Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

А чому не повноцінна страва?
    та для такої малої дитини той жир не шкідливий.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Дівчата, була сьогодні в педіатра у Львові, завідувач відділення, нам 4 міс. То вона сказала, щоб я давала дитині бульбочку варену зблендеровану, через кілька днів моркву, буряк, печене яблучко. Я думала, що прикорм вводять з 6 міс. Чи вони хочуть щоб моє ГВ накрилось поскорше. На моє заперечення, що з 6 міс буду то давати, вона запевняла мене, що то вже треба.

4. Raven

Raven Мама малятка

стара закалка, послухали і кажете, шо даєте:pleasantry:

• Подобається Подобається x 3
  5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Я от не розумію, чого вони так лізутт в то? Яке їм діло коли мама починає прикорм? Мене тут жодного разу не питали, ввожу, не ввожу, коли і як. Це типу моя відповідальність і все. Вам раджу сказати їй-добре, а робити своє. Прикорм вводиться після 6ти місяців, я взагалі пізніше вводила, бо в 6 ще видно було, що їй того не треба

• Подобається Подобається x 2
  6. Raven

Raven Мама малятка

я ж кажу - стара закалка, тре робити, як вчили, і так нав"язливо
    то як сидиш на лавочці, дитьо п"є чай, а тут в вухо від бабуськи чужої - шо п"є + лекція про користь
    такі вони є, таке покоління і на то почала дивиться крізь пальці, бо нерви здоровіші будуть

7. Deidra

Deidra Well-Known Member

Можете перепитати, що вона вважає показником для введення прикорму у вашому віці, адже в протоколах по догляду нашого МОЗ рекомендують догодовувати НЕ РАНІШЕ, ніж у 6 місяців. А можете покивати головою і не вдаватися в подробиці. Я пішла другим шляхом - спротиву менше ;(

Надіслано від мого HUAWEI P6-U06, використовуючи Tapatalk

8. kristina

kristina Well-Known Member

Думаю починати прикорм. Темку читаю давно. Зацікавлення в дитини є, прям з тарілки вибирає, маємо два нижніх зуба, сидіти не пробує навіть але то таке. Вот думаю за гарбуз, десь на форумі читала що його вимочують у воді бо багато крохмалу містить. То всі так роблять? Скільки то часу варити той гарбуз скажіть мені. Бо я не любила його то і не готувала.
    А хтось давав на початках цвітну капусту від неї животик мож боліти? Хоч то все індивідуально. Кума в мене починала з броколі взагалі. Ми на повному гв.

9. Hexe

Hexe Well-Known Member

так так, треба. я своєму дільничому на всьо киваю "ага" і сік даю яблучний,і пюрешки, і десєрт і кампот, і на горщик саджу. як на мене то раніше 6 нема сенсу давати.для чого? там ще й зубів нема... от дивлюсь на свого парня і так шкода мені для дитини свіжого соку, хай краще несмачне цицькіне молоко п"є:).

• Смішно Смішно x 2
  10. Vittoriya

можна з капусти цвітної починати , броколі, цукіні, кабачка. не тільки з гарбуза

11. Hexe

Hexe Well-Known Member

оцього я не розумію...чесно. нащо вимочувати(і всі вітаміни- вимиються)? дайте картоплі-моркви - те,що зараз свіже. гарбузик я б давала дещо пізніше може десь з 8місяців, мені здається він "важкий" трохи. я взагалі починала б прикорм з кисломолочки, але то таке.

12. Vittoriya

для мене картопля якраз
    я б з неї не починала
    --- дописи об"єднано, 14 Вересень 2015 ---
    за Комаровським? ;)

13. Hexe

Hexe Well-Known Member

так, комаровського відно із даліка:) пробувала з малою - то дуже задоволена і я, і вона:)
    думаю що з малим робити, як час прийде- чи кефіру йому зарядіть, чи овочеве шота.

14. kristina

Для мене картопля теж важкий продукт і вітаміни які там , так я собі думаю. Вот вагаюсь чи з кабачка почати чи з цвітної чи гарбуза. Гарбуз хоч з кабачком домашні можуть дістати. А вот цвітну взаглі ту що на базарах продають підсипають чи ні ?
    Моя мама теж за кисломолочку по Комаровському. Я поки думаю.

15. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Я з кабачка починала
    --- дописи об"єднано, 15 Вересень 2015 ---
    Потім додавала моркву. І окремо печене яблучко

16. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

не робіть з того проблеми. То взагалі не має значення: це просто знайомство з тим, що взагалі можна щось вжити, крім молока з груді, ковтнути, з тим, що воно смакує інакше. Але як маєте свої городні гарбузи і кабачки, то навіть думати про базарну цвітну не варто - звичайно вона не без "допомоги" виросла, тим більше цього року таке сухе літо, зовсім не сприятливе для капусти.

17. Dominika

Dominika Well-Known Member

Знаю, що так треба робити з картоплею. Бо крохаль важкий і може часом викликати алергію. Я вимочую картоплину порізану. Все решта - ні.
    За моїми спостереженнями, важка власне картопля. Ми вперше її дали в 7,5 місців, буквально ложечку. То було все добре. А от два тижні тому пюре картоплине мало вже 50% в дозі, то було видно, що тяжко йому було після того. То трошки зменшили кількість. А гарбуз і кабачок були першими в спробах. Потім морква, патісон, цвітна капуста. А от броколі, шпинат ще не давали. Наступні на черзі. Може ще цибульку, бурячок. Хтось вже має досвід цих продуктів? Поділіться як давали і скільки, які реакції...Маю ще якийсь страх перед бобовими. То ж таке важке. І як їх давати?
    Ну бо його багато не дасиш. А 30 грамами сиру дитина не буде сита. Сир, як кальцієвовмісний продукт, дуже важчкий на нирки. Тому його не бажано давати багато. Ну я так запам'ятала з прочитаного.

• Подобається Подобається x 2
  18. Deidra

Deidra Well-Known Member

Я теж привезла домашніх кабачків, морквочки - дитина запхала раз до рота і сказала: "Самі їжте." Ми не їмо такого, то чому син має?! Ну але то не причина не спробувати ;)

19. kristina

Напевно почну з кабачка, моркви і потім гарбузика. Направду то знаю що несипане. Сьогодні гуляла і теж подумала що надто переймаюсь, чогось страх з тим прикормом, тому що привикла що молочко є, не треба думати, готувати. Сьогодні не втрималась дала попробувати яблучко натерте то ніякої реакції взагалі. Може маленька доза була.
    Кисломолочку можна зробити з молока молокії і закваски, допустимо ті що тут на форумі купую? То я на майбутне питаю

20. Hexe

Hexe Well-Known Member

звісно можна:)

мені здається вони зараз усе підсипають. не підсипане хіба зі свого городу, навіть бабулям на базарі я тепер середньо довіряю.

21. Kasia

Kasia Well-Known Member

ви просто побачите , що піде. от мій кабачок плював. а цвітна капуст пішла добре. кабачок підмішувала до неї. потім гарбуз. власне, гарбуз то йшов найкраще. і згодом з ябулком люкс давати. а картопля- то для мене нуль користі , не давала на початках.