Догодовування малятка

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Аня, 8 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Amarillis

Amarillis New Member

Відповідь: Догодовування малятка

На перший раз давала пів чайної ложки (варила зразу більше просто решту сама доїдала, а то бавитись із такими дозами не хотілось) І поступово збільшувала. Варила на пару 25 хвилин, різала спочатку плястерками а потім кубиками як на зупку, готовий перетирала давилкою.

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчата, а хто пече гарбуз діткам?
    Як то правильніше зробити? бо з тим паром... я ніколи так нічого не готувала і не маю відповідного пристосування))

3. Gavil

Gavil Member

Я коли починала прикорм, то за декілька днів поставила гарбуз - варитися у воді, на пару та запекла. Найсмачніший - запечений! Варений у воді практично втрачає смак( але мені зручно варити на парі, та й смак також хороший, тому я вибрала такий варіант. Якщо Вам зручно запікати - робіть, як і яблучко - помийте, почистить, на фольгу і в духовку. Через 20-30 хв - готово, дуууже смачно і корисно!:) він також стає м'яким і його можна просто потовкти виделкою.

4. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Я порізала великими кубиками+яблуко (бо ми вже тоді яблучко їли) посипала трішки ванількою (можете кидати тапками, але так чомусь мені захотілося), в фольгу і в духовку і забула на 20 хв:) Спікся - просто пом'яла виделкою (нічого не мелю і не блендерую, ніколи, навіть м'яско ) і всьо. Пішло за обидві щоки.

5. Dolche

Dolche Well-Known Member

моя кума разом з яблучком порізаним кубиками в мікрохвильовці буквально 5 хв. Я пекла в духовці, то трохи довго

6. invisible

invisible Well-Known Member

Я б не ризикувала таким малим діткам у мікрохвильовці готувати...

7. Gavil

Gavil Member

А розкажіть, як ваші діти їдять? Нам 8 місяців, але їмо дуууже погано. Хоча ввела вже багато продуктів: гарбуз, картопля, морква, цвітна капуста, овочевий бульйон, оливкова олія, яблучко, банан, сир. Реагує мала на все нормально. Але їсти не любить:girl_nea: Наприклад вранція я ій готую овочеве пюре, або зупку овочеву (все давлю вилкою) то може з'їсти відсили одну столову ложку, а в більшості випадків - одну чайну. Іноді, дуже зрідка, може два-три рази таких було, коли з'їдала всю порцію - 2-3 столових ложки:girl_tender: Зазвичай даю їсти перед тим, як має їсти цицю. То вона то просікла і відмовлялася від їжі, вимагаючи цицю. Давала після циці, то як коли вдавалося. Одним словом з тим їдженням одна морока. Іноді аж гніваюся, бо стою варю-парю, виминаю, а їй лиш цицю подавай:ed4d70def841dc74b57 Хоча не можу сказати, що їй не подобається, бо не випльовує їжу, все з'їдає, не кривиться. Але потім просто відвертається від ложки і хоч лусни) Єдине, що добре їсть - яблучко сире.
    І ще скажіть, в якому віці могли замінити одне грудне годування - звичайною їжею? Бо іноді треба відлучитися на декілька годин, наприклад сьогодні до стоматолога, то постійно на телефоні і переживаєш, чи малявка не капризує, чи їсти не хоче.
    Одним словом - коли діти мають нормально почати їсти?

А, ще такий нюанс - у нас ще жодного зубчика, але, по вредній поведінці малої, підозрюю, що от-от вилізуть. Можу чере те вона така байдужа до їжі?

8. invisible

Христино, ну геть чисто як про мою писано:) Нам вже 10 і далі їсть дуже погано. Реально немає нічого, щоб їй дуже подобалося і чого б вона з'їдала нормальну порцію. Зазвичай пару чайних ложечок. Ну хіба гарбуза більше і кефіру. На зуби також апетит погіршувався, особливо перед першими верхніми. Годування ще фактично не замінила досі. Ну от хіба з 9 місяців після овочевого супу з м'ясом можу ще з годинку-півтори не годувати, бо то найбільше, що вона любить їсти.

9. Людок

Людок New Member

Спробували ми півчайної ложки йогурту.
    Вже другий день поносимо по чорному, місцями зеленим з слизом.
    Педіатр приписала ентеросжерміну.
    В когось була така реакція на йогурт?
    Вірусне давалоб температуру.

10. invisible

А загалом ніхто не скаже отак, коли почне їсти. Бо в кожної дитини по-своєму. Хтось з 6 місяців повні порції наминає. А хтось і в рік ще на молочці здебільшого. Я свою не змушую. Але от лікарі трохи домахують. Як мінімум 5-ро вже казали, що наші проблеми з м'язами частково через нехватку поживних речовин. Але то мені більше на перли схоже...

---------- Додано в 01:02 ---------- Попередній допис був написаний в 00:55 ----------

В моєї не було. А яке молоко, яка закваска?

11. Gavil

Gavil Member

Я також не змушую, бо не бачу сенсу. Якщо вона відвертається від їжі, то навіть, якщо я ій запхаю ту ложку - виплюне або почне істерику. нащо то мені! А лікарям, якщо йдемо на огляд, чи інша потреба зустрітися - навіть не розказую, що ми так погано їмо.

12. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Мій теж до їжі проявляє мало інтересу. Були ми кілька днів тому в педіатра, то я йому описала ситуацію, сказав що то нормально. Мій взагалі не їсть жодної подрібненої їжі, ніяких пюре, йогуртів, чи інших продуктів з пюреподібною консистенцією. Нас рятує педприкорм, описала все доктору, повністю схвалив нашу систему їжі, сказав що мені пощастило, бо не треба буде потім привчати їсти кусочками :) (перший раз малий проявив цікавість до їжі, коли ми були в піцерії, захотів піцци, я дала йому мікродозу сиру, то потім не могла доїсти, бо ловив мою руку і тягнув собі до рота)

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчата, я б не парилась...
    Зараз троха підчитую про прикорм, то вичитала, що дитині до року повністю вистарчає маминого молочка, а от чому вводять прикорм з приблизно 6-и місяців, то це тому, що дитину після 9-и місяців значно важче начити жуванню, тому іде собі таке поступове ознайомлення з їжею. Головне аби дітки здорові булти.)
    У мене зі старшим була протилежна проблема- не могли відтягнути від їжі, кричав-плакав, хотів ще.:girl_crazy:

14. Almariel

Almariel Well-Known Member

педприкорм рулить))

з року мені треба було відлучатись, з того часу нормально їла без мене дорослу їжу. в моїй присутності циця і надалі переважала.
    коли їм те буде потрібно і будуть до того готові.

15. invisible

Я от теж ніби не парюся і завжди вважала що молочко має давати всі поживні речовини. Ну але чому нам всі лікарі наголошують що дитина мусить їсти достатньо м'яса, сиру, щоб отримувати білок і кальцій? Я розумію що таких як наш фізіотерапевт треба одразу заносити в перли (сказала вчора, що для росту дитини молока вистачає до 2 міс., а з 3 міс. тре прикорм, ну а в нашому віці ГМ то лише як компотик). Але і Свинаренко каже що не вистачає дитині чогось (у малої слабкі м'язи), а то ніби відомий невропатолог з більш молодшої генерації. Коротше я заплуталася. Добре коли все добре, але коли в дитини проблеми, то починаєш задумуватися. Але ж я її не змушу їсти насильно і не збираюся того робити...

16. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Також про це задумуюсь. У мого Сашка зараз алергія на всі молочні продукти, які я їм. Йому навіть не пропоную ні кефіру, ні йогурту, бо аж страшно подумати,що буде із його шкірою. Так само сама нічого молочного не їм. Здавалося б у дитини мав би бути дефіцит кальцію, але ж росте і розвивається. В мене якраз одна і надія на ГВ.

17. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Ага, для мене то теж була одна з причин перейти на педприкорм :) Я йому виварюю, подрібнюю, витрачаю свій час, стараюсь, а він понюхав вміст ложки, відвернув моську і усьо :)

18. littlebird

littlebird Well-Known Member

Мій синочок також не хоче їсти. Вчора пробувала дати йому кабачок, не сподобався, закрив ротик і не відкривав. Сьогодні попробувала картоплю, то взагалі не схотів взяти, а печене яблуко викликало рвотний рефлекс. От зараз думаю, пропонувати завтра те саме чи пробувати гарбуз, може він сподобається.

19. Margarett

Margarett Well-Known Member

Так буває, що спочатку ну ніяк. Я б не пхала, дала б трохи відпочити і призабути, і за кілька днів в бій. Бо так ще спротивиться і при вигляді одної ложки буде - бе. В нас так було, але на творог, тільки його "запілєнгує" і все - ніс завернутий. Перейшло.
    Можна ще той гарбуз (новий продукт) з ін. ложки дати чи навіть вилки.
    Таке теж деколи виручало.

20. Anty

Anty Well-Known Member

розкажіть як то дитині ту зупку варити? бо ми як почали з овочевого пюре, так і ще на зупку не перейшли, хоч вже маємо 3 зуба. як та зупка має виглядати: як рідке пюре чи як звичайне перше, але все дрібно порізане? які завеликі шматки овочів мають бути?

Статус теми:
Закрита.