Догодовування малятка

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Аня, 8 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Margarett

Margarett Well-Known Member

Відповідь: Догодовування малятка

Пишуть багато і думки як завжди різняться. Я керувалась також порадами медика. І ще має значення, що поєднувати. Кажу ж досвід усі мають різний. Мій був такий і нам то було добре. А щодо борщу і супів, то я також уже як їли нормально багато видів зупок теж по-трошки давала і борщ і гречану зупу, уже пізніше й росіл. Спочатку трошки, а потім і одне годування виходило. Ясно, що гутавала без перебору у солі і спецій ... Але то мені вийшло не у пів-року, а десь рік. Вже після освоєння м яска і масла.

2. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Fiesta, то у Вас може педагогічне догодовування? То не збивайте людей з толку ;)

3. fiesta

fiesta Well-Known Member

Я не знаю. То якесь просте догодовування.
    Мені теж колись спеціально не готували. Мама давала те, що сама їла. :)

4. Milady

Milady Well-Known Member

Ото в вас темпи, малявочці ж тільки 6 місяців і 1 день.

5. glasses

glasses Member

6. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

для того щоб зерегти ГВ радять запивати прикорм молочком, а не замінювати прокормом годування як це радять наші "спеціалісти". Заміна годувань це для того, щоб швидше відлучити.
    а чому не можна? ну, хіба отой пакетований хімічний то ні,
    то в моєї малої була і є улюблена зупа, а коліжанки мала, буряк їла як яблуко :)

7. invisible

invisible Well-Known Member

Та ясно що педагогічне, якщо дається все зі столу потрохи. А "просте", до якого всі звикли - то радше педіатричний прикорм, коли пюрешки-супчики роблять усякі.

8. Margarett

9. Dolche

Dolche Well-Known Member

і якщо він без оцту, томату, сметани, солі, перцю та без зажарки....
    ну взагаліто годуючій мамі можна і м"ясо, і рибу, і сметану, коли дитині 6 міс., практично все в міру, то може і дитині теж дасте такого? Трохи дивний підхід.

так, але як пише Margarett, якщо я правильно зрозуміла, то можна вводити прикорм у вигляді супчику. Тобто спочатку ввести саме пюре (кабачок, цвітна капуста чи навіть картопля, якщо не сезон), а тоді до нього що кілька днів додавати новий продукт, тоді теж буде видно чітку реакцію на нововведений продукт.

10. sweet baby

sweet baby New Member

Десь читала, що груди дають після догодовування, мамине молоко допомогає при перетравленні нової їжі. Ну і якщо дитина спочатку наїсться грудного молока, то вже напевне не захоче пробувати нічого нового.

11. fiesta

fiesta Well-Known Member

Я мала на увазі, що борщ мамі можна з перших днів життя дитини, а не те що в 6 міс. І малявці моїй він теж сподобався.
    А м'ясо, рибу і сметану теж дам, але не вже і не разом :)
    Я не агітую за прикорм, але ділюсь досвідом і сама шукаю корисні поради.

12. Charmel

Charmel Well-Known Member

Дівчата, ви чогось все к одну купу змішали.
    Все простіше ніж здається.
    Педагогічний прикорм - дитина за одним столом з батьками. Даємо страви зі своєї тарілки. Починаємо з мікродоз.
    Педіатричний прикорм - починаємо з каш або овочів (кому як більше подобається). Якщо овочі то монопюре, на один продукт відводимо 7-10 днів. Якщо каші - починаємо з безглютенових. Що 7-10 днів до вже знайомого продукту добавляємо новий. Потім міксуємо вже знайомі продукти. Далі вводимо наступну групу, тобто якщо почали з овочів добавляємо каші, дальше мясо, кисломолочку, фрукти і тд.
    Починаємо прикорм в денні прийоми їжі.
    Спочатку доросла їжа, потім грудне молоко (хто на гв) чи суміш(хто на шв).

І ще на рахунок прикорму, хто має бажання і час почитайте книжку Гонсалеса "Мой ребенок не хочет есть". Вона чудова!

13. invisible

Але я щось не зовсім розумію зв'язку між тим, що можна годуючій мамі і тим, що можна 6-місячній дитині. Хіба можна тут ставити знак дорівнює? Борщ же в молоко не трансформується. Я наприклад їм і смажене м'ясо і смажену картоплю і оселедець і т.д. і тп., але ж це не означає, що дитині одразу таке можна давати. Навіть якщо прикорм педагогічний, то починають все одно з більш безпечних продуктів (типу рисинка, гречинка, шматочок картоплі з супчику чи суп дієтичний, трохи кашки якоїсь), ну я це так розумію.

14. Dolche

Dolche Well-Known Member

мене аж зацікавило, де ж то таке написано, що в 6 міс. дитина їсть борщ зі столу дорослих? Навіть при педагогічному прикормі то трохи круто.
    однозначно погоджусь.

15. fiesta

fiesta Well-Known Member

Шматочок картоплі чи бурячка з борщику нічим не гірший, ніж з супу.
    Я ж повну ложку не лию; писала, що даю чуть-чуть, пробувати.

---------- Додано в 07:06 ---------- Попередній допис був написаний в 07:00 ----------

То дійсно якісь мікродози виходять.

16. invisible

А коли можна вводити грушу? Чи вона заважка для травлення?

17. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

не скажу вам коли, бо ми зараз хіба їмо, знаю, що вона може спричинювати метеоризми. Але якщо починати з мікродоз, то певно ніц не буде.

18. Margarett

Залежить в якому виді вводити. Якщо у пюре (всі бренди), то "Вільям крісті" є для найменших. Вона практично не алергенна. (Тобто 100% ніхто не дасть). Та (не червоне) яблуко і ця грушка рахуються найменш алергенні. То вже справа особиста, але я якраз з такого пюре почала, а потім уже (пізніше десь так 9-10 міс.) давала таку з як ми їмо (свіжу). То таку як з дерева, обираю не камінчисту завджи. Все як завжди - спочатку трошки, більше, більше, і виходить ціла грушка на з їдання.

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я давала спочатку їжу, потім цицю.
    Ну, та ти відразу борщ не дасиш. Пра?:girl_wink:
    Для початку випробуєш усі складники поодинчи, щоб поспостерігати, чи реакції нема, а вже потім то все перемішаєш і звариш доці смачненький борщик.:)

20. invisible

Ну я поки що все тільки свіже даю, тобто домашні пюрешки.

Статус теми:
Закрита.