Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Марта2

Марта2 Well-Known Member

А я навпаки читала, що добре прикорм починати з кисломолочки, навіть тут на форумі писали. Я, як починала вводити сир і йогурт, то робила сама і те, і те, купувала Віво закваски і так робила, тепер купую сир домашній в жіночки, яка нам роками носить молоко, а йогурт раз роблю сама, раз купую ті, що для дитячого харчування.

• Інформативно Інформативно x 1
  3. бетменша

бетменша Well-Known Member

Мені здається, то малось на увазі звичайний магазинний чорнослив, а той, що баночний, то, напевне, таки не копчений

4. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Я про той, що насипом в супермаркетах і на базарах продають. А за той, що ви пишете не знаю. По ідеі мав би бути добрим, бр то ж таки дитяче харчування. Але хто його зна. Я так малому безмолочні кашки Хіпп беру. Пише що без ГМО і органічна, тай коштує нівроку. Надіюся що добрі, але 100% впевненості нема (((

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

то ж у вас АД?Не на молочне була реакція у дитини?
    Алергічним діткам взагалі варто не спішити ні з молочним, ні з кисломолочним. Ближче до року почати з кисломолочки.

6. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Так, АД. А на якому молоці ви варите маленьким дітям? Щось нашій цьомці не смакують ті пюрешки на воді. Я вже до тих овочів даю різні каші: гречку, рис, пшоно. Єдине з прикорму, що ість, то гарбуз з яблуком, а все решта, то в межах 1 ч.л. вже не знаю, що ій варити, щоб іла.

7. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Ви можете використовувати молочні каші, які містять адаптоване молоко, тобто суміш. Такі є у Хіпп, Хумани.

8. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

В нас також АД, то кашки на молоці магазинному (розбавлені водою) почала варити десь з 8міс., вже ближче до року по трохи почала давати розбавлене домашнє молочко, реакцій на нього немає. Тепер варю вже на чистому домашньому молоці, без розбавлювань водою).

9. iragonzales

iragonzales В декреті

А в мене запитання, коли ви спробували продукт,і від нього в дитини закреп, що ви робите?як коригуєте раціон дитини?
    Коли нічого не даєте на послаблення, то на який день нормалізується стілець?

10. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

Це залежить який вік дитини. Можна дати бурячок, або чорнослив запарити.

11. maavka

maavka Well-Known Member

Я стала більше водички давати і пройшло десь за 2-3дня і трошки зменшила прикорм, бо то було ще в 6міс, коли тільки починала вводити

Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. SuperRhino

SuperRhino Active Member

можливо вже було десь таке запитання, але не можу знайти, тому запитаю, що ви робите з тими кашками, які розпаковані і залишились після 3 тижневого використання, на всіх пачках пише що після відкриття можна давати дитині максимум 3 тижні, в мене позалишалось по пів пачки кожної каші а що ви з ними робите потім?

13. solana rok

solana rok Well-Known Member

Я додавала у випічку

Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 2
  14. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Дівчата, а пшоно ви з якого віку починали давати? Хочу з гарбузом спробувати

15. maavka

maavka Well-Known Member

Хочу тут спитатись, жовток, бульйон з якого віку давали, бо свекруха дуже наполягає

16. Deidra

Deidra Well-Known Member

Ну, ми стараємося більше принципів педприкорму дотримуватися... Останнім часом просить цибулю, як при ньому чищу чи ріжу. Давала і шматочок погризти, і цілу полизати :) Нічого, живемо :) Ковбасу теж уже пробували погризти-посмоктати. Одним словом, розпочався період пробування всього, що в мами-тата в руках. Треба кудись сховати шоколад ;)

• Подобається Подобається x 2
  17. javorivchanka

javorivchanka Well-Known Member

нам 8 міс, то жовток вже давала, якщо ви не алергіки, то кажуть навіть треба, багатий на вітамін Д. а от від бульйону дуже з животиком мучився(

18. tachik

tachik Active Member

А мы бульончик начали кушать в 6.5 мес. Когда курицу начала вводить, тогда и пошел бульон. С животиком не мучались. Также в пюрешки добавляю и овощной бульон. А желток вот на днях планирую вводить (нам 7 мес)

19. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

І мене цікавить це питання. Взагалі які каші ви даєте до року, ми їмо рис і кукурудзяну, гречка не дуже йде. Але я беру дитячі, бо пробувала звичайні, то не хоче їсти.
    Вівсяну до року не варто давати? А як щодо пшеничної, ячмінної? Моно каш таких не бачу, але є в суміші злаків, де 2 чи 5 злаків

20. maavka

maavka Well-Known Member

Ми почали з гречаної, то сподобалась дитинці. Даємо ще вівсяну, недавно ввела ті 5злаків з печеням. Хотілося б без печеня, але кашка також смачна. То кашки Мілупа. А нам ще передали знайомі кашку пшеничну з гарбузом (дитяча, назву ще допишу, бо забула). І я звичайні спробувала, та синок не хоче їсти. Може меду спробую додати. (Ми мед іноді їмо, алергії нема, оскільки я всю вагітність їла багато меду і після народження також). Взагалі цікаво як звичайні каші робити. Я мелю в кофемолці і варю. А потім до неї треба молоко чи можна олійкою заправити? Бо сціджувати не зручно, коров'яче ще не хочу купувати

21. tachik

tachik Active Member

Я варю как обычную кашу только без соли. Храню в холодильнике максимум 2-3 дня. Перед тем как давать малышу перетираю через сито, добавляю кусочек домашнего сливочного масла. Если все равно густоватая каша, то приходится сцеживать немного молочка.