Догодовування малятка

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Аня, 8 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Olay

    Olay Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    Nordic - це пластівці (сплющені зерна і проходять певну терм. обробку)тому і варяться вони швидко.Ана рахунок круп то мала дуже поганий досвід декілька років назад - купила крупу ,яку фасувала Львівська фірма Літа коли почала варити - смороду було на цілу квартиру(перепрошую за прямолінійність - мочею):bad:. Отож крупи приходять на фасовку у великих 50кг мішках і до фасування зберігаються на складах де можуть бігати усілякі котики-собачки-мишки:no:.А так званим "бізнесменам" до одного місця, що цим ми годуємо дітей:sad:
     
    • Подобається Подобається x 5
  2. СОФІЯ -СОНЯ

    СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    В мене виникло питання щодо домашніх пюрешок. Яблучко з морквою ми з гріхом пополам їмо, персик - навіть поважаємо, а от сливове!! Кисле! Ну не будеш же ж давати дитині цукру! А сливове дуже корисне, після двох ложечок через півгодинки можна висаджувати - 100% покакає! Як же ж його зробити не таким кислим?
     
  3. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    Ми без сливового не прожили б точно:xaxa::xaxa::xaxa::ninja:, але малявка їсть без проблем, іноді вимішую з яблуком печеним,-йде на ура, пробувала додати банан - какашки, за перепрошенням, зелені-зелені:confused::umbrage:, то зупинились на яблуці:), на песик і абрикос ми дивитись не хочемо. То стосовно баночок, беру Хіп, де я тої сливки зимою візьму???, яблуко, звісно своє, але мені знайомі передають, справді домашні:clapping::clapping::clapping:, а коли люди не мають можливостей та гарантій, можливо це вихід. :umbrage:
    Пробувала раз дати з баночки гарбуз, коли світла не було - плювала далі ніж бачила:ninja:, при тому що їмо таке щодня домашнє, а фрукти все таки на ура.
    нестле справді використовує ГМО, як Хіп - не знаю, мені nt; не дуже подобаэться перелык тих добавок, але вибору особливого нема, хыба яблучне пюре можна знайти 100-выдсоткове выд Бебывыта або Гербер, а всы решта - кукурудзяна мука,....:sad:
     
    • Подобається Подобається x 3
  4. СОФІЯ -СОНЯ

    СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    Я з літа наморозила своїх пюрешок - сливове, персикове, абрикосове. Ще морозила айвове, але ніде не можу знайти чи можна його давати і з якого віку.
    А коли їздили в село, то я брала баночку бебівіти - абрикос. Їла, не могли відібрати.:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. tslezinska

    tslezinska Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    Нестле справді використовує ГМО навіть у дитячій продукції. Я купувала Хаме (бо була дурна-зелена!!!), бо з усього асортименту воно мені здалося найнадійнішим. Але виявилося, що в малого на нього діатез був. Тому більше ніколи в житті дитині оту баночну їжу не дам. З літа-осені наморозила свіжих фруктів, зробила вітамінні конфетюри, а так їмо все свіже й максимально натуральне.
     
    • Подобається Подобається x 6
  6. Ная

    Ная Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    Я баночне пюре купувала дитині всього два рази,бо були не вдома,а так все готую сама,те що кисле трошки підсолоджую фруктозою.
    Заморозила так само всяких різних фруктів-ягід,але от заморожена суниця перетерта чомусь згіркла,їсти неможливо:sad:. Я зауважила,що суниці,перетерті в бледері гірчать,тому для заморозки розминала лише товкачиком,а вони все одно гіркі. Може хто знає,в чім причина? Суниця була садова,своя домашня:confused:.
     
  7. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    я суниці не перетирала а просто перисапала цукром 1:1. і стоїть нормально.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. СОФІЯ -СОНЯ

    СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    До суниць треба трішки цукру перед заморозкою, тоді не гіркнуть.
     
  9. RUZHAJA

    RUZHAJA Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    а ви спробуйте замість пюре зі свіжой сливи , чорнослив дати.:) Ефект в плані стулу , той самий , тільки дитину за вуха не відтягнете.:xaxa: Я даю цілий , тримаючи пальцями. Анжеліка просто обожнює його!:clapping:
     
    • Подобається Подобається x 6
  10. Loyal

    Loyal Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    Мені ще бабця завжди наказує, що сунички перетирати не треба, хіба одразу з"їдати, бо інакше гіркнуть :confused:
    В нас прикорм наразі обмежується гарбузом з різними добавками типу морквочки (не дуже іде), або яблучка :y:, або просто яблучка сирого чи печеного. А от стосовно каш, то я куповане боюсь давати, бо і так в нас лобик весь в прищиках. Думаю попробувати перемолоти кашку і так давати. Скільки часу тоді варити?
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Олюська

    Олюська Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    Від Літи в мене теж тільки негативні враження, вже давно не купуємо тої фірми. На рахунок бізнесменів, яким байдуже, що ми їмо, то скажу вам, що дитяче харчування - це також бізнес (хоча воно й стандартизується строгіше, але хто в нас то перевіряє?). Та й ті сплющені зерна Nordic теж з якихось круп виготовляють:)
     
  12. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    тільки коли відкриваеш коробку нордіка і бачиш чистесенькі пластівці то любо з них готувати. Наш геркулес теж швидко вариться, тільки там стільки сміття попадається вперемішку з пластівцями.
     
  13. OOksana

    OOksana Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    Ми теж давно їмо Нордіки. Нам смакує. Не думаю, що ці каші є гіршими за звичайні.
     
  14. OOksana

    OOksana Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    Оленко, а які саме закваски ви використовуєте?
     
  15. Lebidka

    Lebidka Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    http://www.zakvaski.com - чудовий сайт з різноманітними заквасками.

    Також ми для скавашування молочка використовуємо суху бактеріальну закваску "Евіта" від рос. фірми "Роднік здоров'я". :8:
     
  16. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    а де берете ті закваски? і яке молоко сквашуєте? домашне чи магазинне?
     
  17. Lebidka

    Lebidka Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму


    Звичайно, краще домашнє молочко (хто-зна з "чого" те магазинне виробляють). Ми робимо на домашньому, бо воно, і жирніше, і солодше.
    Купуємо закваску "Евіта" у розповсюджувачів продукції "Родніка" (і то через знайому).
    А ось на цьому сайті (у попередн. дописі є посилання) можна прочитати про різні види кисло-молочних бактерій, їхньо дію на організм людини і замовити закваску поштою.
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    А нам порекомендували йогуртницю мулінекс для цих справ, ви таким користуєтесь?:umbrage:
    Бо плануємо найближчим часом (за місяці2) також такі смаколики їсти:).
     
  19. Lebidka

    Lebidka Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму


    Йогуртниця - це хороша річ. Але поки що ми користуємося старим "бабусиним" методом: загортаю банку, де вже змішане молочко і закваска, двома шарами газетки і поверх цього ще рушничком - а далі в тепле місце.
    Ось і уся наша "йогуртниця" :xaxa::xaxa::xaxa:
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Введення прикорму

    Домашнє молочко краще, коли своя корова, паслася на свому городі і доїлася своїми ручками, бо те що у нас продається на базарах це жах:
    по-перше: пляшки (де ви бачили бабку, яка продавала молоко у скланій тарі?, використовують пляшки, які збирають на смітниках, миють холодною водою, в кращому випадку),
    по-друге: заливають молоко, яке здоїли брудними руками, не вимивши корові вимя,
    і по-третє: і найгірше, що ви не знаєте, де та корова пасеться, біля траси чи на пасовищі.
    Як ви думаєте, чого тих бабок так міліція ганяє? Бо санстанція такі вказівки дала, перевіривши не раз те домашнє молочко...
    Тому, імхо, ми купуємо молоко магазинне, правда, не в тетра пакеті, а в звичайних. І тільки раз в тиждень :sad: ми можемо собі дозволити поїхати в село, щоб купити "своє" домашнє молочко.
    Крім того не треба думати, що санстанція куплється повністю. За такими обєктами, як молочні комбінати, стоїть особлий нагляд. Не все ще так погано в нашій державі.
    Писала з власного досвіду, як це все бачила на власні очі, бо цікавилася цим питанням і маю двох знайомих зайнятих в молочному бізнесі.
    Закваски хороші. Тільки я б не радила їх поштою замовляти, так як їх треба зберігати в холодильнику, а пошта, на жаль, таких умов не гарантує...
    На іншому форумі також ця тема обговорювалася і одна жіночка запропонувала мені закваски фірми, яка знаходиться у Львові. Правда я ще толком не знаю, що, де і як, бо не мала часу з нею сконтактуватися.
    Хочу попробувати ще їхні.
     
    • Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.