Догодовування малятка

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Аня, 8 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: Догодовування малятка

їй хочеться того шо і ви їсте
    тобто пряма дорога в педприкорм, дада

2. invisible

invisible Well-Known Member

Kassandra, ми після хвороби їли наші стандартні дози (тобто пару чайних ложок:)) Відносно алергії, не бачу причин заново вводити продукти потрохи, проаналізуйте що нового він їв у ті дні. Гречка і рис ніби не алергени, але хто зна... А взагалі рожеві щічки то може на хворобу були? Чи якась реакція на холод-вітер?

3. Rostok

Rostok Well-Known Member

1. не знаю на скільки то може бути правдою, але... чула, що від гарбуза(бо яскравий колір) може висипати
    2. нормально
    3. спробуйте щось інше, може саме гарбуз таки дитині не довподоби))

4. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

от і я такої думки притримуюсь.

Просто якраз в той час почала трошки більші дози давати гречки, рису з загального столу і подумала може на це така реація пішла..

5. Anty

Anty Well-Known Member

дівчата, а де ви берете сир і кефір для малечі? самі робите з купленого домашнього молока, магазинні даєте? якщо магазинні, то яких торгових марок?

6. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Кефір купляла фірми "Злагода" в скляних бутилочках. Також з цього кефіру робила сир: ставила на ніч дві відкриті баночки, а зранку на маленький вогонь, тільки починає відділятись, зразу на ситечко. Головне, не перетримати, бо буде засухий. Сир виходить ніжний, не кислий.

7. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

ха, то моїй дитині скажіть. в нас єдина реакція на гречку))

8. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Хоч ми ще до кисломолочки не дійшли (є підозра, що в малого алергічна реакція на шкірі через молочні продукти, які я їм), але я маю йогуртницю і там планувала робити це все. Є спеціальні закваски для дітей від 6 місяців. Якщо немає йогуртниці, то можна просто в банці це все зробити. На інструкції до заквасок все детально розписано. А молоко напевно буду брати магазинне, типу "Молокії", з маленьким терміном придатності.

9. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Так як ми на ШВ то почали вже прикорми. Почали з зупок простих(картопелька, морква, цибулька-мінімум), тепер вже їмо те саме тільки з домашнім кроликом або молоденькою телятинкою. Одне терте яблучко з"їдаємо щодня. Доречі зупку не перемелюю, а давлю вилкою, перемелюю лише м"яско. Маю кролячу печіночку, як думаєте можна давати з картопелькою? Також з задоволенням їсть гарбуз зварений на молоці.

10. Rostok

Rostok Well-Known Member

tanchyk, та у вас вже цілий хлоп))) все їсть.. Може помиляюсь, але м'ясо трохи зарано.

11. Kasia

Kasia Well-Known Member

а печінку тим більше зарано

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

а є якась авторитетна література чи джерело як вводити прикорм і все що з тим повязане?? бо інформації всюди купа

13. Milady

Milady Well-Known Member

М'яско ніби з 8 місяців...точно зарано ще!

14. natorella

natorella Well-Known Member

вам шашечкі ілі єхать? тобто бавитись чи голувати?

15. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

залежно від того що ви вважаєте авторитетним))
    мені особисто сподобалось як написано про пригодовування в книзі "Вчимося годувати грудьми", про педприкорм можете почитати, може вам такий варіант підійде. Взагалі, для мене прикорм - це в першу чергу здоровий глузд і спостереження за реакцією дитини, а з чого починати, скільки давати - це вже деталі, в яких зорієнтуєтесь з часом і досвідом

16. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

і мене це цікавить.

17. invisible

Роблю сама з фермерського молока і заквасок Віво. До речі, то одне з небагатьох, що моя дитина їсть з задоволенням:) Купувала на пробу дитячі сирки Агуша і Тьома - малій не сподобалися, вони взагалі як густа сметана.

---------- Додано в 22:57 ---------- Попередній допис був написаний в 22:54 ----------

А я все потрохи читаю, фільтрую, зводжу ло купи і адаптую до своєї дитини. Загалом ніц складного. Якщо звичайний прикорм - вводимо по одному овочі, фрукти, далі кількакомпонентні пюре, супчики, кашки, кисломолочка, м'ясо і т.д. Головне не змушувати дитину і спостерігати за її вподобаннями.

18. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

підкажіть, будь ласка, де купляються ті закваски, в аптеках чи і в магазинах є? З якого віку Ви почали вводити кисломолочні продукти? бо інфи багато і в кожній статті по різному, десь вже в 6 міс пишуть давати, десь в 8-9 міс..Знайшла щоденник прикорму, що вела з малою, то їй почала давати кефірчик з 9 міс, задумуюсь може варта скоріше?

19. Багіра

Багіра Well-Known Member

типу педіатричний чи педагогічний?)
    ну перший мені спокійніший, зате другий лінивіший, а я дуже лінива мама))

а взагалі мені головне би було найліпшіше, бо ми ж обсипані постійно, я не їм молочного, яєць і всяких алергенів, то й хочу мати якусь нормальну інформацію
    до речі, нам лікарка казала швидше вводити прикорм через оте харчування...
    і що нам треба буде їсти мяско швидше і в 2 рази більше так як кисломолочне до року зась
    я з тим наразі не згідна, от і шукаю відповіді на всі свої питання

20. invisible

Kassandra, я купую Віво (сир і Біфівіт), вони є в Метро, Сільпо, в Антошці. Або Good Food - вони є в деяеих аптеках, в Рукавичці, в Барвінку. Може ще якісь закваски є, я інші не купувала. Кисломолочку ніби переважно рекомендують з 8, я ввела в 8,5, бо прикорм почала в 6 міс і 3 тижні. А Комаровський то взагалі рекомендує прикорм починати з кефіру :)))

Статус теми:
Закрита.