Догодовування малятка

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Аня, 8 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Gemmy

Gemmy Member

Відповідь: Догодовування малятка

Хочу зробити сирок з кислого молока, але воно в мене якесь дивне. Поставила сире в банці біля плити, а воно за 3 дні ще й не думає скисати:8:

2. Gemmy

Gemmy Member

Хто знає, чи можна давати дитині (8 міс.) обліпиховий сироп? Бабуся принесла, а я не знаю, чи можна малій таке

3. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

Якщо чесно,я би своїй не давала.Що той сироп може дати 8-місячній дитині,якщо хіба якось не нашкодити?Хоча то моя думка.Може хтось з мамусь давав,хай поділяться досвідом.

4. Оленка

Оленка Well-Known Member

Дівчатка поможіть!! З чого найкраще починати прикорм? Одні кажуть що з яблучного пюре, одні що з овочів, з каш, а в Комаровського вичитала, що взагалі з кефіру :girl_cray:. А з чого ви починали?

5. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

воно вам надо то читати?

6. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

я починала з 0,5 чайноъ ложки картопляного пюре,кожен день збыльшувала вдвичи дозу.Потим до бульбочки додала моркву,трохи пизнише вийшла повноцинна зупка.А дали вже сами побачите.
    Бажано щось нове вводити не скорише як за 5днив вид попереднього.Щоб подивитись на реакцию дитини.
    А ще ми практикували педприкорм,тобто по крупинци все з батькивського столу.

7. Оленка

Оленка Well-Known Member

Я люблю вичитати і вислухати всі точки зору і вибрати оптимальне для себе/дитини. Все пізнається в порівнянні.

8. Fast

Fast Well-Known Member

Всі починають з чогось різного і це абсолютно правильно! Все залежить від дитини, від її ваги, розвитку, алергічних реакцій і т д.
    А вам, що уже не терпиться догодовувати, чи просто збираєте інформацію?

9. Оленка

Оленка Well-Known Member

Поки що збираю інформацію але думаю з міс 6 вже почати щось давати. Вагаюся тільки чи краще з овочів чи з фруктів. З онієї сторони хочеться з фруктів бо вони в майбутньому не замінять одне годування а ідуть як доповнення, а з другої сторони краще з овочів але вони вже потрошку замінять одне годування. А так не хочеться опускати тої нагоди, щоб погодувати свою крихітко цицьою. Вони так скоро ростуть, що просто не встигаєш натішитися кожним місяцем :sad:

10. Vitaminka

почитайте ще тему -Педагогічне догодовування-
    http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=41882

11. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

саме з таким причин я і обрала педприкорм, бо ним годування не заміниш. Малому вже більше 10 міс., а я й досі не можу сказати що в нас замінене якесь годування. Причому досі не розумію як можна заміняти годування, якщо дитина на ГВ за вимогою. Тепер малий поїв зі мною, а потім обовязково ще молочко. і нам обом так добре. Починала я з того, що давала зі свого горнятка трошки компотику із сухофруктів, трошки картопельки і т.д.

12. Vitaminka

13. Gemmy

Gemmy Member

Моя доня на ГВ, почала вводити прикорм з 6 міс з яблучного пюре. Спочатку давала сире, а потім передумала і давала печене. Тоді я ще не була заморочена великою кількістю інформації щодо того, з чого краще починати (мала лише книжку Н.Стенкової "Ваш малюк - від зачаття до трьох років" - до речі, і зараз в основному на неї орієнтуюся). Кажуть, що після солодких фруктів діти неохоче переходять на овочі. Але моя Карінка нормально сприйняла картопельку.
    Так що читайте, дізнавайтесь і робіть так, як підказує ВЛАСНА інтуїція і розум :girl_wink:

14. oreol

oreol New Member

Коли я почала догодовувати купила собі в допомогу блендер-пароварку Чикко, в ній ъжа сама готується і виключаеться коли потрібно, а потім вставляеш ножик і все перемолує до гомогєнізованого стану. Якщо є на це грощі купляйте, не пожалкуете.І дитинці користо, так як на пару готується.

15. Fast

Fast Well-Known Member

Пароварка це класно, а от блендер - ?. Дитині не потрібно все в однорідну масу перемелювати. Повністю достатньо виделкою помняти. Це моя мама фанатка всяких таких штучок :) Я її ледь стримую. Тиждень тому були в педіатра і вона якраз наголосила на тому, щоб ніяких блендерів не використовувати.

16. Оленка

Оленка Well-Known Member

Ми купили окремо пароврку і блендер. Наразі сама з цього всього їм :). Мені здається що блендер до гомогенізованої конситенці не робить їжу, там всерівно залишаються якісь малесенькі часточки їжі. Чи то я може погано старалась :)
    А що використовувати?

---------- Додано в 11:26 ---------- Попередній допис був написаний в 10:52 ----------

Думала давати дитині баночне яблучне пюре але як побачила що термін придатності 2 роки то сама його і зїла. Ну які ж там вітаміни, яка з нього користькористь

17. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Способів багато: можна виделкою пом'яти, можна порізати дрібненько, а в міру того як дитинка підростатиме, шматочки будуть більшими (тут вб'єте двох зайців: не прийдеться потім дитину вчити жувати тверду їжу). В нас вдома блендер стоїть на високій поличці і використовуєм його ми з чоловіком. після того як побачила як знайома трирічного сина годує їжею з блендера (бо звичайною, неперетертою дуситься), то в мене бажання свого так годувати швидко зникло.

18. Fast

Fast Well-Known Member

100% і для кишківника це краще і зубки будуть міцніші і мамі простіше, і бюджету :haha:

19. Оленка

Оленка Well-Known Member

я малому давала трошки печеного яблука так він так його завзяти яснами перетирав!!!

20. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Маю запитання щодо гречки. Як i коли її можна давати до рочку? Катi я колись перем'яла i дала, але вона всеодно нею давилась i кашляла, то я вже вдруге не дала аж коли в неї було багато зубiв i вона її якось жувала. Тепер думаю знов чи давати Христi з часом гречку i якщо давати то як? Спробувати дати зернинку на язичок i подивитись що буде, чи якось є можливiсть її перемолоти?

Христя вже з задоволенням їсть перем'ятий банан та печене яблуко. Вчора отримала мiкродозу моркви перетертої. Педприкорм у нас погано получається, бо ми таку дрянь їмо, Христi це явно не пiдходить. Якщо щось лiпше буває (приємлеме для малесенької дитини) то даю мiкродозу, а так, всетаки буду пюрешками окремими ну i решта "дитячої" їжi давати поки вже не буде їсти з нашого столу.

Статус теми:
Закрита.