Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Ну Ви собі не уявляйте великі шматочки :) Як куряткам січуть :).
    --- дописи об"єднано, 31 Серпень 2016 ---
    Звучить супер. А як Ви той маленький кусочок так модно тушкуєте? То хіба півкроля вже так...Чи ви на всю сім"ю відразу? Але ж треба типу щодня щось м"ясне?

Останнє редагування: 31 Серпень 2016
  3. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Та кидаю маленький шматочок, заливаю водою і даю все перераховане. Режим тушкування 50хв. М'яско виходить м'якесеньке, відстає від кісточок і більше як варене) якраз добре малявкам. Бо на пару кролик мені зовсім не сподобався. Був прісний і трохи жорсткуватий, хоч і добре від кісточок відставав.
    Пробуйте своїм дівчаткам готувати по-різному м'яско і давайте ті дрібочки нарізані. Якщо вже ні, то тоді певно треба трохи блендерити.

І ще. Я м'ясо щодня не даю. Особисто не визначилася ще у його користі. І не маю бажання навантажувати організм діток щодня. Я спочатку давала лиш раз в тиждень. Тепер, як вийде. То м'яско, то печінка, то рибка. То просто овочевий день)

Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 3
  4. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

5. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

А чому м,ясне щодня? Я синочку взагалі раз в два тижні можу давати. Ми не м,ясоіди. Чоловік під настрій, а я взагалі не хочу, ну хіба дууууже рідко, то мацьопу, чесно кажучи просто забуваю давати.

6. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Мене, вьасне, і цікавить як часто треба дитині то м,ясо давати. І яке. Свинину я взагалі істи ре можу, курятину типу нашоі ряби теж. Хіба купуємо індика і телятину, але і то рідко.

7. EineGuteFrau

Та яке молодець))) то тільки десь так з окремих речень здається))) ви ж ніби теж маєте мультиварку, то взагалі не проблема той шматочок кинути.
    Ну і ще одне, що стримує окремо варити: до року м'ясні бульйон дітям взагалі не можна, заважко на печінку. А після року - особисто я не дуже бачу в них користь що для дітей, що для нас. У нас максимум - рибна юшка на головах і хвостах форелі, що залишаються із дитячих. Ну і з фрикадельками. І то я кидаю їх на кип'яток, варю 3хв, дістаю і міняю воду. Тоді вже готую зупу.
    І печінку теж варю окремо їх тими ж листочком та перчиком. Риба на пару без спецій чудово йде із овочевим рагу, яке готується дуже просто) або ж з гречкою (варю з морквою і цибулькою).
    Зупи я варю нам усім (почала, ще як дітям року не було) разом на олійці.
    Взагалі мої діти часто їдять каші, коли я не встигаю щось приготувати. То в нас екстренна вечеря часто)добре, що гарбузи вже є)
    Так що не така я вже і молодець. Щось там такого я дітям не виварюю. Їдять з нами. Вже їли і перці фаршировані, і голубці. Але я роблю з індиком.
    П.С. добре, що не мають алергій)
    П.п.с. до мене на ти

8. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Ну дивіться, дитина повинна отримувати щонайменше 10 міліграмів заліза щодня, а звідки вона його отримає, то вже ваша справа.

9. Fast

Fast Well-Known Member

Пропустили :), щось подумала що пізніше дають
    @EineGuteFrau, взагалі, маг з кулінарії?! Капець, так смачно описала, про те м'яско :) Може, ще декілька овочевих рецептиків скажете?
    Мія про мене мамі моїй - мама готовила їсти, а я їй допомагала, ну бо ж ти знаєш, мама не дуже любить готовити:girl_haha:
    Дівчата, так що з молоком? Чому переважно з року планують давати? Хочу на Злагоді кашку зварити (може), або так дати.

10. EineGuteFrau

ой, не можу) не соромте мене)))
    Молоко до року не дають, бо його білки заважкі для дитини і можуть викликати алергію. Ввже хтось вище писав, що через незрілість травного тракту молочні білки можуть проходити через стінки у кров і викликати алергію.
    Я варила малим каші на молоці десь з 9-10 міс, розводила трохи водою. Десь з 11 міс не розводила. Але мої не алергики.
    Овочеві рецепти в мене прості: відкриваю холодильник, беру, що є (це завжди кабачок, картопля, морква, цибуля; зараз обов'язково гарбузик; ще може бути капуста якась, перець, блендерована помідорка, зелений горошок дуже рідко, бо мої не люблять) все варю у невеликій кількості води. Додаю зараз трішки солі (якщо сама планую їсти), прованські трави, трішки перцю і оливкову олію. Мої хлопці дуже люблять так рагу, особливо із рибкою. Я і сама його люблю. Це єдина страва, яку можу доїсти після дітей.

• Подобається Подобається x 3
  11. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Дівчата, мабуть і я до вас скоро, ану порадьте.
    Малеча ще не сидить. Але таак слідкує, коли я їм...з відкритим ротом водить очима до тарілки і назад до мого рота, мені якось аж шкода її стає, типу їсти не даю, аж невдобняк перед нею їсти.))
    То вже пора починати прикорм?

• Зе бест! Зе бест! x 1
  12. Valyushonka

Valyushonka Well-Known Member

Дівчатка, підкажіть, чи давати воду, коли і в якій кількості.
    Ми з 5 місяців почали їсти овочеві пюре. Причина: активність провокувала часті зригування, дитина не наїдалася, за місяць + 300г (до того кожен місяць +600 було). Коли давала по 50 г пюре одразу догодовувала цицею, зараз по 100 г їмо і циця через хвилин 15. Догодовую 1 раз в день. Чи правильно ми робимо?
    І ще питання, коли кашу вводити.

Отправлено с моего Lenovo P70-A через Tapatalk

13. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

@Valyushonka ви думаєте, що овочевими пюре дитиеа більше наїдається, аніж цицею? :)

• Подобається Подобається x 4
  14. Maksutka

Maksutka Well-Known Member

Ми трохи мало набирали то зразу з каш почали прикорм, педіатр порекомендувала. Зараз гарно їмо і кашки і пюре з супчиками)))

15. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

І щодо догодовування, то наскільки пригадую, спочатку цицю дають, тоді докорм

16. fiesta

fiesta Well-Known Member

Маю доцю -9 міс. майже. На ГВ. Має 2 зуба :). Сидить, стоїть. Повзає. :)
    Крім циці нічого не хоче їсти!!!
    І так з 6 міс.
    Були дні, що подобалась їй кашка, брокколі, сир, банан, суп. Але то все не більше 1 столової ложки на день.
    А зараз взагалі- 1 раз рот відкриє і більше не хоче.
    Активна. Вагу потрошки набирає.
    Зуби не лізуть, ніби. Почувається нормально.
    Ну, чому не хоче їсти???
    І доки то може тривати???

17. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Думаю, що катастрофи не сталося, але загалом, неправильно. Енергетична цінність овочів мала, тож до набору ваги і наїдання то ніц не має.
    це, власне, нормально, почати набирати менше, бо активність і рухливість зростає.
    Каші вводять з 7 міс.,хоча дехто і з них починає прикорм, але у вас вже фактично один прийом їжі - це прикорм, сумніваюсь, що варто спішити із ще одним. Гв корисніше і поживніше для вашої дитини, ніж овочі і каші - на початку прикорму це лише ознайомлення з новими смаками.

• Подобається Подобається x 2
  18. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Мій їв отак по 1 ложці в день, по 1\5 банана і т.д. десь до року (при тому в рік важив 14 кг і бігав з 10 міс - тобто нічого дитині не бракувало). А в 1,1-1,2 як "прорвало" - ходив і вишукував що б поїсти ще і добавку просив. Потім знову був період "неїдження". До 12-15 міс я думаю точно немає чого переживати - ГВ вистачить :)

19. Valyushonka

Valyushonka Well-Known Member

Я розумію що від овоч ей дитина ваги не набере, але в мене є хоч 30 хвилин відпочити від годування-зригування-годування.
    Дівчата, воду давати?

Отправлено с моего Lenovo P70-A через Tapatalk

20. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

Ніби й знаю, що до 6 місяців ніякого догодовування не потрібно, але мулюять слова педіатра. Були ми три тижні тому в лікаря. На той час в нас вже було видно 2 нижні зибки, і вміли перевертатись на живіт в дві сторони. Нам педіатр сказала що можна давати прикорм. Давати чи чекати до 6 міс?

Надіслано від мого SM-G935F, використовуючи Tapatalk

21. IrynkaMandarynka

IrynkaMandarynka Well-Known Member

Наскільки я пригадую, є такі ознаки готовності до прикорму - згасання виштовхувального рефлексу, харчовий інтерес, наявність зубів, самостійне сидіння, вік 6 міс. Але перша ознака є головна. Пам'ятайте, що до року прикорм має ознайомчу функцію, а не наїстися :) Моїй 8 минуло, хоч зубів ще немає, все решта давно є, але каші зїсти може максимум 50 гр, з яких половина розлітається по всій кухні. І то не їдження, а швидше бавлення :) більший успіх має те що їсть мама або тато, педприкорм рулить :) алк я трохи комбіную. Моя порада - не спішіть, нехай ферментні системи дозріють до перетравлювання дорослої їжі.