Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Smiwna

Smiwna Мама непосиди

Відповідь: Догодовування малятка (2)

Я теж думаю що на суниці чи малину, просто висип ще не зійшов від компотику, дали вишні.

3. Багіра

Багіра Well-Known Member

так, вишні дійсно найменш алергенні
    коли організм зреагував алергією, то потім певний період може реагувати навіть на зовсім неалергічні продукти, навіть білі зелені

4. Людок

Людок New Member

Як часто готуэте малечi печiнку,серце, субпродукти? I чи взагалi готуэте?
    Якщо так, то як готуэте?
    Бо в нетi iнфа рiзниться.

5. Smiwna

Smiwna Мама непосиди

Мій хлопака печінки їсти не хоче і не любить(( з'їсть 5 грам і все:sad:

---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:42 ----------

Через те й переживаю. Бо мали висип на банан(, але зараз вже все добре.

6. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

я ні печінки, ні серця та ін.субпродуктів малому не готую, даю лише дзьобнути трошки печінки коли готую для всіх, але він від неї не взахваті, тому питання приготування субпродуктів якось в нас само відпало..

7. invisible

Раз на тиждень приблизно. Починали з печінки, тепер ще з язиком чергую. Відварюю, тру на терці і мішаю з картоплею або гречкою дуже розвареною чи гречкою з морквою (щоб не сухе було, плюс можу ще трохи олії додати).

8. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Дівчатка, знов я, знов про меню)) Хоч нам ще не рік, але їмо вже майже все, крім явних алергенів..Єдине що, не вмію придумувати щось нове для малого зі страв. Я напишу що ми вже пробували, а ви підкажіть що ще можна придумати (і бажано рецепти як ви то робите, якщо що)
    Значить так: каші різноманітні зранку (з фруктами або без), гречка з м`яском/рибкою/, пюре з жовтком, паровий омлетик, суп з кльоцками, борщик (простенький), сирнички в духовці, різноманітні фруктові пюре, смузі (то я так називаю сирок зблендерований з фруктами і йогуртом), овочеві паштети (дрібно перетираю овочі варені або тушені з краплею масла), фрукти, п`є компотики або кефірчик, чайок. Я просто не знаю, що б ще таке придумати. Бо мені здається, що все одне і те ж. Писали, що якось робити тефтелі - поділіться рецептами. Або ще щось м`ясне або просто ситне. Дякую.
    пс. не їмо поки печінку, бо алергія була.

9. fiesta

fiesta Well-Known Member

Тіфтелі - рис з фаршом, тушені в сметанно-томатному соусі.
    Гречаники - гречка з фаршом у вигляді котлет. (Але можна теж стушити як тіфтелі).

10. jMoondance

jMoondance Member

А як ви робите домашній сир для діток? Булаб дуже вдячна, колиб поділились рецептом))

11. natorella

natorella Well-Known Member

та чого ж з краплею? масло дітям - то як прививка від туберкульозу

12. vakyolka

vakyolka Well-Known Member

я спочатку купляла закваски, а тепер роблю простіше: На пів літри теплого молока даю пів баночки неріне (Продається в молочних відділах) і сквашую. Потім відігріваю (слідкуйте, щоб не закипіла вода) кидаю на друшлячок і вуаля)) Виходить приблизно 60-80гр.

13. hitrynja

hitrynja New Member

дівчатка, прошу вашої допомоги, а то я щось заплуталась, а мені треба розжувати, щоб зрозуміти)))) ми на повному ГВ і планую годувати і на далі і стою на позиції - завдання прикорму познайомити дитину з різною їжею. вводитиму продукти не раніше як кожен тиждень новий.
    так от - ми прикорм тільки почали - з кабачка, але тут же виникла суперечка - коли давати - до годування чи після? поки даю кабачок після годування - виходить добре, але майже у всіх джерелах пише, що треба до годування.
    Друге питання - отой прикорм має замінити спочатку одне з годувань, потім інше??? бо всюди пише, що доводити до об'єму, який дитина з'їдає за одне годування. і коли тоді давати цицю?
    Третє питання - якщо їдемо на відпочинок, що робити? чи можна перейти на цицю повністю (якщо нема змоги готувати для дитинки на пару і все таке, бо живемо в палатках) чи краще готувати для малечі вдома і класти в автомобільний холодильник?
    вибачте, що так багато питань(((
    якщо можна, то напишіть з прикладами типу Сніданок - даю те-то, Обід - даю те-то. буду вдячна, а то розгублена просто від кількості інформації.
    дякую дуже тим, хто відгукнеться

14. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Hitrunya, щодо відпочинку, звісно можна, ми так і робили.
    Щодо часу годування, робіть так як вам зручно, це ніякої ролі не грає, до чи після.

---------- Додано в 20:42 ---------- Попередній допис був написаний в 20:40 ----------

В нас прикормом замінити годування вийшло десь після 9 місяців, а до того донечка їла по 2-3 ложки. Так що не старайтесь в якісь рамки вписатись. Хай їсть, скільки їсть. Хоче ще цицю, давайте, ні, то ні. І водичку по трохи можете давати, щоб дитина вчилась пити з чашки і щоб уникнути запорів

15. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

моя К ще той любитель прикорму. дзьобає потрохи. перетерте-перемелене не любить. даю шматочками овочі\фрикадельки\фрукти\печиво. троооошки краще почала їсти кашу. непогано йде сир. від йогурту трохи більше какає(сорі за такі подробиці:)).
    але довести кількість їжі до повноцінної порції не виходить. а тим більше замінити одне годування прикормом, то не про нас. ми все заїдаємо цицею і побільше))
    в гори брала безмолочну кашу Бебі, яку можна залити кип*Ятком і їсти, і фруктові пюре трохи давала.
    а взагалі в нас з прикормом якось хаотично виходить. стабільного меню нема

---------- Додано в 22:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:18 ----------

читаю, що дітки їдять зупки\борщик. як то виглядає? бо в нас овочі з зупки гарно гамає, а от рідина...витікає з ротика.

---------- Додано в 22:24 ---------- Попередній допис був написаний в 22:22 ----------

а ще мала любить "пастися" в моїй тарілці. вимагає шматочки овочів з зупки чи зернятка гречки, коли їм. даю їй потрохи, якщо вони корисне дитині(нежирне і негостре)

16. Bulbashka

Bulbashka Active Member

То більш подібне на суп-пюре :)
    Роблю густу консистенцію, інкаше все на підлозі. Я перетираю вилкою або товкачкою. Якщо в супі є картопля, то вона робиться як пюре, і консистенція більш пюреподібна з шматками інших овочів.
    В нас зараз каші малий взагалі перестав їсти. Тому зранку в нас суп, обід суп, ну і вечерю в нас дзьобає.

17. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

ааа, ну то в нас щось подібне :)

18. invisible

hitrynja,
    1) Рекомендують давати після циці, щоб зберегти подовше ГВ, ну і якщо якісь проблеми з ГВ. Я завжди давала до циці, бо після дитина не має апетиту, мені це на ГВ ніяк не вплинуло.
    2) В теорії пише, що поступово доводимо об'єм до потрібної порції і замінюємо, і так кожен наступний прийом їжі. Тобто якщо ви зараз вводите овочі, то поступово додаєте нові і далі переходите на обід у вигляді супу чи пюре, потім додасться м'ясо. Пізніше те саме на ранок з кашкою. На вечерю на початках ми їли яблучка печені, потім йогурт домашній, сир.
    Але! То все в теорії так гарно... Станом на 1,4 р. ми досі не замінили ні одного годування! Мала майже нічого не їсть і циця далі основна. Так що будете дивитися по дитині. Цицю я даю протягом дня, коли попросить, у необмеженій кількості.
    3) На початку прикорму я б не парилася з догодовуванням на відпочинку. Пару днів на циці, ну і що, потім інтерес буде до їжі більший:) Або можна дійсно якусь кашку взяти, фрукти, щось зі свого столу запропонувати.

19. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

погоджусь з дописом invisible - в теорії все чьотко, а на практиці... я не мала на меті замінювати годування, але це сталося само собою аж після 1,6. Спочатку теж дзьобав, були досить тривалі періоди коли нічого крім грудного молока не хотів, потім періоди коли їв з апетитом великі порції, потім знову ніц... от такі качелі. А потім, після півтора роки якось ледь не за кілька днів почав їсти добре, про груди згадує хіба на сон чи коли щось турбує, чи просто скучно, часом може і цілий день не згадувати, якщо засне на прогулянці чи в машині. Тому дивіться по ситуації і не змушуйте дитину їсти "бо треба" - з досвіду скажу що то тільки відбиває апетит і провокує плювання і кидання їжею.

20. hitrynja

hitrynja New Member

дякую, дівчатка за відповіді. та я власне не стараюсь дитину нагодувати))) всі мені казали - ти вже давно повинна малому каші давати, догодовувати і т.п., а я чекала поки малий почав в тарілку заглядати, за горня моє братися - проявляти інтерес. як наслідок - парі проби кабачка аж дитина облизується і тягнеться, щоб захопити більше))) ще маю питання про воду. дівчатка писали вище, що можна трошки давати води в горнятка пити - грудне молоко ж задовільняє потребу у питті чи то щоб дитинка привчалась і зовсім чуть-чуть? і якої - кип'яченої давати?

21. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Ми даємо воду ту, що купуємо на розлив. Тобто п"є таку ж воду як і ми (я з чоловіком теж не кип"ячу ту воду щоб пити). Може вона і не ідеальна, але Влад іноді умудряється і з ванни води напитися і піску наїстися, так що стерильності все одно не вийде - нехай звикає трохи до "суворих буднів" :girl_crazy:
    Щодо кількості - то спочатку пив зовсім мало (хіба язика мочив), решта води опинялася на пузі :girl_smile: Зараз,коли надворі спека, може випити грам 50-80 якщо довше гуляємо .

Останнє редагування: 16 Липень 2014