Догодовування малятка

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Аня, 8 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Amarillis

Amarillis New Member

Відповідь: Догодовування малятка

Ніхто не каже в дитину ту всю порцію впихати. Дитина їсть стільки їй хочеться, як почтеться крутитись і рот не відкриває то зрозуміло що нема сенсу більше давати, бо це тільки стрес і толку нема. Потім докормлюється цицею (тут все від мами настрою залежить).
    А мені порціями зручно при введені нового овочу в прикорм щоб не було багато на початок ( а то потім всякі алергії проявляються і малеча мучиться) і ограгізм поступово привикає до нового.

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дічата, потребую поради.
    Я почала малому в суботу вводити прикорм. Всьо як книжка пише.))
    Запекла гарбуз, розімняла, дала пів чайної ложки в першій половині дня. Все добре, малому сподобалось, ура... На другий день налаштувалась на чайну ложку, але малий щось трохи забракував, я не силувала, просто пропонувала і так тих пів чайної ложечки ми з"їли за два рази: з ранку і в обід. Вчора було ще гірше. З"їв лиш раз на кінчику ложечки і все. Я звісно не силувала, дочекалась нині, а нині він взагалі ніц не з"їв.:girl_sad:
    Що я маю дальше робити? Перечекати? Чи попробувати дати щось смачніше, яблучко печене для прикладу. Справа в тім, що я сама не люблю гарбуза ні в якому вигляді. Може і дитині не вартувало з нього починати?

І ще таке, знаєте, я б так ще не спішила і не парилась стосовно того прикорму, якби малий був трохи грубший, а ми так собі, в 6 місяців лиш вагу подвоїли, хоч циці у нас дуже багато, 1,5 год перерва між годуваннями і то максимум.

Скеруйте мене хтось в вірному напрямку, бо я розгубилась.

писи: медсестра з поліклініки рекомендує "Малиш",бо він смачний і поживний, але я не хочу таке. Я і старшому тих каш ніколи не давала.

3. Людок

Людок New Member

В перли медсестру:)
    малиш солодкий, файний, скоро заміните груди нею.
    І малиш наскільки знаю з ложечки не дасьте, а з пляшечки.
    це теж не добре для гв.
    Спробуйте яблоко, або зачекайте.
    Гарбуз поки відпочиває:)

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

ну-ну, я там не дописала, що Малиша вона нам хотіла впахати ще з 5-и місяців.
    Але то вже та пАліклініка...:girl_mad:

Та власне, що в сторону дитячих кашок навіть не дивлюсь.
    А яблучо завтра спробуєм. Хоча ніби то радять починати з овочів, але думаю то нічого страшного, якщо ми трохи шахер-махер зробимо...:)

5. Anty

Anty Well-Known Member

jalla, можливо ваш малюк недостатньо голодний був в той час, коли ви давали прикорм? може незадовго перед тим поїв циці?

---------- Додано в 15:48 ---------- Попередній допис був написаний в 15:44 ----------

а ще відносно ваги. наш Ілля в останні місяці перед прикормом мало набирав - по 300г в місяць. а зараз, після введення догодовування, за восьмий і девятий місяці набрав по 500г. гарно їсть, особливо любить овочеве пюре. плюс ГВ залишається.

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та так. Ми цицяємося досить часто, тому тут і момент, щоб вже аж так був голодний знайти трудно.
    Але я пробувала і перед гв і вичитала десь таке, типу трошки циці, тоді прикорм, тоді цицею запити, але ні так, ні так... і нині вже навіть розбавляла той гарбуз грудним молоком.
    Воно мені виглядає ніби то от той перший раз його взяла цікавість, адже давно має харчовий інтерес, а попробував і перегорів.))

7. invisible

invisible Well-Known Member

Jalla, я б зробила пару днів перерви і спробувала щось інше. У тих діток такі цікаві смаки:) Моя наприклад фрукти не любить, а овочеві пюре їсть непогано. А кефірчик для неї конче має бути кислий, бо робила з меленою курагою і чорносливом - не схотіла.:)

8. Anty

Anty Well-Known Member

хм, спробуйте дати в час, коли якраз має бути годування грудьми, а потім молочком догодуєте.
    мене, чесно кажучи, відвідують думки, що раніше моїй дитині таки недостатньо було мого молока, тому і вагу не сильно набирав. іншої причини чому зараз з прикормом набирає більше, ніж раніше лише на ГВ, не бачу.
    спробуйте кабачок ще. але мені все-таки здається, що малюк просто не голодний в той час.

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

В мене старший малий тоже не ахті йшов по вазі.
    Я не могла дочекатися моменту прикорму. І от з 6-и місяців ми почали догудовуватися. Апетит в нього був файний, аж занадто...)))) і прикормлювався+ багато гв, але вага так собі. Не кажу, що якийсь шкілєтік)), але такий собі стрункий парубок. Ну, і зараз їсть чуть не на рівні з чоловіком, сама інколи дивуюсь де в нього то влазить, але стрункий парубок так і залишився струнким парубком.:)
    Так, що те, що ще мабуть бувають гени і все таке...

10. Amarillis

Amarillis New Member

Суть прикорму в тому що б дитина навчилась їсти з ложечки і саме головне навчилась жувати, і про ніякі пляшечки мови нема і не повинно бути. В мене коліжанка починала прикорм (2 роки тому) з безмолочних каш бо малий погано набирав вагу, так оту кашу вона тільки ложечкою давала, пізніше почали вже овочі вводити.

В чоловіка колишня колега по роботі має малого вісім з половиною місяців, так він їсть максимум 1 чайних ложки цвітної капусти розбавленої грудним молоком і все решта випльовує. Так вона для того що б зберегти йому харчовий інтерес дає столову ложку води протягом дня (любить посьорбати).

Мій малий не любить домашнє печене яблуко, ото ніяк йому не йде, все випльовує, а з баночки їсть за милу душу.

Так що в кожної дитини по різному, і просто треба шукати те що подобається.

11. natorella

natorella Well-Known Member

то в педприкормі одні сутей))
    бо класичний пюреприкорм сумнівно вчить жувати

12. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

я щось не зрозуміла((

13. Amarillis

Amarillis New Member

Дає чайними ложечками воду (не більше столової ложки по обєму за день) що б дитина привикала їсти-пити з ложечки.

14. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

у нас теж, але руки в мою тарілку тягне навіть якщо щойно поїла:girl_cool:
    пробуйте щось інше, може гарбуз - просто не його їжа
    варіантів купа: картопелька, цвітна капуста, кабачок, те ж яблуко
    в мене Аня від моркви кайфує в будь-якому вигляді, а яблуко печене не пішло (але ми на пед)

15. Gavil

Gavil Member

Нам 8,5 місяців і більше ніж 2(!!!) чайні ложечки ми не з'їдаємо! Ну не хоче і все! Пробувала перед ГВ, після, під час - не хоче! Може яблучко кусочками посмоктати, банан, гарбуз сирий даю, іноді бублик. Коли вже хоче їсти дуже - дуже, то ложку взагалі ні з чим не запхаєш! Тільки цицю давай. Я вже, раніше, тут бідкалася про це. Але знаєте, просто забила на то. Не хоче, то насильно не буду. Їм сама фрукти - пропоную малій, їсть - добре, нє - то її проблема. Якщо їмо рис, макарони, картоплю тощо без соусів - пропоную малій з тарілки, то може виплюнути, іноді з'їсть. Тобто я пустила то на самотік. Не створюю з того вже проблеми собі. Дитина поводиться нормально, виглядає теж - дай Боже. А їсти буде, коли час прийде. Ще таких не було, щоб тіко цицю до самого весілля;)))))))

16. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

точнісінько як мій Ромчик, тільки нам через пару днів 9міс:).

В нас прикорм спочатку починався з апетитом і з цікавістю, потім буквально за декілька днів набрид і малий ніяк не хотів догодовуватись. Я робила перерву, потім пробувала щось давати щось інше. Найкраще в нас пішла картопля, хоча її і не рекомендують, як перший продукт.. Нормальну порцію овочів малий почав їсти десь приблизно після 8-ми місяців, я стараюсь не наполягати і годую поки синок ротик відкриває. Ще приблизно з 7-ми місяців протягом дня під"їдає дещо із нашого столу.

17. glasses

glasses Member

дівчата, а хліб як ви даєте діткам?

18. Barbie

Barbie Well-Known Member

От мій би певне тільки і хліб їв:) Даю по різному, і горбушку, і так сам зі столу хапає. Але він сам випльовує, якщо завеликий кусок відкусить.
    Хоч нам вже рік, але їсть не дуже, та я не беру до голови, циця в нас форева;) На сніданок трошки щось поїсть, в обід супчик любить, то вже може більше з'їсти, а на вечерю теж щось поїсть трошки. А між тим постійно циця. До речі, рідини крім молочка майже не п'є, хоч пропоную.

19. Margarett

Margarett Well-Known Member

Якось так мені вийшло дуже просто. На початку, то сама руками від пайди відщипнула кусочок і дала. То така радість була, у нас то і зараз топовий продукт в раціоні. Дитина з"їла без проблем. По трошки і по наростаючій давала, але правда свіжий такий м"якенький не давала, щоб живіт не болів. Вибирала такий, що день і навіть два постояв, дивилась по хлібу (то був купований, бо хлібопічки немаю). А потім уже і сірий, і навіть бородинський пішов в хід. Так і досі, може злупити пайду хліба на раз і гут, шкірку чи стінки від пляцка.

20. invisible

invisible Well-Known Member

Я наразі відщипую просто кусочки від шматка. Моя любить з маслом. Але то я перестрашена, давно пора давати більший кусочок в руку. Недавно давала трохи шкоринки, то сиділа над нею і пильнувала :)

Статус теми:
Закрита.