Догодовування малятка

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Аня, 8 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Відповідь: Догодовування малятка

Люд, моєму он 9, й тільки на ГВ...Не хоче нічого й пробувати, все випльовує. Вчора бавився куском яблучка, Саша їв і Марчик теж захотів то потримати. Алепооблизував трохи й кинув.

2. Людок

Людок New Member

Тетянка, на якому ви прикормі?
    я поки доні нічого недаю( так кажуть дорогі родичі), окрім гм.
    теж не планую одразу напихати дитину, почнемо пробувати і дивитись по ситуації.

3. Brenda

Brenda Member

Ми почали в 6 міс і 1 тиж, спочатку тримали на руках, доні то не подобалось, а потім пересіли в кріселко для годування в напівлежаче положення. Їй так дуже подобається сидіти, їсть нормально:) по ознаках сядем ми не скоро, бо мала тільки сьогодні почала нормально перевертатись:) а до 8-9 місяців чекати не хотілось, мала має стрішний харчовий інтерес:) зуба нема ні одного:)

4. invisible

invisible Well-Known Member

Та думала давати таке, що в роті розмокає. Решта - боююююся. Тільки сушку даю під суворим наглядом. Ну в мене певно просто якась фобія відносно тих шматків, кусання і захлинання. Не можу ніц з собою зробити :sad:

Моїй вже 8 буде через день і ще не сидить, але 4 зуби має. Прикорм почала майже в 7 міс., саджаю в крісло для годування, таке положення приблизно як немовляче автокрісло - воно не є аж таке вже лежаче.

---------- Додано в 00:59 ---------- Попередній допис був написаний в 00:40 ----------

Дівчата, розрадьте якось мене відносно тих шматків і давання щось гризти. Наскільки реально часто діти давляться шматками? Власне це одна з основних причин, чому ми не на педприкормі. Читаю в Неті - такі різні думки, хтось дає гризти яблуко-моркву-печиво з 5 міс., а хтось і до року не дає. Як то в собі ту фобію подолати? Я ж такими темпами малій до 3 років їжу перетиратиму :)

5. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Уявіть той процес: от ви щось відкусили, природно, що далі вам хочеться пожувати і ковтнути пережоване. Цілий кусочок не так просто вже й ковтнути. Так само і в дитини все. Звісно, маля ще тільки вчиться жувати, тож може часом і давитися іжею, але це не часто трапляється. А якщо трапилося, то пальчик гачечком в ротик і витягуєте. Кусочок далеко не втече:) Як не можете витягнути, то покладете на коліна дитину животом вниз і постукаєте пальчиками по спині. Останнє в нас ніколи не траплялося, пальчиком витягувала десь 2-3 рази. І з моіх спостережень, то краще зразу давати дитині знайомитися з твердою іжею, бо чим старша дитина - тим важче навчити жувати. І саме тоді, коли дитина звикне до перетертого, а мама захоче вже дати щось тверде, дитина буде більше давитися іжею.
    Для прикладу ( не кажу, що так є завжди, але здебільшого): моя дитина буде шматок мяса, яблука, горіх і т. ін жувати доти, доки не пережує. Воеа може істи 15-20 хв, а часом більше, нікуди не поспішає. І це добре, бо іжу треба добре пережовувати. Натомість маємо знайомих нашого віку, якому спочатку все перетирали, в нього апетит зараз неймовірний, але щоразу від чимось давиться, бо дуже поспішає і не жує. Він звик, що іжа пюрешна легка, іі тільки і встигай ковтати.
    І ще, до слова, про пюре. Сама консистенція не дуже хороша для травлення, здебільшого травиться довше, ніж пережовані продукти.

6. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

реально - не часто, спостерігаю по своїй дитині і все більше переконуюсь, що вона все ж таки педприкормічна. Ось наприклад вчора в обід кашу перетерту зі сливкою їсти не хотіла, перетерту сливку теж не їла, а потім видерла в мене з рук цілу сливку і майже всю втоптала... я тільки встигала шкурку знімати і кістку забрала, також відібрала кусок бородинського хліба і помало щось там гризла, а на бублики вже дивитись не хоче. Тобто гризе-лиже-пережовує не спішачи, раніше було пару раз що задавилася - але рвотний рефлекс спрацьовував і сама випльовувала, а дещо я діставала... відразу я теж сильно боялася, але вже трохи опанувала себе, тим більше що бачу- дитина вчиться і чим раніше навчиться, тим краще. Але в основному то ми на гв. І коли прочитаю на ДП, що ми не одні такі - то аж радісно стає.

7. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

чисто про себе - мій апетит на 80% залежить від подачі і вигляду страви. думаю, з дітьми подібно, їм цікаво бачити, що вони їдять, а не просто гомогенну масу незрозумілого кольору.
    про давлення - ні разу моя дитина нічим не вдавлялась. що не йде - те випльовує.

8. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

я почала давати гризти сухарики-яблука-моркву, бублики десь в 8 місяцв. З сухариками якось одразу дав собі раду - в роті хліб розмокав і він собі його потрохи злизував-обтесував. Бублики давала недовго, бо в 8,5 місяців вже прорізались 4 верхні зуби на додачу до двох нижніх і він часто просто перекушував бублик надвоє, половина залишалась в роті і застрявала, він лякався і я мусила виймати бублик. Яблуком або морквою часом давився, але я завжди слідкувала і раптом що - одразу допомагала відкашлятись. За місяць вже давитись перестав, буває хіба дуже зрідка. На даний момент вже дуже непогано пережовує їжу.
    Але я не розумію до чого тут страх того що дитина подавиться і педприкорм? То ж на початку дають крихітні мікродози, а гризти дають під наглядом, та і при класичному прикормі теж гризти дають, особливо в період прорізування зубів.

9. Judice

Judice Закохана в гори ))

Щодо блендерування: мені навіть "на око" здається, що після того процесу їжа міняє свій склад, стає якась гливка і явно не приваблива для кишківника. Тому якщо переминати, то мінімально товкачиком для картоплі чи виделкою. Свому давала або шматками, або переминала (якщо це суп) виделкою на трохи дрібніші шматки. Щодо давлення іжею.. Теж трохи того боялася, але коли це ставалося (вкрай рідко), то старалася бути абсолютно спокійною - палець в рот, постукати по спині.. Бо в цій ситуації дитина лякається й одразу дивиться на маму - якщо ще й та панічно йойкає, то дитина боїться й давиться ще більше, як на мене (та й всіх стресових ситуацій стосується, на мою думку, -- впав, ковтнув забагато води, мамаша має бути як удав :). Памятаю, як чоловік перестрашено швиряв тим печивом: Не давай більше йому того!! Ага, не давай, не давати найлегше))) Їв шматками задовго до появи перших зубів (9,5 міс). Вважаю, що ці моменти також дуже індивідуальні. Мій синочок дуже ретельний, гарно і спокійно жує. Племінник давився значно частіше...

10. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Зараз - жодного прикорму , тільки ГВ. Почитала тему "Дитина нічого не їсть крім грудей" і заспокоїлась.

11. Brenda

Brenda Member

Дівчатка, а якщо в каках не переиравленні шматочки їжі, то що це означає? Що дала забагато?

12. Margarett

Margarett Well-Known Member

Ні, не обов"язково забагато, то оганізм дитини не може впоратися з овочами, і їх неперетравлені шматочки є в фекаліях. Тобто не перетравилось.

13. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Не знаю чи точно сюди, але тут напевно мають обговорюватися усі аспекти догодовування. Так-от, ми почали догодовуватися із 6 місяців, а цього тижня (тобто через 3 тижні від початку) синочок почав рідше какати, раз в 2-3 дні. За консистенцією каки як п”юре.До того какав стандартно кожного дня. При цьому активний і нічого його не турбує.Їмо моркву, кабачок, броколі, і печене яблучко. Бублики уже не їмо як це почалося і картоплю теж. Не знаю що робити чи можливо взагалі не варто панікувати. Як має бути на прикормі? Мені здається, що я щось не так роблю.

14. Brenda

Brenda Member

Ой а в нас з каканням навпаки:))) до прикорму какали раз в 5 днів, а тепер раз на 1-2 дні:) в нас теж пюреподібне, до того було ріденьке. Може, то у вас рідше какання дійсно через бублики? Моя мала дуууже файно какає від гарбуза і печеного яблучка:)
    Думаю, панікувати не варто. Якщо дитину то не турбує, то розслабся;) он моя какала раз в 5 днів десь протягом трьох місяців, я спочатку переживала, а потім збилась з того, дитину то не турбувало, тільки мене:)) може, спробуй дати гарбуз чи зварити зупку, якщо тебе то хвилює?

15. Judice

Judice Закохана в гори ))

Пам*ятаю, після введення прикорму питалася про це в консультунта з ГВ, то вона казала, шо то ок, так має бути....

16. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Останній раз їли бублик ще в неділю. На каках не відобразилася відміна. З понеділка по середу не какав, сьогодні знову нічого.

Я варю два-три овочі, а потім перетираю і йому даю. То хіба не зупка? Сьогодні зробила досить ріденьке пюре з броколі, моркви і кабачка. Подивимося.

Печене яблучко щось не допомагає, бо їмо кожен день. Зараз тільки другий день як їмо броколі, тому гарбуз буду давати хіба аж на вихідних. Хіба зранку спробую сире яблучко потерти, бо кусок яблука малий тільки облизує.

17. invisible

invisible Well-Known Member

Нє, в нас теж так, хоча з'їдає дуже мало.

18. natorella

natorella Well-Known Member

а ще площа стикання з поверхнею кишківника більша і ймовірність алергічної чи іншої реакції більша

19. daisygirl

daisygirl Member

От і в нас почала какати через день, а до того двічі на день. Теж до прикорму відношу. Хоча їмо мало і наразі один гарбуз.

20. kryvulia

kryvulia Well-Known Member

А через скільки часу після початку педприкорму повинно вже травитись? Нам 11 міс і досі ще є кусочки. Це нормально?

Статус теми:
Закрита.