Догодовування малятка

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Аня, 8 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. napoleona

napoleona Well-Known Member

Відповідь: Догодовування малятка

приплюсуюсь до всього вищемнаписаного
    ми їли до 9 міс. майже цицю і нічо маєм зараз файний апетит
    на все свій час!

2. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Так, зі своєї тарілки, але в межах розумного. Починали з класичного прикорму- варила гарбуз на воді, або запікала кусочки + грудне молоко(тобто сиділа на руках, з"їсть півкавової ложечки пюре, прикладеться до циці, тоді ще раз або два так і все) Гарбуз досі єдина їжа, що їй справді подобається (я його теж люблю:), картоплю не їсть ні в якому вигляді, про інші овочі теж мова не йде, з моєї тарілки може чайну ложку супу випити, або кілька зерняток гречки. Мясо пробували -запечений кролик, плювалася, кривилася, банан не любить, від яблука теж кривиться... Нині спробую зробити сирок, але надії мало...
    Проте виглядає дитина цілком нормальною, вагу теж набирає в межах норм, я не особливо заморочуюся, просто хочеться щось таке дати, щоб їй справді смакувало, і наразі це тільки циця:)
    Педіатр мені говорила їжте разом з дитиною, щоб вона бачила і сама хотіла, кажу тільки так і робимо, але коли я їм (навіть голосно прицмокуючи) дитина собі сидить, дивиться на мене, сміється і іграшками бавиться, ніякого інтересу:)
    Певно дійсно ще не доросла до дорослої їжі:)

3. Almariel

Almariel Well-Known Member

то стопудово!
    розслабтесь, ще буде наминати за обидві щоки і не давати вам до рота свою ложку донести (я не вірила в таке, поки мені доня такого не видала))))

4. Mammy

Mammy Well-Known Member

І ми з синочком до 8 місяців, окрім циці, їли сухарики, бублики і яблучка. Бабусі були в шоці, говорячи, що він НІЧОГО не їсть (те, що не злазив з циці- не рахується :) ) ближче до року став їсти краще, а зараз справді інколи ложку вириває... Так що не переживайте :)

5. Krosha

Krosha Well-Known Member

А ми цілий тиждень привикали до яблучка печеного. Мала бачить ложку - починає в мене її забирати, так тягнеться до того яблучка, аж такий муркіт специфічний видає :)
    Сьогодні будемо пробувати ввести картопельку.

6. natorella

natorella Well-Known Member

йой, а де то такі слічні педіатри?

7. Tempernice

Підкажіть, чи можна дитині давати приготовлений, наприклад, сьогодні, сирок ще завтра і післязавтра? Дитина їсть по 1-2 чайній ложці, а такими порціями готувати то так трудоємко досить, а сама я сиру не люблю

8. Almariel

Almariel Well-Known Member

сирок то творог? ви його самі робите?
    я би давала і завтра і післязавтра. гарненько запакувати і тримати в холодильнику.

9. Tempernice

Так сама, з кипяченого домашнього молока і магазинної закваски, тут дівчата ділилися технологією швидкого приготування

10. milisa

milisa New Member

Дівчата, може хтось знає рецепт домашнього печива типу Марії, щоб розмочувати в молочці і давати дитині.

11. maniunia

maniunia New Member

а може несюди але хто пробував ніблер

12. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Я не пробувала, бо не бачила ніде в продажу. Користувалась моя коліжанка, то була задоволена. Я ту штуку нещодавно бачила в Ашані (24грн), але нам вже і без того добре)) А взагалі я думаю, що то файна штука.

13. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Ніблер добре тоді коли дитина ще тільки пробує щось їсти, мамі безпечно що не відкусить завеликий кусок, але з другої сторони без нього дитина швидше навчиться їсти тверду їжу і не дивитись.

14. maniunia

maniunia New Member

нам зараз 5 може варто купити на початок а кажете в ашані бачили

15. natorella

natorella Well-Known Member

невартонетребашовитакнепонятнопишете

16. fransheza

fransheza New Member

Дівчатка, підкажіть, як швидко, якісно і смачно приготувати домашній сир для дитинки, а то нам вже пора, а я ніяк не можу знайти перевірений рецепт. Якщо використовується кефір, то який саме, якщо закваска, то що це за закваска.... можливо десь тут і писали, але інфо так багато, годі все перечитати й віднайти.

17. maniunia

maniunia New Member

а чи можна дати дитині пюре яке приготовлене вчора? Малий тільки починає їсти і ми їмо по ложці тож шкода викидати пюре я покладала у стерильний пластиковий контейнер ще гарячим і поставила у холодильник.

18. lilitdance

lilitdance New Member

а доїсти самій?

Можна давати вчорашню їжу, дитині нічого не буде, але в ній буде вже менше корисних речовин. Залежить яка в Вас ціль. Я десь 1й місяць як тільки починали прикорм, готувала щодня свіже, те що хотіла дати малій і ми разом зїдали. Пізніше почала давати і вчорашню їжу, як для всіх.

19. WildWind

WildWind Member

я варю пів картоплини, малий все з’їдає. І нема що викидати.

Дівчата, порадьте в карму або ПП, якусь кашку, для першого прикорму (вже гречку їсть), щоб швидко приготувати, ідеально щоб запарити гарячою водою і готова через деякий час. Бо я хочу перед сном малому кашку давати, але в нас гуляння перед сном, тоді приготую ванну до купання, масажик, купання, вдівання, то нема коли ту кашу варити. Може є якоїсь фірми для діток дрібно мелені?

---------- Додано в 15:03 ---------- Попередній допис був написаний в 14:57 ----------

Я готую так, як готувала в селі, лиш з тою різницею, що молоко кип’ячу. Тоді на скисання (літом за добу вже скисає на кухні), можна дати ложку минулого кислого молока, то підійде за ніч. Тоді в каструльку і на легкий вогонь, не дати закипіти, темп. має бути до 80 градусів, вимкнути. За пару годин коли остигне готовий сир. На друшляк, можна віддусити, це як яка дитина любить. Підсолити, або цукру, знову на смак.
    В мене буває що зарано вимкну, і сир ще не утворився з кислого молока, тоді я ще раз на вогонь, і ще раз на вистигання. То має бути око набите.

20. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

перший прикорм - для ознайомлення. чого мусово має бути перед сном?

Статус теми:
Закрита.