було змочити водою і вона легесенько все відтирала.Але ця губка зтиралась по типу гумки канцелярської.....а потім вони счезли з продажу....нідене бачу.Тож приходиться витирати звичайною губкою з водою.....
Відповідь: Домашні поради Дитячі шедеври і об"їдки (сліди від жирних рученят) витираються губкою, змоченою у рідині для миття посуду. Або просто водою або гумкою канцелярською, якщо це олівці. А мій Петро відразу після ремонту стіну помалював малиною поки ніхто не бачив знайшов валик, розсипав по коврику малину і розмалював скільки міг стіни . А ще потім плакав, не давав мити, бо йому червона стіна більше подобалася. Відмилося звичайною водою, але довелося підмальовувати стіну, бо трохи стерли фарбу.
Відповідь: Домашні поради дівчата, як вичистити накип у прасці? в мене філіпс еланс, з кнопкою очистики. перважно допомагало. але щось вже не так парує. і кнопка не допомагає. вчора залила води +трошки оцту. ніц не дало. видно там вже суцільний кусок накипу чи що? як ви робите?
Відповідь: Домашні поради Вагалі то в ідеалі краще використовувати дистильовану воду для прасок, про це і в інструкціях пише, але я щось ніяк не зберуся. У мене праска вже десь 4 роки має, то я кілька разів робила ту процедуру з оцтом і водою (50 на 50). Ставила на макс. нагрів, стояло воно грілося собі десь 20 хв, тоді вимикала, і над ванною тримала і безперевно пшикала тою кнопкою, що з підошви йде інтенсивна пара ("паровий удар" назив.). Можна було бачити, що з тих дірочок витікала вода з білими кристаликами. Потім знову наливала чисту воду, підігрів і те саме. Потім на другий день брала прасувати наприклад якусь стару чорну футболку, щоб добре було видно, що вискакує з праски. І при натисканні парового удару вся футболка була в білих крупинках накипу. І ще довгий час із праски воно вискакує. Наскільки я пам'ятаю, у вас у Львові взагалі дуже тверда вода, то й накип утворюється швидко.
Відповідь: Домашні поради так. процес той самий. роками так роблю. але вже не спрацювало. при настисканні тої кноки вже ніц не фиркає. просто чути що трішить але не видуваю ніц з тих дзюрок.
Відповідь: Домашні поради А модель напевно нерозбірна, як і більшість таких прасок, кавоварок, правда? Це мене найбільше нервує, бо по причині накипу викинули кавоварку після 4 років користування:8:. У Вашому випадку вже напевно хіба пофарбувати жовтою фарбою:xaxa:, або залишити на всякий пожарний:xaxa:.
Відповідь: Домашні поради В хімчитску мабуть. Я чоловікові прала в машинці (хоча на піджаку писало що тільки в хімчистку), на ручному пранні з функцією прасування без віджиму - потім на вішак і так сушити. Але він все-рівно був помятий і відпрасувати його добре не вдалося.
Відповідь: Домашні поради Дівчата хто користується електропароваркою,як ви чистите від накипу нагрівальний елемент? В мене Тефаль,в інструкціі сказано в турбокільце залити оцет,а решта воду до максимальної позначки і залишити на ніч,зранки помити теплою водою. Така процедура щось не дає ніякого результату,за більше ніж рік користування того накипу вже огого скільки є. А на минулому тижні купували коліжанці в подарунок пароварку Кенвуд,то там в інструкції писало,що треба для очищення оцет залити і прокип"ятити. Думаю,так би мало подіяти:confused:,але боюсь щось напсути,тому вирішила спитати.
Відповідь: Домашні поради спочатку треба просушити стіну, потім легенько витерти сухою чистою тряпкою, а потім протерти спиртом. На 1-2 місяці помагає. А якщо робити ремонт, то треба утепляти стіну
Відповідь: Домашні поради Мені коліжанка радила позбавлятися від цвілі за допомогою звичайної "Білизни",якщо нею побризкати,цвіль зникає,зичайно,шо тільки на деякий час. Маємо таку проблему у ванній,бо забитий вентканал,при купі скарг,ніхто не збирається його чистити,і на балконі,через те,що там волого і вікна часто закриті. Ми пробували "Білизною" обробляти ту цвіль на балконі,діє супер,після зими,бачу,є знов:confused:
Відповідь: Домашні поради Ми теж пробували білизною: діє - супер! Півтора року - ні сліду хоч потім помаленьку - знову :ninja:
Відповідь: Домашні поради Дівчатонька маю проблему! Бачу в хаті час від часу політує моль! Переживаю за речі! Як ту біду можна вивести?
Відповідь: Домашні поради Знайдіть причину молі. Звідкись же вона береться. Переберіть одяг, може які крупи маєте не закриті наглухо. В речі моя бабця завжди від молі вішала в шафу полин. Ще лаванда допомагає. Є спеціальні препарати, але то хімія, думаю простіше знайти і усунути причину.
Відповідь: Домашні поради А яка міль? Харчова відрізняється від тої, що "точить" одяг, харчова крупніша за розмірами і темного кольору, а та що в шафі чи в килимі - маленька і блискуча.