Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Vika

Vika Well-Known Member

Відповідь: Догодовування малятка (2)

дала сьогодні чайну ложку творогу. малому сподобався, ще б їв.
    робили з молока і сметани, дуже ніжний виходить.
    мій теж навчився плюватися їдою. нині був цілий в каші.

3. Amarillis

Amarillis New Member

Хочу добавити до кашки курагу і чорнослив та не знаю як його попередньо приготувати. Поділіться досвідом, хто як дає? а то я зелена в цьому плані (напевно як і в багатьох інших).
    Може спочатку його відмочити (наприклад на ніч), а потім його відварити? Чи вже не треба? а якщо варити то як довго?

4. invisible

Я не знаю як правильно, але курагу і чорнослив варю просто пару хвилин в компоті і перетираю через сито.

5. natorella

natorella Well-Known Member

їх просто треба помити і замочити в гарчій воді

6. Brenda

Brenda Member

Мииросю, а як то " петирати через сито"?? Я пробувала, ніц не виходе:girl_impossible:

7. Margarett

Margarett Well-Known Member

Дуже просто. Беру горнятко (чи тарілку) в нього вставляю зверху ситце, в ситце продукт, що треба перетерти. Ложкою розминаю і ніби втираю в сито цей продукт. Час-від-часу заглядаю на зворот сита чи є перетерта маса і знімаю ложкою її. Як варене щось - то перетирається швиденько, як продукт трішки твердіший - то чуть довше. Але вцілому це швидко робиться.

8. invisible

Роблю в принципі як описала Маргаретт. Ситце в мене правда з нержавійки чи чогось подібного, на пластиковому не перетреш. Ложкою втираю, то м'якоть перетирається, а шкірка лишається. Просто треба, щоб добре були розпарені сухофрукти і не дуже дрібне ситечко.

9. katysik

katysik Well-Known Member

У нас якась катастрофа з догодовуванням почалась... :sad: Малий не хоче їсти нічого, крім циці, все, що приготую (каша, зупка, пюре овочеве) йде в смітник.. з'їсть дві чайні ложки і починає таку істерику з криками і сльозами, рот зціпить і не хоче. А так гарно починали, сам ротик відкривав... Що могло статись? Що я роблю не так?

10. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Та купа причин може бути... Зубки, перегодувала...
    Дай трохи перерву, щоб в дитини знову з'явилось бажання їсти.

11. Margarett

Margarett Well-Known Member

Так 2 ч.л. в тому віці при гв = не такий вже мізер. Дехто й того не витягує. Не наполягати (як на мене), призупинити на пару днів, а потім знову почати. Можна поміж дня по пару ложок спробувати. Або характер їжі змінити, тобто спробувати дати мікродозу чогось твердішого/густішого (може чуть хлібчика полизати чи плястерок вареної моркви), щоб подивитись чи цікаво. Часом так рукою тримаючи краще йде їдло.Та й усе, а так без напрягу, буде їсти як всі.

12. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

От власне:)
    Ми як на день чайну ложечку з'їдаємо, то добре)))
    Але ми на пед.

13. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

та то нормальна кількість. 2 чайні ложки в 6 з половиною місяців :)
    + то що Фісташка пише, причини можуть бути різні.
    Не наполягайте дуже, інакше можна викликати спротив їдженню.

---------- Додано в 14:05 ---------- Попередній допис був написаний в 14:04 ----------

Угу :) аналогічно. А Владу майже рік ))) але не сказала б що страдає від недоїдання :)

14. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

і в нас таке ж було, робила перерву в декілька днів і старалась не наполягати, коли не хотів, щоб не відбити бажання до їжі. Пізніше по трохи все внормувалось:)

15. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Моя доця теж, крім яблука, нічого їсти не хоче, плюється, кривиться...то я вирішила зробити перерву 2 тижні і почати все спочатку.

16. natorella

natorella Well-Known Member

основне не ставити за мету будь-шо нагодувати дитину (я так зі старшим пробувала і потім довго в обратку працювала, бо баби волали - ООООАААА ти не його не годуєш!! кароч. з малим я пішла своїм путьом)
    в меншого (2.5 роки) зараз такий період, шо він не хоче
    і може тоже 2 ложки чогось з*їсти
    і ніц
    все ок
    заспокоїтись

17. katysik

katysik Well-Known Member

Зробила я сьогодні маленький експеримент :) Малий дуже любить їсти в мене з рук, але я боягуз того боюсь (щоб не відкусив кусок чогось і не подавився), тому взяла зблендерила трохи банан, вмочила в нього пальця і так моя дитина з'їла добрячий кусок банана! В кінці попробувала знов ложечкою, та яке там, був плач і крики, і рот на замку, а з пальця знов їв, аж прицьмакува :girl_tender: Завтра будемо їсти зупку-пюре з пальця:girl_haha:

18. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Дівчата, коли можна починати догодовувати дитину? Сестра вже питає, аби я взнала, бо лікарка їй казала, щоб вже подавала морквяне пюре, і мами інші кажуть. Дитині пішов 5ий місяць, 21ого лютого минув 4ий місяць.

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

Однозначно рано ще.
    Дитині має бути мінімум 6 місяців, але там ще є ряд ознак готовності до прикорму. Вік то не найголовніше, але 6 міс. мінімум, скажи сестрі, най не робить дурниць. ШКТ дитини ще однозначно не готовий.
    Ну, і про правила введення прикорму хай прочитає, про початкові дози і т.п.

20. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Жанно, віриш, я без досвіду, але власне то їй сказала, що то дурне і рано надто! Вона мене переконує, що дитина хоче вже нових смаків , а я ій сказала, що то хіба мамі цікаво, а не дитині... Я не згаю, чи вдасться мені переконати, бо сестра мене ніби питає і одразу переконує, що то ж треба, бо інші мами тут так роблять. А я що, типу звідки знаю.. Тому і спитала, буду посилатися на українських мам :). А взагалі, знаєте, чи то вплив тутейших мам,чи то просто небажання взнати більше, але я зараз багато з якими ідеями сестри не згідна... Вона вже навіть говорила, що от є штучне молоко з півроку, чи то якісь каші, ну коротче оті порошки. То то таке добре, там вітаміни і так далі. Не знаю, може я застаріла, але я дуже попросила її навіть не думати про таке, буду надіятися, що вистарить розуму не давати дитині такого, бо ж нащо?

21. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

А мене взагалі дивує,як тим мамам хочеться з таких ранніх літ влазити у прикорми...:girl_in_dreams: Тільки-но в"їхали в Гв, більш-менш налагодився ритм життя з малявкою...Це ж такий дорогоцінний час!
    Для мене за милу душу - погуляв-погодував-поспав і більше ніц не обходить (мисочки, баночки, ложечки, якщо ще не враховувати побічних ефектів раннього прикорму для ШКТ).