Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Догодовування малятка (2)

Я писала, що для початку саме так пробувала. Ось:
    Тобто він їх не хотів їсти, цікавіше було в руцях мняти і об себе витирати. Чорниці досить гарний колір мають...:girl_crazy:

3. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Сорі, пропустила.
    В нас теж погратись любить ягідками. Потім мама шурує бодіки... А ті ягоди справді тааак зле відпираються. Добре годувати наголяса:)
    А ще язик чорний від чорниць:connie_pull-pigtail
    Такий кумедний)))

4. Багіра

Багіра Well-Known Member

нє, я не сприймала то як неадекват, щвидше як завелика порція)

5. Amarillis

Amarillis New Member

Я тут трохи в шоці, були в лікаря і вона сказала що дитині після року можна починати вводити СОСИСКИ ( звісно з тих дорожчих сказала брати, та все одно це ж СОСИСКИ). Чи комусь таке казали?, бо я тут чесно в шоці сиджу.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

6. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

мені не казали, але малий може часом стибрити в мене з тарілки сосиску. Не кажу що то добре, але жодних проблем з травленням він не мав

7. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Я думаю, після року дитина може вже їсти те саме, що і батьки, і сосиски в тому числі. Головне, щоб всі продукти були якісними

8. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Стосовно ягід - ми на педприкормі і я останні 2 тижні ягоди їм тарілками – то Влад біля мене вже спробував майже всі. Вже за раз може з'їсти десь третину невеликої полуниці, штучки по 3 чорниці і чорної смородини, пробував аґрус і черешні
    Єдине – зовсім не вподобав червону смородину (порічку) – сказав «кхе» і виплюнув – занадто кисла. :girl_smile:

9. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

А моє чудо так мило кривиться від білих порічок :)
    Але чемно їсть. Не випльовує. За малиною і суницею аж труситься, а від полуниць маємо висип :sad:

10. invisible

Не уявляю, де в нас можна тут знайти якісні... Тому самі їх майже не їмо, чоловік зрідка купує собі, раз на пару місяців. Колись як їздили в Польщу, то привозили. Мала може в мене попробувати з тарілки, дуже їй вони смакують, але більше малюсінького шматочка не даю.

11. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

1. В нашого малого змішаний стіл :) Частину готую особисто для нього, частину з нашого стола.
    Снідає малий дитячою кашею Бейбі "Вівсянка з лісовими ягодами". Або макарони на молоці (молоко магазинне Молокія але я його розвожу)
    Обід: суп з нашого стола (стараюсь готувати не жирно), бо дитячим супчиком плювався далі ніж бачив. Найкраще йде борщ (справжній козак), суп з фрикадельками, суп з макаронами і мяском, овочевий суп.
    Вечеря: Каша/картопля/макарони з нашого стола + тефтеля, або зварене для нього мяско з підливою.
    Перекуси: печенько, вафлі (без начинки), яблучко, сирок Агуша (раніше дуже любив, а тепер плюється), банан.
    З свіжих ягід даю полуницю, малину, від чорниць відмовився. Ще спробую суниці. Малий труситься за свіжим огірком, то оббираю шкірку і даю половинку від четвертинки (типу 1/8), що з,їсть. а що і відкусить та виплюне. Так само даю часом болгарський перець.
    Навіть дала попробувати лизнути морозива пару раз - не відмовився :).
    Компоти не п,є взагалі, тільки воду і цицю.
    Даю пожувати-помусолити печене мяско. А ще малому подобається магазинна молочна ковбаса, то часом і йому перепадає :). Ще сир твердий часом пробує.
    2. Молоко беру тільки Молокію, все інше мені смердить... Йогурти беремо магазині для себе (Дві корівки), біля нас і малий їх їсть. Кефір теж від Молокії беремо - то біля нас похлепче троха.
    3. Малий багато чого їсть з нашого столу. Даю голубці зі сметаною. Якщо випрошує котлету, то даю з серединки шматочок незасмаженого. Сирники не захотів, а от налисники трошки дзьобав.
    Нічого шкідливого не даю (оселедця ще не пробував :))
    Їсти я не заставляю, що їм сама, тим і з ним ділюся... Якось так...

12. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Дівчата, а хтось починав прикорм "по Комаровському", тобто з кефіру?

13. katysik

katysik Well-Known Member

Чи можна діткам нашого віку давати шпарагівку? Я її так обожнюю зі сметанкою от і задумалась, а може малявці дати спробувати ту смакоту, але краще тут перепитаю про всяк випадок :)

14. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

Мене цікавить питання - коли можна вводити молоко дитині? А то мені всі доказують, що дитину з суміші (ми на штучному) треба переводити на молоко. Самі ж дають дитині з 1 місяця молоко, я в шоці:girl_impossible:

І коли Ви почали давати дитині макарони?

15. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Я, звичайно, не експерт (ми на ГВ), але Комаровський не радить давати коров'яче молоко дітям до 1 року
    http://po-detski.ru/korovje-moloko/

16. Smiwna

Smiwna Мама непосиди

Дівчатка, коли Ви почали давати вишні своїй малечі? Мому синочку 10 м. через тиждень, і свекор дав йому вишень, скільки саме не пам'ятає. Переживаю щоб не висипало і животик не болів.

17. popelushka

popelushka Well-Known Member

Ми їмо вишні і всі ягоди, які тільки в нас ростуть, починали їсти по одній ягоді, алергії не було, з животиком також все добре.

18. Smiwna

Smiwna Мама непосиди

А нас висипало з компотику:sad:, де була: малина, смородина і суниці лісові. Того й переймаюсь. А ще й вишні зеленкуваті, не всі спілі.
    Одне не пройшло, друге запхали

19. popelushka

popelushka Well-Known Member

20. Smiwna

Smiwna Мама непосиди

Як я вас розумію....
    Родичам мого чоловіка того що я кажу не достатньо. :sad:
    Я вже вибилася з сили щось пояснювати і доказувати.

21. invisible

Скоріше висипало на суниці, бо то досить сильний алерген. Або на малину. Вишні не є такими алергенними, не думаю що кілька ягід у 10 міс. можуть спричинити якусь шкоду.