Доктор Комаровський - за і проти

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем loreniya, 26 Грудень 2010.

1. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: Доктор Комаровський - за і проти

саша власне шо їсть і деруни і голубці і котлети і смажену картоплю
    але їм мало................

2. Neverland

Neverland Well-Known Member

Моя мама аж сі труситься з радості, як десь виловить малого і впихне йому горам 100 їдла типу каша))) І бігає і каже, щоб давала отак раз 5 на день, себто півкіля, бо ж дітьо недоїдає:girl_crazy:

3. natorella

natorella Well-Known Member

угум, а комаровський же при тому каже прямим текстом - не перегодовувати, не хочу - най тусується
    доходить до смішного) бабуля моя (сашина пра-) конспектує в зошиті К і ше того мутного_малахова
    і я раз заглянула а зошит відкритий на сторінці лекції К про годування. і написано - не змушувати дитину їсти. в той час картина на кухні - саша сидить на табуретці, крутить свою машину, а бабуля навпроти нього примовляє - ну з*їж ше кусочок картопельки, може котлетки дати? ну шо ти хочеш?
    ржу, дівчата, то такий квн

4. Neverland

Neverland Well-Known Member

Та реально, в бабців з їдлом якийсь маразм. Мама теж чула одним вухом К, але чула, що хотіла, себто що ГВ після 6 місяців, то не їжа, то з таким радісним виглядом тягнула тарілку перетертого м"яска з бульбою і словами "та що твоя цицька, он К каже, що дитина ЇСТИ має, а не отово твоє хз шо". І тут аргументи, що в нас малий якийсь дрібний (недоїдає), що не ходить ще сам (недоїдає), погано було вночі спав разок (недоїдає), нервовий через зуби (але полюбе, бо недоїдає). І головне, що я лінива, бо мені бачте цицькою легше, а я МУШУ готувати кашки, бо ж К каже і всі кажуть і всі роблять:girl_crazy:

5. AilataN

AilataN жива

Вчора чоловік і мама видавали пєрли . Мала захворіла,т-ра, нежить, зранку чоловік пішов на роботу. Дзвонить- ну що, як ви , що робите? Кажу- граємось, п"єм чай. Він-А щось робили? Я- а що мали робити? Він- ну там натріться хоч чимось, нє ,ну треба ж щось РОБИТИ! Я буду йти вечором- зайду в аптеку!))
    Мама- мала захворіла? Чоловік в аптеку вже ходив?)))
    От далася їм та аптека!
    До Комаровського вчора не посилала їх, нема змісту, але шкодувала, що вони не дивилися хоч одну його передачу...

6. Natalochka

Natalochka Well-Known Member

То напевно всі бабці однакові. Наша теж слухає Комаровського. З принципами лікування згідна, навіть коли в малого був насмарк то казала нічого не робити тільки соплі витягувати і зволожувати. Але з їдою та ж історія, щоб ти то таке дитині дати, а то бідака голодний :) Я щодо їди заспокоїлася, не хоче - не їсть, сам просить тепер.

7. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Дуже мені "подобається" той бабусин підхід: "якщо К каже, то що я вважаю правильним, то він файний спеціаліст, а якщо щось інше - то який він там доктор..."
    Хоча той підхід стосується не лише К, а й інших докторів.

8. LuBimaya

LuBimaya New Member

То Ви часом не про мою родину говорите?
    То капець якийсь! У нас температура - свекруха вже біжить до нас мимо аптеки, накупить купу різно ге, воно потім лежить в аптечці горами... Чоловік вже змирився з тим, що лізти не треба, і адекватно на це реагує! А в свекрухи одна біда - як же ш без гірчичників, і розтерання спиртом, і ще Бог зна чим врятувати дитину.... А ще треба надіти декілька пар шкарпеток, замотати горло трьома шарфами, наглухо позакривати всі вікна, і не дай Бог не нагодувати...
    Добре, що моя мама живе за 1000км... то теж ще та панікьорша...

9. Natalochka

Natalochka Well-Known Member

Бачу мені ще повезло. В мене свекруха каже, що дитину не треба кутати і може навіть легше вдіти ніж я або не накривати на вулиці коли малий спить. Нежить то в неї не хвороба :) Каже що дитину треба закаляти змалечку, з чим ми дуже згідні.

А взагалі мені книжка і передачі Комаровського відкрила очі на багато хворіб, простуд, їх походження і я вже так сильно не переживала як в малий перший раз підхопив вірус і була впевнена в своїх діях. Другий раз як підхопили нежить то вже до лікаря не бігла, а сама слідкувала за ситуацією. То ж думаю для загального розвитку там є необхідна інформація для батьків, але як і все решта потрібно фільтрувати.

10. malunka

malunka New Member

Школа Доктора Комаровського

Хотілося б почути ваші думки, чи використовували його поради і які з них
    були насправді корисними і допомогли вам у вихованні діток?

11. kira lv

kira lv Member

12. garnazirochka

garnazirochka New Member

я до того, як прочитала книжку Комаровського, взагалі вважала, що заказяти - це значить обливати дитину прохолодною водичкою після купання:) А взагалі - багато бачу таких матусь, що влятку в спеку кутають дитину в ковдру, тільки носик стирчить, і все личико червоне, дитина як у бані, а сама ж іде в футболочці і коротенькій спідничці чи шортиках. І дивується, чому дитина кричить на прогулянці увесь час)))

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

так ось і відповідь. Моя мама теж його фанат ( а у брата- теща фанат Комаровського і Єлєни Малишевої).І кожну неділю дивиться його передачу, а потім- "А от Комаровський сьогодні сказав...". І то нічого, що внуки живуть окремо та і виросли вже з геть малюкового віку. Але щонеділі подивитися його мусить, щоб подзвонити потім і розказати , як воно має бути. А здравомислячі мами ту всю інформацію "фільтрують", бо сприймають Комаровського в першу чергу, як шоумена і бізнесмена. А вже потім- педіатра. Ну і таке з приводу його популярності: на ТБ потрібна людина, яка в потрібний час при потребі буде говорити потрібну інформацію. Ну і ця людина має бути з тих, кого знають і кому довіряють . От Комаровський саме такий і є.

Останнє редагування модератором: 22 Січень 2013
  14. Багіра

Багіра Well-Known Member

моя теж, але я її прекрасно розумію.. бо власне їй він розказав дуже багато нового.. в радянські часи інформація не була такою доступною як зараз, а лікарі не були розумнішими.. часто видавали перл за перлом
    вона отако подивиться і розказує мені, які їм бздури педіатри говорили колись

ясно що ті всі програми розраховані на конкретну аудиторію.. але дивитися і бути в захваті то одне, а вмішуватися і розказувати вам як правильно, то вже інше)

15. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Ось власне це і робиться, вона впевнена що моя дитина буде гомосексуалістом, бо спить з нами, що відлучати його від груді потрібно було ще в рік, бо то вже не корисно і не потрібно, на горщик садити треба з 6-ти місяців(хоч Комаровський такого і не казав, вона трохи корегує його слова)і т.д.
    А я з того сміюсь, бо щось пояснити неможливо, то ж Комаровський сказав!

Останнє редагування модератором: 22 Січень 2013
  16. Багіра

Багіра Well-Known Member

17. Zhovten

Zhovten New Member

Я теж дивлюсь програми Комаровського. Багато у чому він імпонує.
    Точно можу говорити тільки про те, що перевірила на власному досвіді.
    1) Дитину загартовували за порадами Комаровського. Сину зараз півтора роки. Купаємось у воді +28 градусів (знижували температуру, звичайно, поступово протягом року). Моя мама ледь волося на собі не рве, коли пробує рукою воду, і дуже онука жаліє. А дитина щаслива. Йому комфортно. Результат: жодного разу не хворіли.
    2) Їсти ніколи не заставляла. Якщо відмовлявся - робили перерву. Результат: чудовий апетит. Вмовляти не доводиться.
    3) Температура в кімнаті 19 градусів (хоча я змерзлюх і звикнути до цього мені було значно важче, ніж сину :)). Поставили зволожувач також.
    4) Прикорм починали (та й продовжували) за порадою Комаровського - з кефіру. Дуже задоволена.
    5) З думкою про те, що мама повинна планувати свій час так, аби його і на тата вистачало, теж цілком погоджуюсь :)
    Гадаю кожен має обирати з програм Комаровского те, що підходить саме йому. Мені дуже багато підійшло :)

Останнє редагування: 24 Січень 2013
  18. Sue

Sue New Member

Ми живемо "за Комаровським" з народження - і я просто вдячна і щаслива, що є така людина! Навіть не уявляю, що би я робила без його рекомендацій... Дитина у мене росте не закутана, завжди одягнена на кофтину легше, ніж інші, те саме у садочку, де напевно 25 градусів і діти в кофтах і колготах сидять, а моя - на короткий рукав і в шкарпетках, і їй, повірте, зовсім не холодно. Морозиво їсть ледь не щодня, незалежно, чи то зима, чи літо. Коли нежить, чи кашель - частіше гуляю і промиваю носик розчином морської солі. При ГРВІ я постійно провітрюю, щоб було прохолодно, зволожувач працює цілу зиму, багато даю пити і якщо температура за 38,5 - даю жарознижуючі препарати - все! Ми не знаємо, що таке лікарства від кашлю чи антибіотики і т.д.
    Але звичайно ж, я у кожному випадку консультуюсь з лікарем, але вона знає, що мені не потрібно приписувати купу всяких препаратів, аби я себе заспокоїла, тому вона мені їх і не виписує)

19. napoleona

napoleona Well-Known Member

20. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Я в принципі проти повної віри комусь одному.
    Доктор Комаровський має свою екологічну нішу серед обличь сучасної медицини, свій стиль розвязання проблем. Окремі теми розкриває гарно, а крім того вчить пересічних громадян самодіагностики, за найголовнішою ознакою