Доктор Комаровський - за і проти

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем loreniya, 26 Грудень 2010.

1. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

Відповідь: Доктор Комаровський - за і проти

Мене родина дзьобала, що як тільки дитина починає сидіти відразу треба садити на горщик. Цим ми хіба заробили відразу до нього. А з 18 місяців , як радив Комаовський, почали привчатись знову, зовсім інакше сприйнялось. В цьому віці дітиська вже розуміють що від них хочуть, тому легше і мамі і самій дитині.
    Періодично дивлюсь його передачі. Багато почерпнула інформації, яка дійсно стала корисною. Як і попередні форумчанки, до недавна не замислювалась над температурою і вологістю в квартирі, щодо провітрювання - у нас постійно привідкрите вікно в кімнаті на мікровентиляцію.

2. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Як на мене Комаровський то звичайний лікар, який прославився завдяки рекламі і вкладених у нього грошах. Він не говорить нічого кардинально нового, це звичайне рад. вчення, яке знає кожна пересічна людина.
    Ну, звичайно люди із його порад обирають, те, що їм до вподоби. Це тільки моя думка

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

А мені навпаки мама радить, не заморочуватися так серйозно на разхунок горщика, бо лікар Комаровський казав, що краще з 18 місяців. Хоча, я і далі мурдуюся з тим горщиком і все щось безрезультатно. Таке враження, що у дитини дійсно виробилася відраза до горщика. Може в цьому питанні Комаровський і дійсно має рацію.
    І я теж.:girl_blush2:

4. Oduvashka

Oduvashka Well-Known Member

Доречі про К. я взнала, ще коли в школі вчилась, була така програма "Сім"я від А до Я", робила її арківська студія, і консультації він давав. І він один з перших педіатрів, хто став відомим, і буде добре, як вже тут писали, хоч до когось донесе, що неварто ведрами пити коров"яче молоко і кутатись в жару.

5. Ailenka

Ailenka Member

досі не розумію його позицію, що для немовля навіть при першому купанні можна набирати воду прямо з-під крану!! хоча в цілому-прості речі які я і так знала, і сердцем відчуваю. але! він лікар-отже людина, яка здатна помилятися. Слухайте свого сердця, прислухайтеся до інших

6. Neverland

Neverland Well-Known Member

Ну ви, коли десь поранитесь-поріжитесь не кип"ятите собі воду аж до повного заживання рани? А дитина це теж людина, хоч і мала. Я, ніколи не розуміла того водокип"ятіння і прасування пеленок на пупочок. Бактерії всюди є, всіх не виведеш

7. inchik

inchik New Member

думаю, що то не лише його позиція... свою малечу теж водою з-під крана мили-купали, бо оте кип'ятіння баняків води :wacko1: просто не сприймала...та і в пологовому медсестра, коли вперше прийшла "показати, що з дитиною робити і як доглядати" про водопровідну воду говорила, і не йшлося про кип'ячену

8. Ailenka

Ailenka Member

ну наприклад, якщо ви не скаржитеся на надлишок накипу і каміння у воді-то може й так. я про свою воду з-під крану такого не скажу-достатньо глянути на чайник-стільки бруду і осаду

9. natorella

natorella Well-Known Member

а ви дитину кип*ятите у воді? ні, то різні речі зовсім
    і для пом*якшення солей у воді - дають морську сіль
    і взагалі - кип*ячена вода - мертва, не дуже корисна. і ніхто в світі не кип*ятить. тільки спадкоємці совєцької системи - бо в РС були правила і до них звикли

10. Fast

Fast Well-Known Member

Мені мама до року воду кип'ятила:D:khomyak:
    І як взнала, що я в місяць малій перестала кип'ятити, то була дуже обурена, казала, що я лєньтюх.
    А на рахунок коров'ячого - то моя його почала, власне, літрами пити і просто балдіє від нього.

11. natorella

то від дитини і від того чи вдома п*ють залежить
    саша знає звідки молоко береться і шо з ним робити, але ніхто в нас не п*є молока, тому і він не любить)))

---------- Додано в 16:30 ---------- Попередній допис був написаний в 16:29 ----------

моя свекруха любить трусики і шкарпетки на дві сторони прасувати
    дитині 3 роки
    і пояснити нічого не можу

12. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

ну нехай прасує як їй то подобається, має бажання, любить то робити - ну то нехай, то ще не найкритичніше, що може бути

13. Neverland

Neverland Well-Known Member

14. natorella

якби то не шкодило речам...
    зараз всі нитки якими прошивають/підгинають/оверлочать одяг є синтетичними
    от і уяви, шо трусики звнутрішнього боку праскою поставленою на максимум добре пропрасувати. тоті шви просто плавляться -як дитині то вдягти???
    або є футболки з аплікацією, малюнком, який просто *пливе* після прасування
    шкарпетки в нас олдневі з стопами пластиковими. аналогічно
    тому я проти.

15. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

а, ну в такому випадку я б також була проти. Я просто про температуру поставлену на максимум не подумала (я на такій лише льон натуральний прасую). Ну і про аплікації також (воно ж ще й смердить так, як де зачіпиш, та й праску потім від того відчистити, то простіше застрелитись)

16. Fast

Fast Well-Known Member

А мені і не треба уявляти :) свекруха те саме робить. Я вже стільки речей викинула :girl_sad: Щось вони від доктора тільки чують те що їм хочеться чути.

17. zakvas

zakvas New Member

Наші батьки не тільки від доктора чують те, що їм хочеться))) попробуйте їх в чомусь переконати.

18. natorella

власне)))
    я накінець сьогодні почула від свекрухи мудрі слова, які намагалась донести давно - якшо дитина не хоче їсти - то най не їсть, коли зголодніє (а на мою думку - легкий голод - запорука здоров*я), то сама попросить
    раніше - пхалось і просилось
    а нині каже - та він в принципі і не голодний аж так, бо то банана з*їст, то яблуко, то каші вхватить в тата, то ше шось
    слава небесам!!! почула)))
    а от чи моя мама до того дойде - може, з другим внуком??))) бо шоразу каже мені - ти не навчила дитину їсти

19. Adelaida

Adelaida Active Member

І я цих кипятінь-прасувань пеленок (на пупочок) не розумію. Те саме, що для щоденних гігієнічних процедур немовлятка брати стерильний бинт. І кипячена вода, і відкритий стерильний бинт, і заздалегідь пропрасована пеленка стають за лічені секунди вже аж ніяк не стерильними.
    Хоча, прасувати пеленки та білизну я люблю :) Вірніше, люблю результат, а не процес. :) Але ж то естетичне задоволення.

20. Анютка

Анютка Well-Known Member

з цим певно багато зто має проблеми) я також погана мама, бо мая малеча не їсть вареники, деруни, сметану, смажені котлети і такого типу їжу - те що їй лише 1,7 - ніхто не враховує, дитина вже повинна їсти ВСЕ!!!
    як мене то дратує!!!