Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Retaret

Retaret Well-Known Member

і я ось теж про то думаю.
    Я просто в грудні маю сесію, і думала, що з одним їдженням додатковим, зможу лишити маму з малою хоч на 3 години в день. Бо інакше незнаю як можна буде шось поздавати. А тепер трохи в то все вникаю і не знаю як воно буде.

3. Almariel

Almariel Well-Known Member

Скільки буде дитині тоді?
    Якщо дитина з мамою ïсть постійно цицю, то це не означає, що без мами буде голодувати. Ваша задача познайомити з різною ïжею і залишити бабусі ту ïжу, яку дитина нормально сприймає.
    Але все залежить від віку ( не бачу з телефону лінійки).

4. Retaret

Retaret Well-Known Member

7,5 міс
    тобто треба стільки їжі лишити, щоб воно втамувало голод. Задача зараз - навчити на певний об'єм їжі, так виходить?

5. Almariel

Ага, 7,5 місяців трохи малувато. Але 3-5 год - то лише одне годування пропускається - зцідитеся на один раз поïсти та й все. То найпростіший варіант.

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

6. галичанка

галичанка Well-Known Member

І що в багатьох діти іідять що 3 години?
    Моє сонечко може не іісти 3 год.,часом,як десь в слінгу і купа вражень. Але переважно ми іімо щогодини і вдень, і вночі - нам 6.5 міс.

7. Almariel

Як мам поруч то майже всі дітки часто ïдять. Але як мамі треба відлучитися, то я би рахувала, що за 5 год дитя пропускає одне повноцінне годування. Тобто мам годує перед самим виходом, залишає 100-150 г молока на свою відсутність і годує зразу після приходу.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. галичанка

галичанка Well-Known Member

Я питала для себе, бо думала, що з віком діти мають рідше їсти. А якщо часто просять їсти, задивляються на те, що ми їмо - це ознака, що вони хочуть пюре чи сочку)

9. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

А на чому варите кашу? На воді?

10. Lathorien

Lathorien Well-Known Member

спочатку варила на воді+молоко 2:1. згодом 1:1. З часом мені ті пропорції надоїли і варила кашу на воді, розводила молоком.

11. Ludmiloka

Ludmiloka новенька

Ми почали з соків, по півчайній ложеці ссодила, дивилась, чи буде алергія. А потім добавляла пюре з кабачку, капусти, потім почала вводити фруктові солоденькі пюрешки. І купувала вже готові, і сама робила. Зараз меншенькій купуємо дитяче харчування від виробників, стало багато марок, мені подабається наша українська малятко, в них фруктові дуже смачні

12. бетменша

бетменша Well-Known Member

Дівчата, а скільки разів на день давати прикорм семимісячній дитині. Я даю два рази, інколи один, якщо ми десь не дома. А може тре частіше.
    І ще питання. Чи солите ви їжу діткам? Я, наприклад, варила овочі без солі, то малий не хотів їсти. А один раз посолила чуть і він вже їв, як має бути. Не знаю, чи то співпадіння.. Але реально ті зупки і пюрешки без солі така бека(

13. Dominika

Dominika Well-Known Member

Цілком достатньо, як на мене. В мене в оточенні однорічки мають два рази прикорм, а решта - грудне молоко. Ми в 7 мали один прикорм. Зараз - два-три.
    Не солю зовсім. Малий ще жодного разу не їв солену їжу. Але то кожна мама вирішує сама. Мені здається, що солене, то все ж навантаження на нирки і з тим ділом можна почекати.

• Інформативно Інформативно x 1
  14. Hexe

Hexe Well-Known Member

а що з кальцинованим творогом?нам лікар каже тре давати малому,бо дуже велике тім"ячко і м"які краї кістки навколо. і я щось трохи підвисла чи тре нам того творогу чи нє?

15. iragonzales

iragonzales В декреті

Дівчата, чим ви допоюєте малят? Казала мені педіатр про воду малятко, яку ще треба кип'ятити....мене сковує сам фаут, що та вода роками зберігається в пластикових бутилках...І чим таким особлива ця вода?

16. бетменша

бетменша Well-Known Member

простою кип"яченою водою.

17. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Теж даю звичайну кип'ячену воду. Інколи ще роблю легесенький компотик із сушки.
    Тут, в Австрії взагалі нема поняття дитяча вода. Але і з крану вся вода питна. Певно в тому і справа.
    Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 2
  18. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

І ще щодо прикорму. Шокувала мене наш педіатр. Каже починати можна із морквочки, гарбузки (хокайдо, чи як ьам;маленька оранжева). Каже, що теорію кольоровості вони не вважають цілком вірною. А морква вважається неалергегим продуктом. І будь мудрий з тим всім...

Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk

19. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Я даю фільтровану сиру воду. А яка користь в кипяченій воді??

20. maavka

maavka Well-Known Member

Я даю сиру воду з джерела (з 6 міс.), якщо вона свіжа (до 3-4 днів). Бо в мами на роботі Я( в інституті), робили аналіз вод з джерел по Львові, то мінеральний склад води з того джерела біля озера (за повором як їхати на Брюховичі) нормальний. Ще даю кип'ячену, коли свіжої нема.
    Чому Малятко так рекомендують не розумію. В нас джерельна якщо постоїть більше тижня, вже така собі, а тут то Малятко довго зберігається. Напевно там співвідношення мінералів ідеальне, вода м'яка, але для зберігання мусять якийсь консервант дати, який може і після кип'ятінння і випаде в осад. Ну це краще ніж з крану кип'ятити. Я кип'ячу джерельну або ту з кіосків артезіанську

Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  21. Dominika

Dominika Well-Known Member

кальцинований то як? якось спеціально? ми даємо творог з 7,5 місяців щодня, але ми вдома самі відігріваємо.
    та чого не тре, наче корисний продукт.
    сирою фільтрованою водою. Або зливаю водичку в якій варились яблучка-грушки-ще якась фрукта на пюре, розводжу, щоб не була така концетрована і даю як компотик.