Догодовування малятка

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Аня, 8 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Відповідь: Догодовування малятка

Я варю кілька овочів у воді (наприклад картопля, морква, цвітна капуста, корінь петрушки, цибуля, можна комбінувати, наприклад броколі дати чи буряк і тд). Потім розминаю вилкою і розводжу тим наваром. Виходить типу суп-пюре. Як ввели м'ясо, то стала додавати подрібнене варене м'ясо. Також тепер додаю крупи, зелень.

2. Brenda

Brenda Member

Моя мала рідку зупу як і рідку кашу не любить. Тому зупки в нас густі:) тру моркву на терку, бульбу дрібно ріжу, даю кусочок коріння петрушки, кусочок цибулі ( петрушку і цибулю потім забираю, використовую тільки навар з них), також даю гарбуз дрібно потертий чи кабачок, пару крапель оливкової олії і вже в тарілку даю трошки гречки ( мала саму гречку майже не їсть, то даю в зупку), почали догодовуватись м'яском, то роблю так як Мирося- в кінці додаю пару кусочків м'яска і блендерю. Якщо м'яса не даю, то мну все вилкою. Інколи можу додати кріп чи селеру/ петрушку листя, але то трошки суто для смаку.

3. Amarillis

Amarillis New Member

а як м'ясо варите? на пару чи звичайно в воді? А якщо в воді тоді до бульону того добавляєте моркву чи цибульку для смаку?

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я старшому робила фрикадельки з меленого м"яска і варила як звичайну зупку з фрикадельками.
    Потім десь вичитала, що того навару з м"яса дітям до якогось там періоду не можна, але я давала десь приблизно з 9-и місяців.
    Правда спочатку ті фрикадельки кидала на кип"ячену воду, до першого закипання, потім ту воду (перший навар) зливала і все далі в звичному темпі.:)

5. invisible

Я варю на воді, нічого не додаю, бо до року бульйон і так не радять. А потім варене м'ясо додаю в супчик.

---------- Додано в 16:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:41 ----------

Сподобалася ідея. То типу наробити фрикадельок і заморозити, а потім брати по кілька штук? Чи ти щоразу свіжі молола?

6. Amarillis

Amarillis New Member

Ну я розумію що бульону не можна. Я про саме мяско. Воно ж буде смачніше якщо його відварити спочатку з цибулькою і морквою, а потім витягнути і добавити до основної зупки. Чи то я вже щось сильно заморочуюсь. А на пару хтось пробував варити? Чи то довго?

А коли ви фрукти даєте? Наприклад печені яблука, до кормління чи після? І що крім яблук зараз можна запропонувати дитині?

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

Щоразу свіжі.)
    Але то можна і заморозити звичайно.

---------- Додано в 18:05 ---------- Попередній допис був написаний в 18:04 ----------

Я цибульку додавала в фрикадельки, можна і дрібнотерту моркву. Смачно.

8. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Я так зробила. Дуже зручно, бо не треба весь час паритися за те, щоб добре м"яско десь знайти.
    Я своєму зупку вар"ю в пароварці . Але м"ясо всерівно спочатку окремо варю (до першого закипання), воду потім зливаю, а м"ясо в пароварку до овочів. Потім ті зварені на пару овочі вилкою переминаю , додаю оливкову олію і відвар з овочів. Мені так є краще, ніж готувати класично в каструльці на газі. Бо класичним способом у мене то збігало, то згорало, а з пароваркою залишила усе,пішла гуляти чи бавлюся з малим, потім все швиденько перетерла і готово.

Банан майже усім діткам добре смакує і неалергенний.

Останнє редагування: 14 Січень 2014
  9. invisible

Я фрукти даю або вранці до каші або окремо від інших прийомів їжі десь після обіду. Зараз крім яблук давала хурму і банан.

10. Anty

Anty Well-Known Member

я м'ясо порізала дрібними шматками (телятина, кролик), пофасувала і поставила в морозилку. кожен день витягую 1 шматочок, відварюю у воді, дрібню в комбайні в малій чаші (використовую замість блендера) і додаю до овочевого пюре.
    фрукти теж даю на підвечірок. в основному печене яблучко, тоді дитина краще какає :)

11. glasses

glasses Member

Дівчата, наш вік.
    Скажіть скільки разів дитина має їсти прикорм і які проміжки між ними?

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчат, нині дала пів чайної ложечки гарбуза запеченого. Малому сподобалось...)))
    Але щось я розгубилась... Як то має бути далі?
    Завтра вже цілу ложечку можна дати? А далі як?
    Маю ще кабачок в загашніку.)) Його з чим? Коли?

Старшому я починала прикорм з яблука і щось взагалі шиворіть-навиворіть у нас все було за порадою педіатра.
    Порадьте тепер як би то по-мудрому зробити.:girl_cool:

---------- Додано в 14:28 ---------- Попередній допис був написаний в 14:26 ----------

Оль, у нас в такому віці було орієнтовно тричі на день: сніданок, обід, вечеря. В проміжках циця за бажанням, тобто багаааато циці.))

13. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

І у нас так в основному. Тобто малий їсть разом з нами (ми на пед). Як десь щось ще під'їдаєм то також ділимось ;) Іноді можу яблучка з морквою додатково потерти і подібне )))

14. Amarillis

Amarillis New Member

Ми робили так
    1 день - пів чайної ложки
    2 день - ціла чайна
    3 день - 1 столова
    4 день - 2-3 столових
    5 день - 5 столових ложок, якщо все ок, на наступний день додаємо щось нове. До основної порції гарбуза (як увас) добавляємо кусочок картопельки (кусок як до зупи 2 на 2 см), і вже потім на наступні дні збільшуємо картоплі і зменшуємо гарбуза що б було десь 50 на 50.
    Кожен новий овоч вводимо 5 днів з мікродози до частини порції.

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

Тобто, за раз? Бо якось воно менеі забагато виглядає. Чи то вже треба на кілька разів ділити.
    Ну, от завтра я даю знову в першій половині дня вже чайну ложечку, чи за двома разами по пів?

Щось мені пригадується (ой, не давно ніби було, але ніц вже не пам"ятаю))), ніби я ділила і давала якось декілька разів на день перед грудним годуванням.

16. Amarillis

Amarillis New Member

Як мені розказував педіатр то дитина може зїдати від 5 столових ложок до 150 грам прикорму зараз, але це не істигна, і кожна дитинка їсть по різному. Я роблю порцію, даю скільки зїсть то його.

17. Milady

Milady Well-Known Member

а це не завелика порція для 6-місячної дитинки?

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та ви розумієте, то за порадою педіатра.
    Справа в тім, що я свого "медика" навіть не слухаю, бо його поради щодо прикорму і його схеми, хіба в перли писати...

І взагалі там де пише, чи там де говорять, щось типу- і так за якийсь там час ми заміняємо прикормом одне годування, потім друге і т.п., автоматично перестаю слухати/читати. Я вважаю, що до року основною їжею є грудне молоко, а все решта лиш ознайомлення з їжею і нема чого дитину напихати.

19. Milady

Milady Well-Known Member

Ой, з тими педіатрами:girl_mad: Я навіть не знаю, чи мій малий зараз таку порцію згамає, а апетит в нього ого-го. А тут пропонують в 6-місячну дитинку стільки запхати.

20. Багіра

Багіра Well-Known Member

мені здається що то все схеми для мам, які бажають відлучити до року
    їх чомусь позиціонують як загальні рекомендації для догодовування

Статус теми:
Закрита.