Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. black cats

black cats New Member

Відповідь: Догодовування малятка (2)

я вже зрозуміла). Дякую, я вже побувала в декількох педіатрів, не думаю що всі четверо з них некомпетентні.

3. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Таки некомпетентні))
    Навіщо догодовувати дитину, яку і так догодовують?))
    Ваш малюк погано розвивається? То так принципово, щоб у всі норми ,,попадав,,? А якщо почнете догодовувати і буде перебор ваги?

4. Багіра

Багіра Well-Known Member

а представте собі, нічого дивного

мені зо 5 дерматологів дитячих говорили дурниці, знайшла одного більш менш адекватного, але і він допускався помилок
    не знаю.. може вчилися всі в медінституті в одного поганого викладача)))
    мені знайома педіатр каже, що ім на курсах про ГВ розказують пару хвилин, решта все про суміші, то що дивного???
    окрім того, багато педіатрів коли бачать що мама хоче докормлювати то не висловлюються проти, бо з досвіду знають що то без сенсу... якщо мама щось собі вбила в голову то не прийдуть вони до неї додому і не будуть тримати за руку, стараються хоча б порекомендувати якесь найменше зло (така ж ситуація була в двох моїх знайомих, педіатра і мамочки.., хоча сама лікарка своїм дітям до 6 місяців нічого не давала крім грудного молока)

---------- Додано в 17:32 ---------- Попередній допис був написаний в 16:50 ----------

суміші дорогі:) хочуть якнайшвидше перейти на кашки
    це ще одни причина рекомендацій педіатрів, думаєте одна мамочка прийшла до лікаря з питанням, на яку "дорослішу" їжу перейти

5. black cats

black cats New Member

так і зроблю, наразі постараюсь більше прикладати до грудей, а там далі буде видно.

---------- Додано в 18:56 ---------- Попередній допис був написаний в 18:53 ----------

повірте,я не з тих людей, в фінансовому плані мені не розходиться. Я на дитині не економлю.

6. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

В нас теж вічно торочать про недобір у вазі. У 5 місяців мали 62 см, і 6800 ваги.
    Голову, груди не даю взагалі міряти ,все пропорційно ну і вже добре.
    За каші теж торочили постійно ,але про них буду думати не швидше ніж 8 місяців ,і це будуть гречана, рисова, такого плану.
    І ми теж на змішаному харчуванні, 5 днів кожного місяця, практично їмо суміш, так моя дитина реагує на місячні, але ще досі нічим не догудовую, і почну з овочів. Так що не переймайтеся ,менше слухайте лікарів ,якщо з дитиною буде щось не так, повірте ви це відчуєте без педіатрів.

Дівчата маю питання ще на рахунок фруктів. Подруга дає дитині в 6 міс терте яблучко сире, вони виключно на ГВ ,але ж там є сік, концетрований натуральний, бачила як годує, сік з тим яблучком дитина зїдає, тобто його не розбавляють і не виливають, так можна? На раз дає пів яблучка. Ще дає 3-4 ложки банану, і персик. Це можна?

7. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

а нащо? так, там сік і клітковина, то загалом для шлунку не альо. якщо вже так мамі хочеться - парене-варене. а якщо направду хоче дитина (є в них мулька на всяке кисле, коли зуби лізуть), ну то дати, пооблизує, висмокче, скільки схоче і плюне. і ніхто ложки не рахує. мій так брав перші зуби з помідором, а друга партія - з квашеним огірком. і нічого я педіатрові не казала (я і так в її очах турок, бо дитина не їсть всьо строго по графіку і грамах), ну тре дитині чогось там такого..

8. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Дівчатонька, поясніть мені, нащо здоровій, великій дитині починати прикорм у 4 місяці зі сира зі сметаною:girl_blush2:, у 5 місяців давати цільне коров'яче молоко та жовток, а у 6 місяців - полуницю і кавун???? я не думала, що таке взагалі можливе, але у моїй близкій родині, то взагалі капці. і я не в змозі переконати маму, що головне правило прикорму - не нашкодь, а не що дитина до року має їсти абсолютно ВСЕ! і могла ж годувати, молоко перші місяці рікою лилося, але не постаралась, махнула рукою, а тепер суміш погана, то хімія, тому треба напхати всім, чим можна, бо "він їсти хоче", "а він такими очима дивиться"...
    одним словом, певне прийшла просто пожалітися, бо казати вже нічого родичці не буду, бо і так стала ворогом (мабуть, вона думає, що я помішана на ГВ та на тих прикомах, бо її мама-медсестра знає все краще)

9. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

10. black cats

black cats New Member

накручують, то точно. Переживаю і ігнорувати повністю їх мені не виходить, оскільки я не медик і не гуру в цих питаннях, знати що краще для моєї дитини на 100% не можу.
    Наразі даю суміш, проте в дитини взагалі останнім часом поганий апетит. Постараюсь не догодовувати до 6 місяців.

11. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

звичайно, що можете. Ви ж - мама. Вагітність, пологи, здорові діти - то не медична сфера.

12. black cats

black cats New Member

Не можу погодитись. Ви думаєте, що помилки які допускає мама в пологовому будинку, даючи дитині суміш, тому що вона не розуміє, що гв краще? Я знаю багато мам, в яких діти повністю на суміші з народження. Так це жахливо, так можливо вони оступились і наробили помилок. Але вони не менш люблять своїх дітей. Для мене особисто, це втрата певного звязку з дитиною. Але дякуючи Богу ми ще його зберегли.
    В кожної мами є інтуіція, материнський інстинкт. Але не забувайте, що мами як пантери, вони на крик і плач дитини реагують моментально, а мамині емоції якраз і є тим фактором, який і дозволяє зробити ті помилки,в пб медсестри це розуміють і замість того, щоб сказати, годуй грудьми, вони кажуть, ваша дитина розривається від плачу, того що у вас нема молока, нагодуйте нарешті сумішшю. І мама яка ледь відходить від родів, дивлячись на ту дитину дає її їй не тому, що хоче їй нашкодити, а хоче щоб дитина не плакала і була нагодована. А якщо ще з боку бабця і тітки, які це діло підтримують, то взагалі важко.
    Щодо себе, то починаючи з вагітності, я не могла знати на всі 100%, де я б нашкодила, а де ні. І тільки завдяки лікарям, власне родила здорового хлопчика. Я повторюсь, я не гуру, але любляча мама.

13. olerusya

olerusya sweet candy ;)

нам скоро 7 місяців, а про ніяке догодовування ще навіть мова не йде(
    вірніше я пробувала кілька раз чимось її нагодувати, але вона відвертає ротик, наполягаю - починає плакати і все!
    а почалось все з того що десь під 6 місяців стала дуже активно реагувати на їжу, яку я їла. оскільки манюня практично весь час в мене на руках, то і харчуюсь я також з нею на руках. так от - почала буквально видирати мені з рук все - кружку, ложку/вилку, яблуко, печиво і т.д.
    ну я подумала - їсти хоче:)
    вирішила спробувати з печеного яблука - трохи їла, але дуже кривилась, видно закисле було.
    потім спробувала магазинне гарбузово-яблуучне пюре - взагалі не захотіла.
    потім раз дала спробувати кашу - пару ложечок з"їла, а наступні рази категорично відмовилась.
    2 рази варила гарбуз, 1 раз гарбуз з морквою - то перший раз трохи поцьмакала, далі не хоче.
    таке враження що все по разу спробувала - не сподобалось, більше їсти того не буде.
    старша будь-який прикорм наминала за дві щоки, а тут такий мені облом :girl_nea:

одним словом, вже тиждень не даю нічого, не подобається мені то заставляння їсти.
    зате часом даю кусок яблука в руку погризти/посмоктати, якесь тверде печиво часом гризе чи шкурку хліба, вчора грушку лизала - коли я їм, то і вона мусить щось "їсти", інакше кричить.

як порадите себе поводити далі?

14. Raven

Raven Мама малятка

перечекати, моя нормально реагує на їжу зара, їмо 2 рази в день, можу ще дати погризти яблуко-печенько

15. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а що раніше теж не хотіла?
    все було б нічого, якби вона груди нормально їла, а то в нас з 2-х місяців так нічого і не помінялось - нормально смокче лише вві сні або під час прокидання. несплячою її ніяк не нагодуєш( от тому мене вже дістало. казали дівчата що така поведінка біля пів року мала б пройти, наразі в нас все по старому.

16. Oliusia

Oliusia Well-Known Member

Щоб не було такого, мама ще будучі вагітною, мала підготуватись до різних ситуацій, перечитати купу літератури корисної.

17. black cats

black cats New Member

По типу знав би де впадеш, соломинку постелила б))). теорія і практика - це різні речі. Неможливо робити все по інструкції. Це навіть не питання компетентності. Знати одне, робити - інше.

18. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

в мене добрі родичі вже хочуть чай давати (поривались навіть зі своєї кружки влити чорного чаю). питаю "нащо?"
    відповідь: просто
    пюрешки магазинні вже стоять в шафі (не я купувала) і нагадують мені родичі щоб я не забула що то з 4міс. вже давати.
    оскільки ми живемо самі то надіюсь що вдасться мені до 6 міс. не догодовувати. треба буде тільки чоловіка переконувати після сторонніх "вливань"))) але вже відчуваю що тиск буде сильний.

19. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Мами, що переймаються неїдженням, не переймайтеся:) Моїй вже 9, а прикорм в нас доволі символічний, ми правда на педприкормі. Спочатку теж був інтерес величезний, а зараз інтерес дуже вибірковий. До ложок і виделок в малої взагалі якісь упередження, вона з них не їсть, але як дати щось в руку, то стопче за секунди, особливо смакують яблука, сливки, помідори і булки. М'яско ще може попросити, але теж треба їй ту фрикадельку в руку взяти. Ну і з ГВ в нас теж коломийки, нормально прикластися і наїстися вона не може, два рази цьмокне і летить кудись.

20. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

мені допомогло. багато читала про ГВ на форумі і не тільки. в пологовому стійко давала цицю і ніяких сумішей. моя ж сусідка по палаті послухалась "компетентних" лікарів і дала суміш. вони її переконали що в неї ніц не тече.
    якщо б я не читала про ГВ, то тоже б давала вже суміші давно.

21. black cats

black cats New Member

Ну за лікарів я такого не чула, а от медсестри стараються нашкодити.

---------- Додано в 13:47 ---------- Попередній допис був написаний в 13:41 ----------

але на жаль існує поняття недостатньої лактації і фактори, які не дозволяють бути на гв і обізнаність жінкам не помогла (ендокринні захворювання,хворе серце, нирки, печінка). Тому судити когось, що ай яяяяй, як ти могла не прочитати, не можна, не будучи на їхньому місці!!!