Догодовування малятка

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Аня, 8 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Anty

Anty Well-Known Member

Відповідь: Догодовування малятка

хотіла запитати в яку пору дня вводити каші? і коли вводяться фрукти? перед введенням фруктів давати трошки соку розведеного?

2. invisible

invisible Well-Known Member

Каші ніби зранку рекомендують давати, я даю зранку. Фрукти вводяться після овочів, але я в принципі давала майже паралельно. Даю під вечір (наприклад печене яблучко) або зранку (в каші).

Соки зараз не рекомендують давати до року. Хіба дуже розведені. Я одразу вводила фрукти, соку не давала.

3. Anty

Anty Well-Known Member

дурне питання, але чим ви моркву дрібните на пюре? бо я пробувала комбайном разом з картоплею, то якоїсь дивної консистенції те пюре стало... а самої моркви для комбайна замало :sad: думаю про блендер, але от цікаво чи блендером реально, наприклад півморкви подрібнити? а і ще: а моркву варити щоб аж мяка була? бо я варю хвилин 20-25.

4. invisible

Читала, що картоплю не бажано блендерити, бо вона перетворюється в "клей". Може через це? Я картоплю просто розминаю. А моркву варю хвилин 20 на пару і розтираю через сито. Або якщо через блендер на супчик, то з іншими овочами і трохи водички, але без картоплі.

5. Brenda

Brenda Member

Мені морква блендером не розтирається чомусь:sad:(( давлю вилкою...

6. invisible

Дівчата, а яку рибу ви даєте діткам? Читала, що першими краще вводити нежирні сорти типу хека, судака, мінтая, але маю трохи побоювання відносно мороженої риби, бо не відомо як і скільки її зберігали, скільки раз повторно заморожували і т.д. Собі часто купуємо живого карпа чи товстолоба. Чи можна таку рибу дітям? Зрештою ця риба часто вирощується на добавках... За жирність її не дуже переживаю, бо моя дитина їсть дуууже мало. От не знаю, яке з двох зол обрати :)

7. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Купуєм окуня морського (нам смакує). А ще свекр рибалкою захоплюється, то іноді нам перепадає який здоровий толстолобик - самі собі заморожуєм )

8. invisible

Це пангасіус чи то щось інше?
    А, забула ще сказати в попередньому дописі, що в рамках нашої схеми змішаного прикорму мала вже пробувала з нашого столу запеченого товстолобика і судака, то їй сподобалося і алергічної реакції не було ніякої.

9. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Ні, то не пангасіус. Але по жирності десь таке саме.
    Владу теж ніби смакує )))

10. JuicyFruit

JuicyFruit Member

У мене теж є комбайн вдома і він дуже погано перетирає дрібні порції зупки або п"юре. Тому я перед варінням зупки для дитини моркву тру на тоненькій терці, картоплю ріжу тонкими пластинками, гарбуз також тру на більшій терці (кабачок морожений просто ріжу кусками, цибулю також невеликими кусками) і варю це все. А перетираю усе товкачкою для картоплі. Можна уже орієнтуватися чи перетирати повністю в п"юре чи лишати невеличкі кусочки овочів. Мені так найшвидше і найкраще.

11. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

я старшій малій все блендерила, але зараз жалію про це, бо довго потім не могла її навчити пережовувати їжу..А зараз малому все мну вилочкою, починаючи з самої першої ложки прикорму

малий ще не доріс, а малій починала з хеку.

можливо спробуйте купувати сухої заморозки і в вакуумній упаковці.

маю питання відносно каш. Ми почали трохи гречку їсти, їмо звичайну, кофемолкою змелену, зварену на воді, потім розбавлену моїм молоком. До якого віку ви, дівчата, розбавляли своїм молочком і якщо перестати розбавляти своїм молоком, то давати просто на воді зварену? бо коровяче молоко до року давати не хочу..

12. invisible

Я додавала своє молоко лише перші пару тижнів. Зараз роблю на воді, в гречку просто трохи масла даю, а в рисову яблуко, грушу, банан.

13. natorella

natorella Well-Known Member

в жодну кашу ніколи не давала молока
    ніяякого
    нашо?

14. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

давала без молока - не дуже їсти хтів, дала трохи свого молока - краще засмакувало..:)

15. Akseniya

Akseniya Well-Known Member

Я перше давала трошки свіжозловленої рибки, карася, корпа, наш татко - рибак. Я ввела рибу пізно, десь після року. Наша лікарка порадила давати морську рибу через те, що в ній містяться Омега кислоти, корисні для мозку і т.д. А щодо прісноводної, казала, що вона може містити глисти, але під час теплової обробки вони повинні гинути, ну незнаю...Купляю філе Сьомги, в Скрині, на льоді, ділю на 5-6 кусочків, в морозилку і потім в пароварці готую.

16. Людок

Людок New Member

Прикорм ми не так давно почали, але я подрібнюю вилкою
    Небачу змісту розмазувати ті маленькі дози по блендеру.
    Мирося, розкажи, що вкладаєш в поняття змішаний прикорм?
    бо вже сміюсь, що по трошки буду переходити на пед.
    Як ви слідкуєте чи є реакція на продукт? Висипка? Какання? Чи є ще якісь моменти?

17. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

я теж сміялась, що буду переходити на пед... і ось перейшла, але уже без жартів.
    Картопляне пюре малий випльовує, а кусочки картоплі з супу цямкає з задоволенням :) Мене вважають лінивою мамою, бо не хочу дитині окремо їсти зварити і зблендерувати :)

18. Brenda

Brenda Member

Дівчата, маю питання на рахунок ягід. Я літом заморозила купу ягід: смородина, порічки, малина, абрикоси, вишні, чорниця. Що з того всього можна давати дитині просто їсти І чи можна варити їй компотики з того? Буду дуже вдячна за відповіді:)

Ще на рахунок риби хотіла сказати, що я б своїй дитині морожену рибу не давала. Ми навіть собі морожену 2-3 рази в рік готуєм, а так то їмо або свіжозловлену ( з акваріму в супермаркеті чи шуварі) або охолоджену.
    Чи можна діткам давати таку рибу як дорадо чи річкову форель?

19. natorella

natorella Well-Known Member

звичайно можна

ну якшо правильно заморожена - то чому б ні?
    он ягоди ж плануєш давати?

20. Brenda

Brenda Member

Не факт, що риба в супермаркетах добре заморожена... А ягоди купляла на базарі і морозила сама;)

Статус теми:
Закрита.