Догодовування малятка

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Аня, 8 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Xomka

Xomka Well-Known Member

Відповідь: Введення прикорму

Матусі! Хто що скаже про такий прикорм як картопля? Деякі вважають що вона ніякої користі немає, тільки крохмал, а ще дехто каже що взагалі шкідлива - а чим?

2. Natalya

Natalya Well-Known Member

А хто такі "деякі"? :) В неті є багато інфи:
    "Бульби картоплi мiстять крохмаль, бiлок, клiтковину, пектини, олiгосахариди. У картоплi багато також вiтамiнiв (B1, B2, B6, Bc, PP, A, U), мiнеральних речовин (сiрка, нiкель, кобальт, фосфор, мiдь, йод, калій, кальцiй), органiчних кислот, глікоалкалоїди (соланiн i чаконiн)."
    "В ній міститься, %: крохмалю — 8,0—29,4, білків—0,7—2,6, пектину—0,1—0,5, клітковини—0,9—1,5, цукрів—0,5—1,3, кислот— 0,1, мінеральних речовин (близько 26) — 0,9—1,3; вітаміну С — 5—50 мг%, вітаміни Р, В1, В2 РР, К та ін."
    "Харчова цінність картоплі визначається утриманням у неї крохмалю і вітаміну С, а також білків туберіна, що є найбільше повноцінним із усіх рослинних білків."

• Подобається Подобається x 3
  3. Lebidka

Lebidka Well-Known Member

Картопля насправді є дуже корисною їжею, але, водночас і шкідливою через надзвичайно великий вміст у ній крохмалю, який погано розщеплюється у людському організмі.
    Картоплю краще готувати (пекти, варити), як і їсти, у шкірках ("в мундирах"), бо при такому приготуванні під шкіркою утворюється речовина, яка допомагає кращому розщепленню картопляного крохмалю.
    Мій малюк з величезним задоволення їсть запечену картопельку :)

• Подобається Подобається x 5
  4. Гелена

Гелена Well-Known Member

харчова цінність це ще не все
    що з того що в якомусь продукті багато корисних речовин якщо вони погано засвоюються або тяжко виводяться з дитячого організму?
    картоплю краще давати пізніше, прикорм з неї не починають :confused:

• Подобається Подобається x 7
  5. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Де у Львові можна купити закваску для йогурта домашнього приготування? І чи можна його готувати якось по-іншому чи обов"язково в йогуртниці?

В гарбузі тим більше вітамінів, чим він жовтіший . Колір має бути яскраво оранжевий, тоді гарбуз корисний, а в зеленому не знаю які вітаміни є і чи взагалі вони там є.

Останнє редагування модератором: 8 Грудень 2008
  6. Lebidka

Lebidka Well-Known Member

:)Ми тему йогуртів вже обговорювали в цій гілці, погляньте на ст. 36, там, здається, є дописи.:)

• Подобається Подобається x 1
  7. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

А мій малий пюре картопляне і мясо(телятину) даю не хоче чомусь їсти. ПРобувала мясо з картоплею помішати-нє,окремо даю і то і то, тоже нє,зовсім трошки. Прийдеться мясо тііки в супи давати. Або я не так даю? Підкажіть. А от картоплю з іншими овочами їсть на ура

8. katkas

katkas Well-Known Member

Рано ще йому мясо давати. От він і не хоче. Як не хоче, то і не заставляйте.:) І ще може варто починати з легшого мяса типу кролик або курятина. Ми вже маємо півроку, але 1-ий зубчик ще не виліз остаточно, не спішу з прикормом, дитина на ГВ. Мясо планую давати в 9-10міс. І ще хтілося б почути думку батьків, які мають старших дітей і на пед.прикормі. Які успіхи, з чого починали?

Останнє редагування: 9 Грудень 2008
  9. Ная

Ная Well-Known Member

У Львові всі закваски можна замовити за телефоном 243-98-16,з доставкою додому,якщо замовляти більше 50 штук,то ціна така ж як на сайті,і за пересилку платити не треба,а якщо менше 50,то виходить трохи дорожче.
    Я йогурти готую в термосі,результатом задоволена повністю.

• Подобається Подобається x 3
  10. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А які закваски ви вже використовували і що маля їсть з задоволенням?
    Чи пробували симбіолакт?

11. Гелена

Гелена Well-Known Member

тут дуже багато всього про педприкорм :y:
    в нас педприкорм, все нормально, майже все любить їсти, алергії нема ніякої, проблем з животиком теж нема (тільки від винограду мав кілька плямок, бо я забагато дала :confused:)
    але ми не спішили - почали після шести міс, але бувало що цілими днями їв тільки мамине молоко, бо не хотів нічого
    навіть зараз так буває що цілий день тільки моє молоко, але від мандаринки не відмовиться ніколи - дуже любить :xaxa:
    я до речі, вагітною два останні міс майже щодень їла по кг мандарин, казали не можна - а виявилося що все добре, дитина їсть давно
    і помідори я їла ціле літо кілограмами - малий теж пробував і нема алергії
    так що, я даю пробувати майже все, крім молока, кефіру, сиру... ну зарано і все, навіть для педприкорму :confused:

12. наталя 2204

Я своєму даю м"ясо кролика разом із овочевим пюре. Спочатку їв, а тепер вже чомусь не хоче . Як тільки відчує смак м"яса, зразу ж відвертається. І яйця перепелині давала. То теж спочатку їв, а тепер щось не дуже хоче. А от фруктові пюре- ням-ням, особливо з бананчиком.:)

А ті бактерії ще живі привозять в заквасці, чи може вже здохлі???:ninja:

Ще повернусь до теми про гарбуз:
    Дітям корисно варити гарбузове пюре і давати до овочевого супчика,
    можна варити гарбуз і подавати як кашку молочну (звичайно , найкращий варіант-з маминим молочком),
    ще корисно давати сирий гарбузовий сік (і діткам, і дорослим),
    ще можна його їсти потертим на терці з цукром, до гарбуза можна в цьому випадку потерти ще й яблучко.
    Коротше, море вітамів і користі для організму!!!
    Смачного.

А ви замовляти Біфівіт?
    Якщо купити багато капсул зразу, то скільки часу їх можна зберігати?
    І поділіться ,будь-ласочка, рецептиком, як ви готуєте ті йогурти?

Останнє редагування модератором: 11 Грудень 2008
  13. Ная

Ная Well-Known Member

Я закваски вже багаторазово замовляла з Києва на сайті з доставкою через Автолюкс,недавно мені звідти передзвонили і повідомили що тепер мають посередників у Львові. Цією послугою я сама ще не користувалася,бо ще маю достатній запас заквасок в морозилці. Дитині давала Біфівіт,Віталакт,Симбілакт,з задоволенням їсть,якщо змішаю в блендері з бананом чи полуницею,а в чистому виді їсть як коли і то небагато. З заквасок роблю сир,який Софійка дуже любить.
    Інструкції приготування,терміни придатності і все інше є на тому ж сайті,або питайте в них по телефону,як будете замовляти,тоді зорієнтуєтесь скільки купувати,щоб використати до кінцевого терміну споживання:).

• Подобається Подобається x 4
  14. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

Ная, перерошую за оффтоп, на який обєм вистачає 1 флакона заквасок?

15. наталя 2204

Ная, а підкажіть , будь-ласка, як Ви здійснюєте передоплату, бо на тому сайті все так премудро написано, що я розгубилась...

16. Олюська

Олюська Well-Known Member

Дівчтата, з якого віку ви вже давали дитині щось пити? Ми варимо компот з сушених яблук, хотіла дати Олесі, але вона не вміє пити... З горнятка - захлинається, з ложечки - бульки пускає, а потім все витікає... За ті горнятка-непроливайки читала колись, що вони шкодять ГВ

17. молекула

молекула Well-Known Member

Пити ми давали з пляшечки, але ми не на ГВ. Близько 9 місяців з копійками ми почали пити з чашечки.Спочатку виглядало то трагічно, обливався і бульки пускав, але зараз навчився і ззадоволенням п'є з кружечки.А ті горнятка-непроливайки нам непішли!:confused:Ніяк він нехотів з неї пити.
    А п'ємо ми компотики з різних ягід та сочки під настрій.

18. Xomka

Xomka Well-Known Member

Може спробуйте через трубочку? Ніби такий спосіб не має шкодити ГВ:confused:

Питання: а коли можна давати сирі фрукти/овочі? морквочку, яблучко...?

19. Олюська

Олюська Well-Known Member

Хомко, думаю, вам ще тошки рано сирі, бо ж тільки почався прикорм. Але, певно, з 7 міс. можете спробувати потрошки, щоб спостерігати, чи не буде алергії

20. Гелена

Гелена Well-Known Member

я ще не давала нічого пити
    але чашку-непроливаку ми давно купили, наперед :xaxa:
    думаю не будемо її використовувати

Статус теми:
Закрита.