Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Kasia

Kasia Well-Known Member

Відповідь: Догодовування малятка (2)

ну аде цибуля петрушка-це не їжа для порції. капуста - животик пучть багато не даш.
    а в пості написала- ну нема як морозити , бо нема.то що ж тоді робити.

п.с. теж ділюсь досвідом. то направду все дуже індивідуально. файно коли є городи -села і великі морозилки. от тоді згідна- пюрешки без потреби

3. Людок

Людок New Member

Питання, до мам старших від нас діток. Від 9 міс.
    Скільки раз вдень даєте прикорм?
    скільки годувань заміняєте?
    бо моя після їди не завжди хоче запивати молоком, вот думаю чи забагато прикорму, чи то все добре.
    Поділіться досвідом.

4. JuicyFruit

JuicyFruit Member

2-3 рази. Один раз каша, другий - зупка. Ввечері або творог, або яблучне пюре з бананом, або сире яблучко. Інколи ввечері вже нічого не даю, бо немає часу на третій прикорм.

Після того як погодую кашею чи зупою, то уже малюк молочка не хоче. Не роблю з того проблеми. Вночі і так по 5-6 разів їсть. Крім того, вдень ще 3-4 повноцінних годування грудьми (зранку після сну, в обід після сну, інколи перед другим сном, і на ніч).

5. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

так я ложкою і годую. Тому думала що ті всі кашки тільки для фляшок:girl_crazy:

6. Kasia

Kasia Well-Known Member

4 рази. хочемо запиваєм хочемо ні. теж не вважаю то проблемою.

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчата, хочу ще тут відмітити про користь від прикорму, тим, хто дуже хилюється, що взимку мало овочів/фруктів.
    Якщо ваші дітки на гв, то основну користь дитина черпає з маминого грудного молочка, а все іностороннє їдзення більше як з метою ознайомлення.
    Не шукайте собі мозоля на голову.:)

---------- Додано в 15:58 ---------- Попередній допис був написаний в 15:56 ----------

Ой, не люблю я того висловлювання.:)
    ГВ має бути на вимогу, а все решта "цвіточки-бантіки":)

8. Людок

Людок New Member

Зараз в нас такий період, що все нове, цікаве.
    Тому наше гв на вимогу...мами.
    Стараюсь пропонувати гм, не рідше, ніж через 2-2,5 години.

9. invisible

Ну я своє ІМХО теж висловлювала кількома сторінками раніше, бо не розумію як тоді бути далі? Ну от через рік-два-три теж купувати дитині овочеві і фруктові пюре, бо зима і нема що дати? Чому не краще одразу привчати дитину до сезоного раціону натомість щоб вводити дитині до року несезонні продукти? Ну але правильно, то вибір кожного. Відносно каш. Ну якби хоч в дит кашах була реально тільки крупа і якби їх хоч варити треба було. А то найти чисто без додатків майже нереально...
    З кашами ми експерементуємо: додаю сухофрукти, йогрут. Супчики теж, то борщик, то овочевий, то з крупою, то мяско з гарбузом. Або мяско чи печінку з гречкою. Ну і трохи заморозок для себе і малої маємо. Тому не скажу що одноманітно їсть.

10. Amarillis

Amarillis New Member

Як на мене то коли даєш прикорм дитині то вибирається найкорисніше з того що можна дати. Коли малому буде 2-4 роки то і раціон дозволеного буде набагато ширший. Це звісно моя точка зору.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

11. Brenda

Brenda Member

Дівчата, от читаю вас і дивуюся. Я даю своїй малій ті куповані мелені магазинні каші, АЛЕ я дооовго вибирала і вичитувала на рахунок тих каш, читала їх склад, відгуки в неті, тощо. Є лише ДВІ марки каш, де немає жодної добавки - це каші фірми Hipp (даю кукурудзяну) і фірми Remedia (рисова, гречана, вівсяна). Я на каші з добавками типу малини\гімнини навіть не дивилась. Просто цікаво, звідки у вас таке твердження, що "каші без добавок знайти не реально"? В кожній Антошці є каші Remedia. Ті каші - це посто звичайні каші, мелені в порошок, вони іноземного виробництва (Ізраїль, Німеччина) і я впевнена, що їх якість принаймні контролюється краще і більше, ніж якість нашої тої самої звичайної гречки. Звичайно, коли те все позакінчується, ми перейдемо на Нордік, але поки в дитини немає зубів, починається прикорм, тощо, то як на мене, то краще давати ті каші і не паритись меленням\варінням\розтиранням. Подивіться в Антошці на каші Remedia.

12. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Так часто зустрічаю оте про зубки. Дівчата, невже ви справді думаєте, що наявність одного-двох передніх зубчиків сильно міняє ситуацію? Всеодно дитина передніми зубами не жує, а жує яснами.
    Наявність зубчиків розглядають як готовність до прикорму не тому, що дитина зможе жувати тими передніми зубками їжу, а то ніби як одна з ознак, що організм готовий до догодовування.

13. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Це напевне швидше кому як зручніше ;) Змеліть на порошок гречку, або будь-яку іншу кашу і спробуйте запарити. Ніколи в житті вна не запариться, все одно її треба варити. Тому ставлю під сумнів оті запарювальні каші саме для введення прикорму. І доречі, я не молола малому каші сухими, я варила і розминала ложкою легенько та й по всьому.
    Це моє особисте твердження і так само як хтось вірить що каші в пачках ті що запарюються це нормально, так само я вірю в протилежне. Уточняю, що саме для введення в прикорму, після року припускаю і для себе при браці часу інколи теж запарити кашку. Це моя точка зору, яку нікому не нав"язую ;)

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

І я.))
    Вчора трошки прифігіла від хіпп рисової каші, отої халявної, яку по пошті присилають.
    Як воно набухає, робиться якесь взагалі не понятної і зовсім не схожої на кашу консистенції. А смак...:girl_impossible:
    Тільки не смійтеся з мене, але я то все шпуранула в сміття.

Може я яка не сучасна?)

15. Loyal

Loyal Well-Known Member

Дякую!!!!!! Все, що хотіла! Чи вже хтось вичитував, бо зараз взимку заходжу в Антошку, то нема як довго читати. Вроді ще Карапуз? Я їхні пюрешки читала. А каші не вловила.
    А про звичайну гречку... Все кожного вибір. Скажу просто з досвіду перебування на достатній кількості виробництв. Щурі = отрута, сирість=грибки, довгоносики.... Я таки сподіваюсь на більш прискіпливі стандарти до виробництва дитячого харчування.
    І ще одне! В мене зараз старший вдома. Бавитись з варінням, пильнувати, щоб дати 1 чл... То займає час, який мені корисніше витратити на цікавіші речі з писання, читання, малювання. Наразі мені зручніше відкрити баночку )))

16. Kasia

Kasia Well-Known Member

дитина буде їсти з загального столу через рік і два. і вареника і налисника і т.д.
    а зараз =такого не даю.тобто за рік-два не буде потреби у окремому дитячому харчуванні.
    городу нема, морозилки нема, щоб наморозити на 4 місяці.
    отже, сезоні 3 -4 овочі, 1 фрукт яблуко, сухофрукти( те саме яблуко, бо в якості магазинних можна сумніватися) ось і весь набір на зиму овочево фруктовий..

підкреслюю, для дитини не яка починає бавитися в прикорм, а яка їсть кілька разів на день нормальну свою порцію. і не плюється))

17. invisible

Наталь, я теж на всякі фруктові смаки не дивилася, але в звичайних без добавок то якийсь емульгатор, то якийсь замінник цукру, то якийсь вітамін. Ну і як вище писали, ота консистенція і обробка мене трохи хвилюють теж:) Ну але ми чемно поїли ті перші пачки, правда реально по своїй малій бачу, що їй значно більше смакують звичайні крупи. Дитячі їла дуже неохоче.
    Хоча зрештою кожна мама і дитина вибирають для себе оптимальне.

18. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

напишу наш приблизний раціон на добу в майже 9,5 міс:
    ніч - гв нон стоп..
    сніданок - гв,
    обід - зупка, яку запивати молочком вже не хоче;
    підвечірок - сирок або йогурт + якийсь фрукт, молочком запиває десь через пів год - годину після цього;
    вечеря - кашка, але з цим в нас проблема - їсть погано, тільки з гречки нормальну порцію з"дає, через годину на ніч знов молочко..

Ще напишу і я дещо про баночне х-ня. Я не є його прихильником, але і повністю відмовлятись від нього не хочу. Думаю, що час від часу якоюсь пюрешкою поласувати малюку можна:) Я беру фруктову пюрешку, коли йдемо кудись з дому в гості чи до батьків і т.п. Купую герберівські або хіп, в них склад дійсно пишуть 99,9% саме фрукту (хоча хто зна...) . Ще хочу сказати, що мій малюк більше любить баночні фрукти чомусь ніж свіжоприготовлені - яблучко з баночки їсть з апетитом, а щойно натертогосвіжого може з"їсти пару ложечок і все..(( Якщо купую баночні фрукти, то стараюсь тільки сезонні.. Овочеві пюрешки не купую, якщо кудись йдем, то варю зупку дома і беру з собою.
    в мене зараз є хіп гречана без жодної добавки і емулгатора, правда вітамін там присутній...По складу це просто гречана мука. Борюсь цілий час з малим за те, щоб їв нормальні каші - ті, що ми всі з малою старшою їмо, але здалась:sad: і вирішила купити оцю хіповську гречану. І що ви думаєте, дівчата, їсть як має бути, грам 100-150 за раз.

19. Brenda

Brenda Member

В мене є hipp i Remedia, жодної добавки, тільки вітаміни і необхідні для функціонування елементи:98% гречка, решта - пірофосфат заліза, фолієва кислота, оксид цинку, йодід калію, тощо. Можна в гуглі почитати про кожен з цих елементів, вони не є хімією чи чимось шкідливим, а от в інших кашках типу Bebi чи gerber- так, там є добавки. Колии чиитала складники, то в якійсь з тиих фірм, врооді би bebi був склад- 93% крупа і 7% якийсь емульгатор, то я взагалі прифігіла...
    А що поганого в тому, що в каші є вітамін?
    Дійсно, кожна мама вирішує сама для себе і своєї дитини як краще. Нам на початках прикорму краще їсти такі кашки:)

20. glasses

glasses Member

то особисто я зробила б висновок, що не все так добре, значить щось таки там є чого дитині подобається, цукор може?

21. Brenda

Brenda Member

Олю, в хіповських кашах цукру немає. Вони 100% натурпродукт;) думаю тут діло в консистенціі. Моя Вікуся, наприклад, ніколи не з'їсть рідку зупу чи кашу, буде вся кухня, мама, і Вікуся в тому:)) завжди каші мають бути густі, зупи як крем- суп і обов'язково з якоюсь із круп, інакше не з'їсть:)