Догодовування малятка

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Аня, 8 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Leila

Leila Well-Known Member

Відповідь: Догодовування малятка

І я даю ягоди, висипка залежить від кількості, з якою може справитися печіночка дитини, або ж просто реакція на продукт.

2. veronka

veronka зла друзя

мені свекруха нараджує підсолювати страви для малої - чи то я їй картоплю варю, чи супчик. А я щось поки не хочу, боюсь, дарма може?

3. Leila

Leila Well-Known Member

Ліля моя каші молочні їсти ніякі не хоче хіба на воді. А от супчик з крупою (рис, гречка) дуже любить, я підсолюю дуже трошки, просто коли варю, то даю стебла петрушки, моркву, корінці петрушки, маю ще домашні помідори закручені, то трошки даю як до борщику, так і рисового супчику. Сир любить домашній відігрітий, не з свіжого молока. кефірчик, але не багато.

4. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Я теж недавно стала трошки підсолювати йодованою сіллю - не думаю що це якось зашкодить доці!
    Тішуся що доця дуже любить домашній сир, але обовязково щоб був однорідної масси, без крупинок і з ягідками! Вона в нас далеко не повненька, тому добре хоч такі корисні страви полюбляє!
    Є одна проблемка, вона не сприймає жовток яйця, тобто їсть охоче, але за малий час вертає його назад...(в мене теж подібне в дитинстві було, а заразпросто якщо зїм більш ніж одне яйце - нудить!) То я вже не даю, щоб не мучилась, хоча чула що він ніби дуже корисний! Може підкажете яким продуктом його можна замінити?

5. Іруня

Іруня Well-Known Member

Може попробуйте перепелине яйце?

6. olerusya

olerusya sweet candy ;)

А хто скаже, в такому віці можна вже й білок? алергії, ттт, наразі ніколи не було ні на що!

7. Alonka

Alonka New Member

Десь чула що до року не бажано, але то таке...

8. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Або давати зовсім по трошки.

Останнє редагування: 5 Липень 2010
  9. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Ми вже білок спробували, пішов добре, так шо й надалі буду давати. Я сама яйця дуууже рідко їм, так шо й доні вони не часто перепадатимуть:)

10. я_тут

я_тут Well-Known Member

Дівчата, а скільки дитина має їсти в нашому віці? Ми все ще багато гамаємо цицю і ще три рази їмо щось інше, а мені все здається мало :)

11. veronka

veronka зла друзя

по-моєму, достатньо;)

12. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

ГВ не менше 75 % харчування у віці 1 рік, це дані або МОЗ, або ВОЗ. А на практиці дітки не зловживають прикормом до року, а деякі і довше :)

13. Відповідь: Догодовування малятка

дівчата - а каша якої густини має бути ....питання ніби дивне - але.....

я малому даю кашки гуууусті. бо їсть він кашу тільки з ложки (методи годування були різні) ложка нам більше підійшла. Кашка реально густа.
    Моя мама каже- що мені робили рідесенькі кашки - щоб з пляшечки дитина потягнула. А мій малий як рідка кашка - то взагалі зїсть тільки 1-4 порції.

Доречі- так само з овочевим пьюре - даю густим а не супчиком - бо не зїсть.

Виходить у мене дитина їсть густу їжу...
    Водичку теж пити не має натхнення. Тільки цицю.

14. LILY

LILY Well-Known Member

робыть середньоъ густини бо надто густы можуть спровокувати закрепи

15. Alonka

Alonka New Member

Ми кашу взагалі відмовляємось їсти, тільки трішечки можна в картопельку і то 10-15% бо інакше не:girl_nea: Супчик не їмо принципово бо рідке, має бути густе з комочками(тому суп в нас в вигляді каші-малаші), пюре теж не наша їжа. Ми теж не в захваті від компотиків-водичок і п"ємо тільки з залізної кружки, я пропоную, але в загальномуми до 3-4 ст.л. випиваєм і ЦицЯ на ура:nyam2:
    На закрепи ми не страждаєм, то я і не переймаюсь, надіюсь переростем...

16. Відповідь: Догодовування малятка

а кефірчик який даєте, якої торгової марки? нам вже пора його вводити.

17. Alonka

Alonka New Member

Я даю "наріне", але потрошки. А сирок роблю з молока і кефіру "злагода".
    А от з рибою...не можу наважитись, купляти в ВАМі чи де? І яку? і як її готувати? Якщо варити то з чим і скільки? Хто як робить?

18. KNadya

KNadya New Member

Де купувати не пораджу, бо свекруха працює в кафе, там і бере. Своїй давала лише хек. Коли нам було 10 міс., то додавала рибку в зупку. А зараз їсть навіть просто жарену зі столу, тільки шкірку забираю. Що є в хаті - з тим і даю. Пробувала рибні котлетки - моя донечка не в захваті, тому й не роблю. Розказували, що добрі котлетки з рисом, але своїй не пробую навіть приготувати, бо у нас закрепи. Тому рис наразі не вживаємо. Хоча, думаю, вам ще теж рано.

19. Відповідь: Догодовування малятка

я буду брати на шуварі у мами однокласниці яка торгує хеком - вона все каже що свіже а що ні. може у вас є хтось зі знайомих? або берітть у супермаркеті кусок червоної риби - таку скибку може шириною 4 см. ви її поріжте собі на порційні кусочки та киньте в морозилку. вам тої червоної рибки хватить на довго і вона думаю краще ніж хек.

20. Alonka

Alonka New Member

а яку саме? і якщо варити, то скільки?

Статус теми:
Закрита.