Догодовування малятка

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Аня, 8 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Олюська

Олюська Well-Known Member

Відповідь: Введення прикорму

Мамусі, діткам яких менше року, скільки прикорму з'їдають ваша чада? Бо моя Олеся аби 2-3 чайні ложки з'їла - то добре. І так, на обід готую овочеве пюре, а ввечері яблучко печене або терте, то взагалі не хоче. Не кажу вже про каші... Я розумію, що мамине молочко - основна їжа до року, але переживаю, що в нас так буде і після року:sad:

2. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

У нас так само-в день з'їдає 30-60 мг пюре і все.Саме головне,що не хоче нічого нового пробувати,одразу кривиться і випльовує.Отак і сидимо місяць на моркві і картоплі.

3. Irka M.

Irka M. New Member

Перші овочі та фрукти?

Нам 6 місяців. Чи можна давати малюку ківі???

4. Олюська

Відповідь: Перші овочі та фрукти?

Ой, я б вам не радила починати з екзотики. В 6 міс. тільки починається прикорм. Як на мене, краще яблучка, груші, сливи...

• Подобається Подобається x 1
  5. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

А мій зранку ість кашу, в обід супчик варю або овочеве пюре(кабачок,гарбуз,мрква,цвітна капуста,бурячок-компоную кожен раз по іншому), після обіду даю печене або терте яблуко з печеньком, ну то не кожен день так, але 2 рази на день гамає ну і циця без заперечень

6. Irka M.

Irka M. New Member

Відповідь: Перші овочі та фрукти?

Мій синочок взагалі відмовився від від молочних продуктів. Окрім овочевого та фруктового пюре чим ще можна урізноманітнити раціон харчування???

7. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

8. natorella

natorella Well-Known Member

а я не морочусь
    ми на педприкормі - шо зловить то і з’їсть
    мене моя мама дістає *дитина має вже шось їсти*
    а я кажу шо моя дитина нікому *не должна потому что не занимала*
    їсть цицюцицюцицю може печеня згризти ціле яблуко мусолить
    а так шо я їм - то й він пробує - і голубці і зупу і картопляне пюре з тефтелькою і кусок вареної риби з рисом
    але зараз в основному циця а я і не парюсь - він і так добре виглядає)))))))))

• Подобається Подобається x 5
  9. Гелена

Гелена Well-Known Member

в нас так само і все супер :)

10. Олюська

Ну в нас все пдряд не пройде, бо мала алергік. Попередню алергію ніяк не виведемо, бо я б з радістю давала зі своєї тарілки

11. Ksani

Ksani Well-Known Member

Олюся, а чим ви підгодовуєтесь? На що саме алергія- виявили ?
    Справа в тому, що педприкорм вводиться мікродозами, організм знайомиться з новим продуктом, але як правило не відповідає алергією, бо кількість цього нового, введеного продукту дуже мала і збільшується дуже повільно. Звичайно, у вашій ситуації не варто вводити щось із барвниками, консервантами і т.п. Зрештю, ці продукти нікому їсти небажано.

• Подобається Подобається x 1
  12. Loyal

Loyal Well-Known Member

Я от готуюсь до прикорму. І руками-ногами "за" педприкорм. Але одного не можу зрозуміти... Страви для дорослих перчені-солені, то діткам так і даєте? Чи просто для всіх варите без спецій?

13. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Педприкорм - це добре, але нам не підійшов:umbrage: Ми - потомствені алергіки:umbrage::umbrage::umbrage:. Нагадаю (здається дівчата вже десь писали), що алергічна реакція не є дозозалежною, тобто навіть мікродози при педприкормі викличуть імунну відповідь у вигляді алергічної реакції:no:

14. Nata

Nata Well-Known Member

Щодо соленого-перченого, я тепер на вимушеній дієті :).
    Щодо педприкорму, малий із задоволенням їсть з моєї тарілки, а якщо йому дати окремо, то крутить носом, тому я не морочу собі голову.

15. Ksani

Ksani Well-Known Member

Окремо для дитини нічого не готують. Дитина їсть із загального столу.

16. Ksani

Ksani Well-Known Member

Irus'ka, у Вас на які саме продукти алергія ? Якщо в сім'ї є алергики, то вони і так не вживають (або обмежують) ті продукти, на які у них є алергія. Відповідно, їх не отримує і дитина, бо дитина їсть те саме, що й в сім'ї. Ви ж не будете окремо варити для дитини щось алергенне.
    До речі, я не пригадую, щоб тут десь писали про алергію і педприкорм. Може щось пропустила. Дайте лінк, якщо не важко.

17. Loyal

Loyal Well-Known Member

Ну я попробую настроїтись... Бо вже придумую як і що варити для малечі. Кастрюлька вже є (бабця купила :cool:)

18. Ksani

Ksani Well-Known Member

З прикормом краще припізнитися, ніж поспішити, ну, Ви в курсі.
    Добре перевірте, чи готова дитина до нього за всіма ознаками.
    А кастрюлька теж може пригодитися (діти дуже люблять ними бавитися :)))

• Подобається Подобається x 6
  19. Loyal

Loyal Well-Known Member

Ми вже сидимо, маєм 2 зуби і з тааакою цікавістю розглядаєм як хтось їсть, що потім починаєм імітувати процес! Бере свою забавочку і в ротик запихає, пожує, витягує.. і потім по новій. Чисто якби ложечкою в ротик щось набирав! :xaxa: Пробували намочити пальчик в сочку, що мама пила, облизав, скривився і знов давай облизувати.

20. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

В малечі реакція на спожитий мамою помідор, каву, про шоколад, взагалі краще промовчу.
    На форумі дописів про алергію і педприкорм не знайшла:umbrage:, але про те, що алергія не є дозозалежною загальновідомий факт, тому висновки напрошуюються.
    Налаштувати гіпоалергенну дієту у великій сім'ї - трудність, але це можливо (методом "проб і помилок"). Нам краще підходить зичайне поетапне підгодовування:)
    Нам майже 7:) їмо з великим апетитом, наразі випробували: кашку гречану на грудному молоці заправлену чорносливовим пюре, печену грушку-яблучко, кабачок і цвітну капусту. Ще любимо сухарики HIPP, але обмежуємось. Наразі все, нове будемо вводити дуже обережно.:)

Статус теми:
Закрита.