Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Ljus6ka

Ljus6ka Well-Known Member

Відповідь: Догодовування малятка (2)

Я ще ніяких ягід не давала
    мій чоловік теж давав малечі дольку мандаринки , щоб вона собі сочок посмакувала, так хоче аж пищить.

3. domino

domino Well-Known Member

знаю, мабуть ще почекаю)

наразі все ок, та й він їсть пів чайної ложки)

я взагалі не спішу ні з чим) педприкорм пробую звичайно) а гпрбузове пюре маю якраз, завтра спробую
    кабачок ще давати не хочу, бо ж то не сезон і він як вода(( давала корінь петрушки, теж не пішло. Ще цвітну капусту треба спробувати) а може взагалі припиню прикром, щось зараз бажання у нього нема

4. skai

skai Well-Known Member

Як Ви готуєте кальцинований сир? В мене щось раз вдається, а раз - ні.
    Готую так: стакан молока нагріваю; коли вже гаряче, але ще не кипить даю 5 мл глюконату кальцію; перемішую, доводжу до кипіння і знімаю. Думаю, що щось не так роблю, бо того сиру виходить різна кількість (то 3 ч.л., а оце останній раз 1 ч.л. ледве вийшла).

Я варю клубніку (маю заморожену) і трошки додаю до того сиру, взбиваю блендером. Мала дуже таке любить. Виходить як магазинний сирок для немовлят. Щей старшенька доця за тим сирком полює на кухні:girl_tender:

5. LOVEka

LOVEka Member

Спробували ми печений гарбуз - малюку смакує, так гарно ковтає, а яблуко коли можна пробувати давати?

6. Відповідь: Догодовування малятка (2)

Ми, наприклад, саме з яблучка, але печеного, починали прикорм.

---------- Додано в 14:20 ---------- Попередній допис був написаний в 14:17 ----------

і справді, не всім малявкам підходять каші як перші прикорми. Моя сестра починала доню догодовувати з гречаної, то дуууже важко перенесла її дівчинка.

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

я пробувала до того гарбуза додавати по пару кубиків яблука, але на жаль малому не пішло...

8. Ярочка

Ярочка Well-Known Member

А яку рибу давати? і де брати, щоб то була таки риба? Старшій брали форель в Карпатах, але там тепер ну дууууууже дорого, пробувала тут на форумі брати форель, то болото болотом, смердить невиносимо((( В супермаркетах багато всякої але чи то нормальна риба для дітей....

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я б на вашому місці зачекала з рибою хоча би до року.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Netty

Netty Well-Known Member

Дівчатка, а хтось починав прикорм по Комаровському з кефірчику? Який давали кефір? Бо на дитячому пише, що тільки з 8-ми місяців....А він рекомендує з 6-ти...Дякую)))

• Безграмотно Безграмотно x 1
  11. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Якщо не має в дитини проблеми з каканням, то краще з кефірчиками почекати, а давати овочі, фрукти.

12. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

а навіщо починати з кефіру? Комаровський дещо добре пише, але і багато в нього фільтрувати треба. З нашого досвіду, то найкраще починати прикорм з овочів-фруктів. Помаленьку, малими дозами. А кефір ми точно раніше 8 місяців не давали.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. skai

skai Well-Known Member

Я теж думаю, що не варто з кефіру починати. Рідко якій дитині він подобається. Потім закриє ротика і попробуй нагодуй.
    Ми починали з традиційних печеного яблучка, вареної цвітної капусти, картоплі. А гарбуз печений з яблуками (пюре) - так це їдять всі хто встигає. Я правда, трохи "побавилася" і моя мала вже їла клубніку варену (збиту з гарбузом в пюре).
    А от каші ніякої не хоче. Навідріз від всього молочного відмовляється. Правда сирки смакують.
    Кефір "не пішов". І йогурт, до речі, теж не сподобався. Я кефір давала через те, що пару разів був закреп. Якби не це, то навіть би й не пробувала.

14. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Ви пробуйте безмолочні каші, нам йде вівсяна з гарбузом або яблуком, так само рисова.
    Нам кисломолочка йде ,любить сирки без добавок, кефірчики, закваски, йогурти.

• Інформативно Інформативно x 1
  15. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я думаю на свій вік ви і так вже достатньо спробували:) Зачекайте трошки...

16. skai

skai Well-Known Member

Ви знаєте, я зі старшою донечкою все робила "як книжка пише": по ложечці, кожен продукт вводила поступово, кілька днів підряд збільшувала обєм прикорму і т.д. А от з другою донечкою трохи навіть "зловживаю" з прикормом.
    Подивилася на досвід знайомих і моїх сестер. При чому досвід позитивний. Діти здорові і жодних проблем з травленням немає. Тому даю малій різне спробувати. Навіть давала заборонені сливи (нашу домашню варила і взбивала). Звичайно, що тільки трошки сливи змішала з гарбузом або яблуком. Основний критерій - щоб не було алергії.
    Зразу напишу, що я не кажу, що роблю правильно, бо дійсно "книжка пише інакше". Але, якщо хтось буде вагатися що робити - пишу, що все було добре з животиком.
    До речі, були на свята у знайомих. Так в мене був шок: мама дитинці 6.5 міс. взяла зі столу шинку і давала посмоктати; хліб дитя їло. З таким я не бавлюся. Думаю, що це вже занадто. Хоча її дитя виглядало здоровим і забоволеним.
    Це ще раз підтверджує, що на колір і смак товариш не всяк:)

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та я то розумію, тільки якщо ви пишете, що дитина не хоче їсти кашу, то думаю в такому віці абсолютно ніяка не проблема. Ви і так достатньо спробували вже як на свій вік. Дайте трохи спокій дитині і погодуйте хоч деякий час тим, що вона вже їсть...

18. TinkaMalvinka

TinkaMalvinka Well-Known Member

Дітки всі різні , часто передаються смакові переваги батьків, що й вплива на вибір прикорму. Напишу свій досвід, може буде комусь цікаво, а хто більш досвідчений , щось порадить і підкаже.
    Почала прикорм з оворевих п"юре: броколлі, цвітна капуста. Все що можна зробити роблю сама, як гарбузик і яблучко, морквочку, їмо варене гарбузяне пюре нам дуже смакує. Яблучко їмо підварене у вигляді пюре або гриземо у ніблері сиреньке ( у нас уже великих 2 зуба). Їмо хурму, нам смакує , спочатку почала їй давати просто лизати, бо дуже проявляла до неї інтерес. Алергічних чи реакцій з боку ШКТ не мали. Соків ще не давала пробувати, бо ми пити не любим, хіба цицю і воду з ваннни при купанні. Сливу їли 2 рази ,то нам не смакує щоб дуже. Учора давала п"юрешку з чорносливу , то дитина ще жодного разу не кривилась так і показувала такі дивні міни, ніби рвати буде. Каші нам не йдуть ( я у дитинстві теж як бачила кашу, то мала істерику). К-сть спожитого прикорму різна деколи пів ложки, а рекорд у морквяного пюре ложок з 5, дитина сама бралась за ложку, відкривала ротик і запихала, трішки їла, трішки ясна чухала. До їжі ,особливо з дорослої тарілки маєм шалений інтерес, у бабці з рук вихопила парову котлету і почала лизати, але ми забрали, бо поки я мяска ще не даю.

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

ОМГ, сорі, а в якому ж ви тоді віці почали той прикорм?
    Ви ж на ГВ?

Ну, і дівчатка, без образ, книжка-книжкою, але ж це все таки навантаження на ШКТ дитини і навіть якщо воно зараз справляєтся, це ще нічого не означає. . Вам тільки 6 місяців і вже таке меню.
    Розумію, що то вибір кожної мами, бо можна і в три місяці "клубнічку лизати")), а можна і до року повністю бути на ГВ, але навіщо так ризикувати, ще намаєтесь з тим прикормом...:) Вашій дитині зараз повністю вистарчає вашого молочка, а все решта просто для ознайомлення... Ну, може не женіть так, га?)та й на руки легше буде...:)

Останнє редагування: 17 Січень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Подобається Подобається x 1
  20. TinkaMalvinka

TinkaMalvinka Well-Known Member

Так ми на ГВ, суміш пробували тільки раз і не збираюсь давати, книжок не читаю про догодовування, тим паче рекламок від фірм виробників, догодовую не щодня, і лише 1 раз на добу за обопільним бажанням дитинки і мене:).
    --- дописи об"єднано, 17 Січень 2015 ---
    В 4.5 місяці з овочевого пюре 2 рази на тиждень по пів ложки для ознайомлення.

21. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, тоді вам достатньо було би зараз тільки-тільки може почати вводити якийсь продукт (чит. ознаймолювати). Правильним вважається не раніше 6-и, але то тре дивитись по дитині, є показники по яких можна розпізнати готова дитина, чи ні спробувати ще щось крім маминого молочка.
    Навіщо ви тоді даєте малій вже стільки всього?
    Я не тойво, не то шоби пхаюся:), просто не розумію. Навіть ті ж алергічні реакції можуть вилазити не відразу, про ШКТ мовчу. Я Святику ввела прикорм рівно в 6 міс і то певно завеликими "пачками", бо чось думала, шо роблю йому краще і так лікарі казали, то таки вигребли трохи проблем в майбутньому. ну, але най, може то так співпало.
    І все ж ну, воно ж таки зайве, повторюсь- ше намаїтесь з тим прикормом.)) тільки згадую як то добре було рік тому, дав цицю і усьооо.:) Дитині зараз більш чим достатньо вашого молочка. Не варто стільки пхати зараз в ще не зрілий ШКТ.

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 2