Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. TinkaMalvinka

TinkaMalvinka Well-Known Member

Та все ок, це форум і ви мама з більшим стажем.
    Гарбуз, яблуко, броколі регулярно( 2 рази в тиждень щось з цього), до хурми ми уже байдужі, 2 рази їли моркву, 2 сливу, чорнослив-1 раз і більше давати не буду,бо не сподобалось явно.
    --- дописи об"єднано, 17 Січень 2015 ---
    І мене теж наразі зручно, бо то тре ще приготувати дитині, а я лінива трохи.

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

А в якому віці ви почали?

4. TinkaMalvinka

TinkaMalvinka Well-Known Member

Писала вище,що у 4.5 по пів ложки в цілях ознайомлення, бо дитина проявляла інтерес до їжі зі столу.

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я пропустила... але то однозначно рано.((

• Інформативно Інформативно x 1
  6. skai

skai Well-Known Member

А я прикорм даю, хоч маля на ГВ, тому що ходжу на роботу. В нас фактично день на ніч поміняні. Вночі дитина дуже часто проситься до циці. А вдень без мене можуть справитися навіть 4-5 годин. Правда вночі тяжко.

7. Almariel

Almariel Well-Known Member

зціжуйтесь. я теж на роботу ходжу, але прикорм почала тільки в 6 місяців, і то педагогічний, тобто за моєї відсутності дитина їсть тільки моє молоко, а прикорм - лише в мене на колінах.

8. skai

skai Well-Known Member

Та ми теж до 6 місяців дотягнули на ГВ. Це після 6 місяців ми дуже швидко розкрутили меню.
    До речі, щодо зціджування. Я так думала, що буду зціджувати. Зі старшою дитиною зціджувала і теж ходила на роботу. А тут ну хоч трісни - не зціджу і все. Ніби і молоко є. Я навіть десь тут писала на форумі, що молоковідсмоктувач зі старшою малою був життєвонеобхідною річчю. А тепер стоїть без роботи.
    Ніколи не думала, що може бути така цілком протилежна картира з тим зціджуванням. Я ж вже мала досвід. що робити коли нема молока (таке було і не одну ніч сиділа і намагалася націдити молочко старшій доці). Тому після дууууже великої кількості спроб зцідити, я мусіла скласти свою Меделу у пачку.

9. svoybox

svoybox Well-Known Member

Та сама історія, за годину мордації зцідила АЖ 5 мл молока.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Almariel

То офтоп, але при великому бажанні спосіб знайти можна.

11. skai

skai Well-Known Member

І який?

12. Almariel

1. перепробувати багато молоковідсмоктувачів
    2. цідити вручну
    3. цідитись, коли дитина їсть другу цицю, щоб молоко краще прибувало.
    4. мій варіант: вночі годую останній раз цицею, яку буду зціжувати, десь о 2-3 ночі, а вранці зціжуюсь електричною меделою. 100-130 мл займає мені годину часу. але краще так, ніж в 4-5-6 місяців напихати дитину прикормом.

13. skai

skai Well-Known Member

Бачите, у нас трохи різне ставлення щодо часу введення прикорму. Багато хто планує годувати дитя виключно грудьми якнайдовше. В такому підході є свої плюси (користь для дитинки, та й навіть мамі простіше дати цицю, ніж морочитись кожен раз з новим прикормом).
    Я не думаю, що введення прикорму з 6 місяців є чимось недобрим для дитинки. Це як в кого виходить.
    А щодо зціджування:
    маю власний досвід зціджування зі старшою: коли не було молока одну ніч і я сиділа і мучилася з молоковідсмоктувачем1-2 години, то я точно знала, що на наступну ніч молоко буде. І по грудях відчувала , що не зціджу/зціджу, бо нема/є молоко.
    Тепер же від наполегливого зціджування починають боліти груди. Таке враження, що жили хтось з середини тягне. Вручну щось там можна натягнути, але 5 мл нікого не спасає.
    Тому коли я є вдома - хай мале цямкає скільки хоче, а в інший період - у нашому віці вже можна й перебитися чимось смачненьким.

14. Almariel

кожен пише про свою ситуацію. я не могла в 4 місяці і не можу в 6 місяців замінити одне годування прикормом. тому зціжуюсь.
    багато хто пише, що один відсмоктувачем нічого не виходило, а іншим - на ура.

15. WEDLADY

WEDLADY Well-Known Member

Дівчата, а ми наразі виключно на ГВ, але маємо проблем-в цю пт маю їхати в Київ туди-назад, але годин 17-18 мене біля синочка не буде. Пробую давати Марку пляшечку, але він зовсім не вміє з неї істи, маю дві різні: Tommy Tippyy(3+) і Avent (6+), малий не вміє ссати з жодноі((( плямкає в ротику, щось там капає, то він це ковтає, а тягнути не вміє((( От і думаю, що робити, порадьте щось

16. Almariel

спробуйте меделу, там є соска для тих, хто годує: вона така видовжена дуже і циліндрично-симетрична, а не сплюснута, як інші. нам пішла з першого разу, а до того я пробувала з тиждень іншу соску - не пішло.
    ще в такому віці старшу доню чоловік з ложки догодовував. якщо вам на один день, то і не варто купувати якісь пляшки-соски.

17. WEDLADY

WEDLADY Well-Known Member

Та я боюсь без пляшечки залишати малечу, бо як син буде голодним, то в нас буде караул:sad:((

18. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

з ложечки))) а ще є горнятка з поїльничком для самих маленьких.

19. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

з шприца годувати?

20. domino

domino Well-Known Member

Дівчата, малому вже 7 місяців, прикорм вводжу, але повільно, не хоче їсти, в основному їмо цицю. Маю питання: чи треба допоювати дитину в такому віці чи молока мого достатньо?

21. Almariel

налийте в чашку, дайте, подивіться чи хоче. моя старша довго не хотіла пити - тільки пробувала, що в чашці. а молодша випила би і 100 г, якби дала - випиває все, що в чашці є. ну але я більше 15-20 г не даю.
    а взагалі вашого молока ще достатньо. деякі діти і до року не п’ють.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1