Догодовування малятка

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Аня, 8 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Відповідь: Догодовування малятка

У мене така класна книжечка є - Cooking for Baby (варимо для лялі), там рецептики з 6 місяців (пюре), і до 1,5 рочку. Також дуже гарно розписані рекомендації щодо прикорму, алергій, як зберігати. Якраз зараз штудіюю, нам за місяць півроку!

2. ELEGANCE

ELEGANCE Active Member

Я починала давати кролика (різала дрібнесенькими кусочками) а через пару днів перепілку. Доречі перепілка сину сподобалась краще вона мягша і швидше вариться, кролик трошки суховатий. Принципово некористуюсь блендером, а ріжу мяско дрібнесенькими кусочками.

3. VERO

VERO Well-Known Member

Ми теж раніше тилапію постійно купували. Раз побачила, як її в прямому розумінні в болоті розводять. Що може жити в найбруднішій воді. Після того, не купуємо. Але дійсно смачна)

4. Zolotse

Zolotse Well-Known Member

От читаю, що інші діти їдять і рибу і мясо..а моя красуня не хоче ніяк. Наше меню - то кащі, супи овочеві, інколи творог, йогурт домашній, печене яблуко. Вчора дала суп і додала трошки рибки (форель та, зо жива у нас продається), так вона ту зупу перекинула, хоча перед тим без риби їла. Та сама історія з мясом, я вже і не знаю. що робити і як то все замаскувати, щоб вона їла.

5. ELEGANCE

ELEGANCE Active Member

А ви попробуйте додавати зовсім по малюсінькому кусочку і ховайте його у суп. Подивіться на реакцію(чи занюхала), якщо зїла додайте на наступний раз більше. Принаймі у мене з старшим таке проходило, як згадаю що я тільки не маскувала...

6. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

а навіщо заставляти дитину їсти те, чого вона не хоче?
    вже 100 разів писано ,що їжа, яка з"їджена без апетиту, на силу, погано засвоюється і користі з неї мізер.

7. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

Ми починали з телятинки, і кролика. Малявка їла із задоволенням:girl_yes:

8. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Ну мясо і рибу ми їмо, але у нас таке було з яблуком, ну не любила вона його, теж плювалась, кривилась. взагалі ніяких фруктів не признавала, крім бананів і хурми, не любила кислого, хоча ті яблука були досить солодкі. То я перед нею постійно їла яблука у любому вигляді, потім вона подивилась шо то мама таке смачне їсть і собі давай вимагати, дала, і моя почала якось потроху їх їсти. Зараз ще трясеться за апельсинами, кривиться, але далі їсть))) Спробуйте їсти при ній мясо і рибі постійно щоб проявила інтерес.

---------- Додано в 17:38 ---------- Попередній допис був написаний в 17:33 ----------

Я давала те що ми їмо(ми на змішаному педагогічному прикормі), варю суп чи тушу бульбу з фрикадельками на всіх з телятини, яловичини, даю курку дрібними кусочками, спеціально окремо не варю, ніколи не блендерила.

---------- Додано в 17:40 ---------- Попередній допис був написаний в 17:38 ----------

Маскувати не раджу - бо дитина перестане вам довіряти.

9. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Ніколь, згідна. Я теж таку рибу купую (але як мені потрібен стейк і нема того, що на льоді, беру заморожений, якщо не дуже зальодянілий). Просто такі речі краще знати і не мати ілюзій, ІМХО

Дівчата,я таких страшилок не дивлюсь. Якось на днях чоловік дивився американський наук.-популярний фільм про екологію, і якраз, коли я зайшла, прозвучала фраза, що жінка, годуючи грудьми, передає дитині всю *отруту*, що в ній накопичилась роками. Але цього можна уникнути, застосувавши штучне вигодовування. Без коментарів.

Зрозуміло, була б можливість, купувала свіжу, щойно спійману з екологічно чистого водоймища рибу, але оскільки такої можливості нема, намагаюсь готувати зі свіжих продуктів, не даю малому і собі обмежую чіпси, кольорові газовані води, штучні спеції і тд. Син (1 р 8 м) ість, в основному, те, що дорослі.
    В малого зараз інша проблема- з каканням, пардон. Мало їмо клітковини. Цитрусові, хурма відпали, так як невідомо на що алергія. Ягоди маю заморожені, якийсь час не давала (через висип), зараз даю знову (малина, чорниця, чорна смородина) Овочі варені їсть лише в супах. Раніше їв цвітну капусту, зараз не хоче. Так само як буряк. Які овочі-фрукти їдять ваші діти? І в якому вигляді? За яблука забула, маємо свої, домашні, але сирі, печені, в запіканці теж вже приїлись

---------- Додано в 13:17 ---------- Попередній допис був написаний в 13:15 ----------

Спробуйте давати в іншому вигляді, можливо дитині просто не смакує варене. Я рибу даю таку, як їмо самі - запечену, в юшці, смажену (шкірку, як дуже засмажена, можна зняти) А, ще малий дуже любить фаршировану, але то вже екстра святковий варіант )

10. Надя К.

Надя К. Well-Known Member

Я починала давати з 10 місяців спочатку давала тріску, хек, а потім розпробували креветкову рибу, давала 2 рази на тиждень. То тепер в мене діти ніякої не їдять, крім креветкової.

11. jozya

jozya Member

Підкажіть "темноті" що таке креветкова риба? як вона виглядає? в гуглі знімки немає...

12. napoleona

napoleona Well-Known Member

літературно королівський налім, так мені казала продавець, вона реально смачнюча

13. zdorov

zdorov Well-Known Member

Кінг кліп - це і є той королівський налім? Якщо так, то дійсно смачна риба, яка добре підходить для варіння

14. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

а та форель річкова, що продається в сільпо живою може краще? я її дуже люблю цілою запекти, але чи можна дитині не знаю. Кісточок там небагато...

15. BIEDRONKA

BIEDRONKA Member

Може не в цю темку, але вибачайте.
    Малеча моя зовсім не хоче їсти, а як їсть, то дрібку-дві-три ложечки(((...лише сіся)-нам 11 міс
    А коли я щось готую-варю-парю, то потім подрібнюю в блендері. А справа в тому, що в мене блендер бере порцію мін. 100 гр, менше не подрібнить.
    Все, що не з"їдає, викидаю.
    Я знайшла в неті ось
    Туди можна закинути маленькі порції, щоб не переводити продукти.

мені то треба????

16. silvia

silvia Well-Known Member

зайві гроші..... може спробуйте через ситечко перетирати... так точно можна перетерти навіть столову ложку звареного....... та й зрештою ви вже дорослі можна помняти виделкою, щоб кусочки попадали, вчитись жувати...

17. ELEGANCE

ELEGANCE Active Member

Як на мене це даром викинуті гроші (але це я суджу по собі). Краще купіть ситечко і перетирайте через нього. Або взагалі давайте дитині невеликими кусичкоми ( вам вже 11 міс...)

18. Artemida

Artemida Well-Known Member

А чого викидаєте? Я, наприклад, спокійно можу доїсти за малим (якщо вже дуууже несмачно, то додаю солі чи спецій).
    Через сито ніколи не терла, бо лінива)
    Завжди блендером.
    Зараз другі страви вже розминаю вилкою, а супчики далі блендером (малому рік і три місяці)

---------- Додано в 11:59 ---------- Попередній допис був написаний в 11:58 ----------

Ну а на рахунок тої штуки, пдтримую свою кумасю:girl_crazy:

19. napoleona

napoleona Well-Known Member

дівчата, а для чого ви блендеруєте?

20. Artemida

Artemida Well-Known Member

Ну я, наприклад, для того, щоб дитина не давилася шматочками (раніше). Зараз блендерую лише суп, бо мій Дмитро (та і Артем теж) не хочуть їсти "складників" того супу, лише водичку) А я хочу, щоб вони таки їли ті овочі, хоча б зблендеровані)

Статус теми:
Закрита.