Догодовування малятка

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Аня, 8 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Margarett

Margarett Well-Known Member

Відповідь: Догодовування малятка

Нормально і довше може бути. 11 це зовсім не багато. Спробуйте трішки менше давати, щоб не навантажувати шлунок і з часом організм буде)навчиться справлятись з тим. Для прикладу півморкви, то дати червертинку. Але повністю не забирайте з раціону.

2. natorella

natorella Well-Known Member

клітковина чи її 2 грами чи її півкіля травиться однаково - фігово

3. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Вирішила на декілька днів припинити догодовування, поки нормалізується стілець. Лікарка каже нічого не відміняти і давати додатково печене яблуко (десь 1,5 шт в день) і компотик із кураги. Вчора так і зробила, але толку не багато. Вночі був досить капризний, сьогодні трошки покакав, але каки як пластилін. Не буду дитину мучити. Хоч він усе їсть із величезним апетитом і хоче ще (я йому даю десь 30-40 г пюре на раз), але напевно ще зарано. Через декілька днів почнемо знову.

4. Brenda

Brenda Member

Дівчатка, маю питання:)

Моя дитина їсть нормально, в нашому раціоні вже є: кабачок, гарбуз, морква, бульба, цвітна капсута, а також з фруктів: яблуко, груша.
    В принципі, мала їсть все нормально, крім цвітної капусти і бульби, тільки чть-чуть з*їдає.

1. я даю зранку фрукт: печене яблучко або печену грушку ( я десь читала, що фрукти в першій пполовині дня засвоюються краще). В обід даю овочеве пюре і віднині почала варити зупку (нам вже сім місяців). Як ви даєте? Чи нормально так зранку давати запечений фрукт, а в обід - зупку чи пюрешку? Також, коли почнемо вводити каші, то як думаєте: нормально кашу давати ввечері чи краще кашу давати зранку, а фрукт ввечері?

2. Питання на рахунок варіння зупи. Зварила нині вперше зупку, але мала її не сприйняла, тільки з*їла 3 чайні ложечки. Зупа дійсно була не смачна ( я її пробувала). Варила я її так: водичка дитяча+морква+бульба+кусочок цибулі (але я її потім витягнула)+цвітна капуста і дала пару капель оливкової олії. Чи можна якимось чином покращити смак тої зупки? Наприклад, дати сіль морську? Ще я не збивала в блендері, а просто подавила вилкою, може, мала тому не хотіла їсти, бо там були кусочки (в нас нема жодного зуба) ? Як ви варите зупку мацьопам? Яку порцію зупки мацьопа в 7 міс з*їдає у вас?

3. Коли вводити каші? 7 міс не зарано?

Буду вдячна за відповіді

5. Margarett

Як на мене то вже нормально є по віку починати каші. Монокомпонентні і безмолочні, а потім по-наростаючій - більша порція, ширше меню. Кашу краще давати зранку, щоб добре поїсти і бути ситим. Так мені виходило і зараз теж так є, ранок починається з того, що треба поїсти каші. Якщо на ШВ, то кашу ще дають на ніч.

Щодо фруктів чи печених, чи сирих, то ми їли упродовж дня як перекуси. Як був апетит (муза приходила), то з"їдали достатньо.

Зупку треба трохи підсолити. Так, щоб було недосоленим тоді смак покращиться і їстиме з апетитом більшим. Я так робила. Взагалі та зупа, то у дітей не дуже популярне блюдо, бо не завжди вона володіє яскравими смаковими властивостями, а діти теж не глупі - хочуть і смачне. Нам спочатку теж не йшла, але помаленьку і ми могли втоптати цілу кружку. Зараз, то вже не дуже актуальне бо спектр того, що можна з"їсти великий і вибирає. Мене ще виручала селера, вона має гарний аромат і присмак, то зупу з нею їли з більшим інтузіазмом.

6. invisible

invisible Well-Known Member

Хто сказав що треба? Загалом всюди пишуть, що до року не варто давати солі. Дитина не знає смаку солі і не може того хотіти. Ясно що воно так смачніше, тому як вже спробує з сіллю, то без не хотітиме їсти.

---------- Додано в 15:40 ---------- Попередній допис був написаний в 15:38 ----------

"тільки"... :girl_in_dreams:

---------- Додано в 15:41 ---------- Попередній допис був написаний в 15:40 ----------

Може в тому і проблема?

7. Margarett

Ви певно не зрозуміли - це є не претендування на істину - а рекомендації педіатра й не одного. Того не зобороняють категорично, але є обмеження - трішки, щоб було недосолене, тобто не виразило страву, а лише змінило її смак. В такій кількості NaCl у дитини звикання не викличе, а лише додасть бажання їсти її (але є такі, що не їдять і не їстимуть - не панацея). Та вирішувати матері, коли вона цього не робить, то не робить. Я недосолювала.

8. Людок

Людок New Member

І я перше, що подумала.
    Що цибуля тут лишня

9. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

а ще бульба і цвітна капуста, яку дитина і так не любить:girl_haha::girl_haha:
    В мене свого досвіду немає, але з досвіду подруг, то варто якось таки робити той прикорм якимось цікавим на смак. У мами, в якої дитина наїлась до року отакої "смакоти", і зараз велика проблема нагодувати (хлопчику вже біля трьох років). Цитую її "ой, погано їсть, взагалі не хоче... ну воно ж там без цукру, без солі, я сама за ним доїсти не можу, таке несмачне"

10. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

так само варила, моя ще менше їсть, але біди в цьому не бачу, бо всерівно основна їда молоко. Але після того як дитина ознайомилась із вмістом моєї тарілки, то несолена їжа їй не смакує (зауважу - що солю я для себе дуууже мало, так мені смачно), тому тепер супчик малої чучуточку підсолюю. Каші ввели в 7 місяців, але вона їх з таким самим успіхом любить як і супчики. А от яблука, грушки, сливки - гризе двома нижніми - радіємо)))

11. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

я старшому теж варила окремо, то та "зупка" якраз завдяки цибулі (я її не виймала, подрібнювала разом зі всім) і мала хоч якийсь цікавіший смак. Їв нормально, особливо якщо ще додавала гречку.

12. Brenda

Brenda Member

Buhgaltersha, мова йшла про зупку, атак моя дитина ттт їсть добре більш менш. А з чого ж тоді варити зупку, якщо вона не дуже любить бульбу- цвітну капусту- цибульку?:) морква на воді і все? Навіть якщо і тільки морква, то смаку від того не додасться... Бо овочі в пароварці, які я їй даю і вона з'їдає і овочі варені в зупі- то абсолюююютно різні смаки. Просто тре шось з тою зупою зробити, щоб вона була смачна, може, крупу якусь додати шо лі? Або зупу варити в пароварці? Хтось варив?

---------- Додано в 09:25 ---------- Попередній допис був написаний в 09:18 ----------

Дівчата, ще питання на рахунок фруктів: які можна давати зараз? Сливи, хурму, банан, ківі??? Хочеться різноманіття, а то тільки ябка і ггрушки

13. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

а чому вам принципова саме зупка? Їсть дитина нормально варені овочі - супер! Мій, до речі, почав з більшим інтересом їсти ту "зупку" тоду, коли почала додавати гарбуз (він має дуже приємний смак).
    Стосовно фруктів, я не прихильник екзотики. Краще те, що росте в нас - і звичніше, і краще засвоюється (алергічні і ін.реакції на цитрусові в рази частіші, ніж на яблука/груші). Та й в тих заморських фруктах ще під питанням чого більше - користі чи шкоди ("хімії").

14. buhgaltersha

Дивіться, знову ж, не з власного досвіду - дівчата робили так, варили трошки телятинки, або індички з тими всіма овочами, а тоді те м*яско діставали; або стандартно - трішечки солі

15. Pulupjak

Pulupjak Active Member

Діткам до рочку краще не давати навару від м"яса, чи то кролик, чи телятина. Якщо давати м"яско до супу- краще окремо відварити і тоді вже кидати до готового.

16. invisible

Ну Наталя просто ще недавно почала прикорм, а групи продуктів вводяться поступово: овочі, фрукти, каші, тоді вже м'ясо. Ми наприклад досі ще м'яса не ввели.

Можна спробувати як варіант. Я теж думала додавати гречку чи рис.

17. buhgaltersha

Буду знати. Бо моїх багато знайомих таки давали і м*яско, і бульйон...:girl_haha::girl_haha:

18. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

поділюсь і я нашими досягненнями..
    Вже тиждень прикормлюємось кабачком, вчора до нього додала трішки гарбуза. Не скажу, що моя дитина їсть без апетиту, але з"їдає приблизно 2 чайні ложечки, ну максимум 3 і більше не хоче..Спочатку чуть не накидується на їжу, а зовсім трішки перекусивши, різко втрачає інтерес. Може я забагато від нього хочу, але можливо потрібно ввести щось, що буде більше подобатись малому? чи просто запастись терпінням і все?)) Просто переживаю чи не буде так завжди - 3 чайні ложки і все: "мама я наївся, давай цицю")). Маю досвід з малою, яка до місяців 8 ніяк не хотіла прикормлюватись, цицялась і все, думала з малим такого не буде, тепер починаю сумніватись..

19. invisible

А моїй вже 9-й пішов, а таке враження що чим далі тим гірше... От перші рази кабачок їй реально теж смакував, видно це для неї було щось нове і було цікаво. А останнім часом взагалі якась біда - якщо раніше з'їдала 1-2 чайні ложки, то зараз переважно взагалі не відкриває рот, відпихає мою руку з ложкою, капризує. Навіть банан сьогодні не їла, я вже мовчу про яблуко чи кашу. Не розумію, чому так себе поводить, ніколи її насильно їсти не змушувала, щоб якесь таке несприйняття розвинулось...

20. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Я давала хурму і малявка її дуже собі вподобала. Зараз як раз сезон починається. Сливи і досі нелюбить.
    Давайте ту, що самі їте. Моя доня рідке і зараз не дуже їсть, а от всі овочі-крупи з зупи топче з задоволенням)) І взагалі, якщо не хоче вона тої зупи, то чого Ви собі нерви тріпаєте? Це ж не є, щось надзвичайно потрібне. Може вона ще не зовсім зрозуміла всю "прєлєсть" рідкої їжі і не потребує її.

Статус теми:
Закрита.