Домашні поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Chortenia, 2 Липень 2008.

1. WildWind

WildWind Member

Відповідь: Домашні поради

Ви впевнені, що то саме такі кульки від вологи? Вони просто по розміру такі, але вони не вбирають вологу, а просто для дрібної моторики пальців діток. Принаймні у тих іграшках, що у мене, ті кульки просто пластмасові.

2. Smokky

Smokky New Member

Я завжди всі пухові речі (і курточки і ковдри) перу у пральці з тенісними м'ячиками, вони при пранні добре той пух розпушують. У штатах в тих загальних пральнях вони завжди біля порошків лежать.

3. zorych

zorych New Member

Дівчатака, підкажіть як врятувати шерстяний светр, що збігся від гарячої води!

4. Seppy

Seppy Active Member

Думаю, ніяк, хіба новий купити:girl_sad:

---------- Додано в 19:41 ---------- Попередній допис був написаний в 19:38 ----------

З тими звиклими? не збивають, якщо є шерстяні елементи (комірець, рукава)?

5. Venus

Venus New Member

Взагалі-то в інструкції до моєї духовки написано і намальовано, як ту спіраль знімати. Але тоді Вам треба дивитися в інструкцію до своєї духовки. А якщо її вже нема, то шукаєте в інтернеті. Я так робила, коли треба було інструкцію до пральки.

6. Smokky

Smokky New Member

В мене звичайні, ті які раніше були зелененькими :) Правда вони мені дісталися вже випраними кілька разів, тому не знаю чи з новими наперед треба щось робити, я б їх напевно в гарячій воді потримала, щоб подивитись чи не помалює при пранні. А на рахунок шерстяних елементів не знаю, бо прала лише ковдру та пуховик.

7. masaryk

masaryk New Member

прання та чистка текстильних виробів

Порадьте будь-ласка як попрати ліжник?

8. bora

bora Well-Known Member

А в пральці не можна?
    Як завеликий, то є така дошка з хвильками і на ній прати;)

9. masaryk

masaryk New Member

Дякую за відповідь. У парлку ліжик точно не влізе - вовняні речі перуть у пралці до 1 кг. Його взагалі прати можна? Хтось пробував? Чи можна якось почистити це волохате чудо народної творчості?

10. WildWind

WildWind Member

Моя мама просто чистила колись на снігу, як коврик. Якщо є пляма, то мильним розчином місце плями обробляла, і просушувала на сонці/морозі. Взагалі я колись і в пралку кидала, але не ліжник, а таку коротеньку полосочку з вовни з характерним малюнком, для м'якого крісла накидка. Чудово пралось.

11. я_тут

я_тут Well-Known Member

Дівчата, підскажіть, як чистити матрас? ми його регулярно пилесосимо, але хотілось би ще якусь сан обробку, хтось має такий досвід?
    моя мама ліжники прала в машинці, на звичайному режимі, не для вовни, при температурі 30, на низьких оборотах і рідким засобом для вовни, на виході, як новий :)

12. agalinka

agalinka Active Member

Дівчата підкажіть, як почистити лаковану меблеву стінку від бруду (привезли від бабусі і хочемо привести в порядок, а там такий слой бруду ) не знаю чим відчистити, може хтось чистив чимось порадьте будь ласка, бо звичайні поліролі не дуже допомагають, так як вони для полірування а не миття і чистки.

13. Glori

Glori New Member

Якщо це ще радянська супер полірована мебля, я б взяла майже горячу воду , багато Fairy і мягеньку мочалку. Потім витерти насухо і тоді поліроль.

14. agalinka

agalinka Active Member

Дякую, а лак води гарячої не боїться?

15. Florena

Florena Member

Потрібно брати не гарячу воду,бо лак потріскається,а теплу. і так як вам уже радили з додавенням миючого засобу,потім промити чистою водою,протерти насухо,дати добре просохнути і тоді вже полірувати.

16. iriwa

iriwa Особлива мама

Може то не сюди, але незнаю де написати. Хто скаже як попрати блузку з льону так, щоб вона була м"ягенька, а не тверда як папір? Ополіскувач допомагає слабо.

17. zyleika

zyleika New Member

Я завжди беру рідкий засіб для прання делікатних тканин ефект супер.

18. iriwa

iriwa Особлива мама

Як ви перете джинси? Купила нові, але боюсь щоб не сіли, бо вони тютілька в тютільку на мене, а як сядуть то буде капець. Я завжди прала джинси в пралці, але вони після того сідали конкретно. Що порадите? Може якийсь засіб порадите?

19. Florena

Florena Member

Я джинси перу у пральній машинці при температурі 30 градусів, при такій у мене збігались, перу рідким порошком-гелем, для полоскання додаю кондиціонер.

20. masaryk

masaryk New Member

Купили українську вовняну ковдру. Правду кажучи дурницю зробити. Спершу смерділа на балконі. Але то не найбільша проблема.
    Тепер з неї просто лізуть волокна вовни. Чи то тимчасове явище.? Чи пора вже викидати? Чи щось взагалі можна з нею ще зробити?