Домашні поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Chortenia, 2 Липень 2008.

1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Як очистити духовку?

як на мене цей засіб це натуральна сода в густій речовині, білий і жовтий - для звичайних потреб, зелененький ще й з чимось типу хлорки - добре відбілює.

Мікрохвильовку мию звичайною содою, але тепер спробую ще й лимони.
    Поверхню плити мию якраз Cif або пшикалкою яка жир розчиняє ( купую в мужика який побутові хімію з німеччини возить), саму духовку признатись чесно не памьятаю коли основатєльно мила ( але вона ніби ї чиста), шкло також тою пшикалкою мию, стінки духовки поки теплі протираю мікрофібровою тряпочкою простою водою, щоразу після того як щось там готую..

Останнє редагування: 12 Листопад 2010
  2. marianast

marianast Well-Known Member

Вчора спробувала очистити духовку лимонами. мені сподобалось. Жир відходить набагато легше. Я навіть задню стінку очистила фактично без проблем. Ще більше підійде спосіб тим, в кого в духовці можна вимкнути венилятор, бо в моїй не вимикається і швидко видуває звідти пару. Але верх, доведеться хоч раз на 2-3 місяці мити хімією, бо готуєм в духовці постійно і жиру нахляпується багацько. Хоча я вчора навіть там так-сяк помила. В кого електрична духовка підкажіть, можна цю наргівальну спіраль відкрутити? чи то треба майстра?

3. пандочка

пандочка Well-Known Member

Можливо Annjutka ви не тим засобом від Амвей чистили духовку:ed4d70def841dc74b57тому що ніяких білих розводів як від крейди він зовсім не залишає і дуже гарно дідчищає і не потрібно після нього дротяною щіткою терти

4. галичанка

галичанка Well-Known Member

:girl_impossible: А я вже другу баночку придбала собі Амвею, постійно тільки ним і користуюсь, ніяких розводів не було. А найбільш часто я використовую той засіб для чищення дзеркальних поверхонь пателень. Мені дуже подобається, що змазав, залишив, а потім тільки змив і все чисто. Прямо як в рекламах.:girl_wink:

5. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

о, я такого не пробувала, в мене якраз дзеркальна
    :confused: може й так, але пише на банці "Oven Cleaner" хіба може в них є ще якісь.

6. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

тааа..лимон..вода..сода- то сила ..все відмило супер
    тепер трохи не в тему, але запитаю - як пательні вичищаєте??

7. Kasia

Kasia Well-Known Member

особливо з зовнішньої сторони ..

8. Nuson

Nuson New Member

Я в ДЦ купляла Домол для чистки духовки. Дуже навіть класне, правда змивала водою багато разів, але нічого, воно того варте. Коштує десь 20 грн.

9. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

...Скільки користуюсь AMWAY-ївським засобом ,жодного разу не було ніяких білих розводів.Відчищає добре,якщо ну дуууже вже великий нагар, доводиться і по 2 рази наносити.Але то краще ніж руцями шкрябати чи дротиками , нищачи поверхню...Чищу духовку,пательні,каструлі,гусятницю.....

10. Snigurochka

Snigurochka New Member

А мені допомогає наступне: беру Емвей (такий зелененький для посуду) губкою наношу цей засіб на забруднену поверхню і чекаю хвилин 10. Або Фейрі так само. Тоді мию мочалкою, все легко відмивається :d64:
    Якщо це не мікрохвильовка, можу ще Кометом (порошком) Потім пройтись. Теж досить гарно чистить. якщо ж мікрохвильовка, то є Містер Мускул - спрей. Я ним завжди користуюсь- він універсальний, рожевого кольору. Відмиває гарно (але після нього треба пройтись чистою, зиоченою у воді ганчіркою, щоб хімію змити, і лишити відкритою мікрохвильовку, щоб вивітрилось усе шкідливе:girl_in_love:

11. Nuson

Nuson New Member

Як прати, чистити пуховик?

Я ще минулого року стикнулася з питанням - як чистити той пуховик? До того мала куртки на синтепоновій основі, і відповідно кидала в пральну машинку і нічого їм не було. А тепер чищу щіткою той пуховик, але після їзди в маршрутці кожного дня, вона, м'ягко кажучи, не дуже чиста. Як Ви перете чи чистите свої пуховики??? (Не звертаючись в хімчистку).

12. Korona

Korona New Member

Відповідь: Домашні поради

Незнаю чи у правильній темі пишу, але прошу не видаляти.
    Маю у квартирі дуже велику проблему - чорніють стіни і стеля( останній поверх). Вона почалася декілька років тому, але в цьому році особливо прогресує. В одній із кімнам (найбільше) немає балкому, стіна поступово чорніє від одного кінця та посувається під вікном до другого кінця стіни. Вікно деревяне. Та ще й на стелі почали виходи сірі маленьці цяточки. Все це трохи змивається, але не до кінця. Підсушуємо періодично стіни уфо. Як прийде літо необхідно терміново щось робити. Підкажіть, можливо хтось з таким стикався чи знає що робити???

13. PurpleShoe

PurpleShoe New Member

В мене був пуховий плащик, то я теж спочатку довго думала-гадала як його відчистити, а потім просто попрала в пральці.:preved:
    Результат - все чистюсіньке.:good:
    Правда пух трохи збивався - то треба було хвилин 10 посидіти - порозправляти пух руцями. І все виглядало як нове. Прослужив так довго, аж набрид добряче.
    Правда плащ був дуже якісний.

Маю питання стосовно мельхіорових приборів.
    Маю мельхіорові вилки, які після посудомийки дуже потемніти і покрилися розводами.
    Більше пхати туди не буду, але б хотілося повернути їм колір і блиск.

14. Лія

Лія Well-Known Member

Купіть поглинач вологи " Церезіт" зі змінними таблетками,і частіше провітрюйте ,щоб конденсат не збирався, і ні в якому разі не ставити пластикове вікно.
    Влітку я б радила здерти до штукатурки ,і прокрити антигрибковою емульсією і антигрибковою штукатуркою,теж "церезіт".

15. veronka

veronka зла друзя

а ще зробити гідроізоляцію даху (не впевнена щодо вірності терміну), тобто спершу довести до ладу дах і карниз!! у нас ситуація гірше - ми на першому поверсі і тут окопи робити треба(((
    "сода и труд всё перетрут":girl_haha: хоча мій чоловік відчистив губкою зі звичайним плином)

16. easymark

easymark New Member

Пліснява на пральній машинці

В мене у ванній якось волого дуже, вентиляція погана, тому й пліснява виникає. Я звісно намагаюся вичищати, але на пральній машинці (гумова прокладка) якось не вичищається, вже скільки б не терла.
    Хто знає, що можна зробити. Та як взагалі з пліснявою боротися?
    дуже дякую.

17. Daisy

Daisy Well-Known Member

Відповідь: Пліснява на пральній машинці

Залишати двері відкритими або привідкритими щоб вологість виходила.

18. Golgy

Golgy Member

Відповідь: Пліснява на пральній машинці

Дуже гарно себе в мене зарекомендував Церезіт СТОП Волога. Ставиться такий кувшин з спеціальними таблетками, що збирають вологу з повітря перетворюючи її на щось там....
    Пристрій коштує приблизно 130 грн а зарядки дві штуки 70 грн. Виробник заявляє, що таблетки стає на 2 міс.

19. dasha

dasha Well-Known Member

Може хтось знає чи можна попрати м"яку іграшку, якщо вона частково начинена такими кульками, як кладуть до мештів від вологи?

20. Vika

Vika Well-Known Member

такі іграшки перу постійно, ще жодну не зіпсувала.
    а грибок тимчасово можна змити хлоркою (звичайною в пластиковій бутилці), але через деякий час він всеодно "виросте". я чула що стіни треба обдирати до цегли.